Bilgisayar Açılış Sorunu

Kodla Büyü

pawofeagle

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar okulumuzda bir bilgisayar açılışta bu ekrana giriyor sürekli. çözemedim bu problemi bir türlü. Format atılmıyor format ekranında ssd disk görünmüyor. Aklıma sssd arızalı geliyor ama yeni bilgisayar içini açtım ssd bağlantısında problem yok. nasıl çözebilirim bu problemi var mı önerisi olan.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-10-07 at 16.04.19.webp
    WhatsApp Image 2025-10-07 at 16.04.19.webp
    53.2 KB · Görüntüleme: 28
Komut satırlarına;
fs0:
cd efi
cd boot
bootx64

Not: Her bir komutu girdikten sonra enter'a basıp bir alt satırdaki komutu girdim, son komutu da girdikten sonra Windows tekrar normal şekilde boot oldu, BIOS tekrar Windows'u görmeye başladı ve sorun tamamen çözüldü.

Not2: İlk satırdaki kodu girerken klavyede ":" (iki nokta) işaretini yapmak mümkün değil, Shift+Ş yaparak o işareti yazabilirsiniz.

Not3: Yukarıda belirttiğim komutlar sonuç vermiyorsa, alternatif olarak şu komutlar da önerilmiş, yine yukarıdan aşağıya sırayla:

fs0:
cd efi
cd microsoft
cd boot
bootmgfw
(ya da bootx64)

Komut satırlarına;
fs0:
cd efi
cd boot
bootx64

Not: Her bir komutu girdikten sonra enter'a basıp bir alt satırdaki komutu girdim, son komutu da girdikten sonra Windows tekrar normal şekilde boot oldu, BIOS tekrar Windows'u görmeye başladı ve sorun tamamen çözüldü.

Not2: İlk satırdaki kodu girerken klavyede ":" (iki nokta) işaretini yapmak mümkün değil, Shift+Ş yaparak o işareti yazabilirsiniz.

Not3: Yukarıda belirttiğim komutlar sonuç vermiyorsa, alternatif olarak şu komutlar da önerilmiş, yine yukarıdan aşağıya sırayla:

fs0:
cd efi
cd microsoft
cd boot
bootmgfw
(ya da bootx64)
bu çözüm yolunu denedim işe yaramadı hocam. teşekkürler.

güncellemeden sonra böyle olduğu bilgisi var. Acaba ssd driverları ile ilgili bir problem oluşmuş olabilir mi? Yarın bir ssd driver güncellemeye çalışacağım. başka önerisi fikri olan var mı acaba

ilksms
Geri