Bilgisayar çalıştığı halde ekrana görüntü gelmeme ve_monitör

Kodla Büyü

Internet

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
çokça karşılaştığımız ve genelde de bilgisayarın normal kapanmaması ile (elektrik ve kilitlenmeler) ile karşımıza çıkan bilgisayar çalıştığı halde ekrana görüntü gelmeyip ekran ışığının yeşilden kırmızıya geçmesi nasıl gider ? sürekli bir kesin tamirini bulamadım _

--- acaba ram mi sorun
--- acaba ekran karşı mı
---- acaba BIOS ve anakart mı kilitlenmiş ?_
bu işin bekleme ve tüm parçaları söküp takma haricinde bir çözümü var mı ?

Bende de aynı sorun oldu son birkaç defadır...Yeniden düğmedne kapatıp açınca sorun ortadan kalkıyor..

Genellikle projeksiyon kullanımından sonra oluşan hatadır. Bu duruma bende tam olarak çare bulamamakla beraber, bilgisayarı 5 dk. fişten çekmek veya ram ları söküp çıkarmak sorunu gideriyor. Bu nedenle sorunun asıl kaynağının Anakart olabileceği söylenebilir.

Bence bu sorunlar güç kaynağından kaynaklanıyor. 350 watt High Power güç kaynağı alıp değiştirerek deneyin yada başka bir güç kaynağı varsa elinizde değiştirip deneyin, derim. Tabi sadece varsayım kesin böyledir demiyorum ama benimded çok başıma geldi bu sorun...

semantic' Alıntı:
Bence bu sorunlar güç kaynağından kaynaklanıyor. 350 watt High Power güç kaynağı alıp değiştirerek deneyin yada başka bir güç kaynağı varsa elinizde değiştirip deneyin, derim. Tabi sadece varsayım kesin böyledir demiyorum ama benimded çok başıma geldi bu sorun...
hocama katılıyorum bu sorunun nedeni güç kaynağındandır. Güç kaynağını değiştirmeyi deneyin

mustiege' Alıntı:
Bende aynı sorunla karşılaştım. Ramleri söküp tekrar takmak işe yaradı.

arkadaşlarım bu ram ile biosu söktüm o işlemleri de yaptım fakat, olmadı ...
ekran kartı onboard ve yeni harici e. kartı taktım bugün düzeldi, ama çok kaşılaşıyoruz böyle durumlar ile ...
anakartın statik problemi sanırım, ekran kartının aşırı yüklenmesi ile oluyor herhalde,

peki ben bu onboard ekran kartını nasıl tekrar çalışır duruma getirrim ?

semantic' Alıntı:

o zaman şöyle bir arıza tespiti yapılabilir :
kasanın istediği güç powerdan sağlanamazsa bazı onboard donannımlar aşırı yülenir ...
bu onboard donanımların en çok arıza yapanı ise ekran kartı sanırım ...
diycezki bundan sonra 400 - 450 W 'dan aşağı power istemiyoruz kasa konfigürasyonunda :+1:

peki hocam bu onboard ekran kartı ne yaparsam görüntü vermeye başlar ...

BBNET
Geri