Bilgisayar Açılmıyor... Yardım

Kodla Büyü

hyalcin_61

Seçkin Üye
Seçkin Üye
bilgisayar ekranı ilk açıldığında birinci resim geliyor ve del tuşuna bastığımda ikinci ekran geliyor ve en az 10 dakika bu ekran böyle duruyor klavye kilitleniyor sonra biosa giriyor biosta esc yapıp çıktığımda bilgisayar açılıyor bunun nedeni ne olabilir acaba

Ekli dosyalar

• 20150303_094145.jpg
    20150303_094145.jpg
    122.1 KB · Görüntüleme: 671
  • 20150303_093408.jpg
    20150303_093408.jpg
    167 KB · Görüntüleme: 671
Bios da default ayarlarına yükleyip kaydedin kapatıp yeniden açın bi.

hocam bilgisayarınıza usb den herhangi bir cihaz bağlıysa onu çıkartıp bilgisayarı öyle açmayı bir deneyin.

nedenben' Alıntı:
hocam bilgisayarınıza usb den herhangi bir cihaz bağlıysa onu çıkartıp bilgisayarı öyle açmayı bir deneyin.

sorun ben de bu şekilde de idi daha sonra da virüs girdi galiba formatladım ondan sonra hiç bir sorun kalmadı. Virüs taraması da yaptırın isterseniz bir hocam

Denedim hocam sadece iğne uçlu klavye ile açmayı denedim yine ayni 3 kez klavyeyi degistirdim yine aynı

Formatladim su an ama değişen bir sey yok 10 dakika da ancak aciliyor bilgisayar

power supply sorunlarında bilgisayar çok yavaş çalışır başka bir power ile deneyin. Sonucu paylaşırsanız sevinirim.

hyalcin_61' Alıntı:
Formatladim su an ama değişen bir sey yok 10 dakika da ancak aciliyor bilgisayar
Formattan sonra da pc 10 dakikada açılıyorsa sağlamlığından emin olduğunuz 1 adet ram takıp diğer ram'leri çıkarın hocam.

hocam bilgisayarınıza usb kart okuyucu gibi bir cihaz bağlı mı?bağlıysa onu çıkarıp bir dener misiniz?

Önce varsa BIOS update yapın. Yavaşlık devam ediyorsa;
BIOS'dan işlemci sıcaklığını kontrol edin; 90 Cden daha yüksekse işlemci soğutucuyu sökün, temizleyin, macunlayın ve tekrar takın.
Bilgisayar kasasının arkasından güç kablosu, monitör kablosu ve PS2 portundan bağlayacağınız klavye haricinde herşeyi (özellikle USBleri) sökün.
Kasa içinden de Floppy, kart okuyucu, CD-DVD sürücü güvenlik kartı vb... kablolarını sökün. Sonra bilgisayarı açın. Hızlandıysa söktüklerinizi tek tek takıp sorunu bulun.
Harddisk SATA kablosuyla bağlı ise SATA kablosunu değiştirin.
RAMleri sırayla sökerek deneyin.
PowerSupply değiştirip deneyin.

1 hafta öncesine kadar bu bilgisayar da hiçbir şey yoktu gayet iyi çalışıyordu bir haftada nasıl bu hale getirdiler anlamadım

Asuslarda böyle bir sorun olduğunu okumuştum. Bios logo screeni deaktif edipte deneyin isterseniz.

BBNET
Geri