Bilgisayarımdan yanık kokusu geldi

Kodla Büyü

Mellifica

Aktif Üye
Bilgisayarım açıkken bir anda yeniden başladı, bilgisayar kendini açmaya çalıştı ancak açamadı. Sürekli açmaya çalışma sürecini tekrarladı durdu, ekran siyah tabi o esnada. O sırada bilgisayardan yanık kokuları geldi. Koku güç kaynağından geliyor gibi. Sizce güç kaynağım mı yanmıştır? Güç kaynağı yansa hiç elektrik gelmezdi diye biliyorum ben. Hangi parça yanmıştır ve napabilirim arkadaşlar?

Kesin ram yanmıştır:) ben bilgisayar çalışırken ameliyat etmeyi denemiştim. bigün çalışırken ram söküp takmayı denedim hem ram i hem de yuvayı yaktım o zamanda dediğin gibi bi koku çıkmıştı :))

Hocam hemen kötü düşünmeyelim. Öncelikle kapanan makineyi açmaya çalışmayın. Fazla tozlanmadanda kaynaklanır bazen. Bence önce içini temizle.Sonra diğer yanma olasılıklarını düşünelim.

yanık kokusu geldi ise,
anakart, işlemci, yada power sup. başka olacağını sanmam.....

önce güç kaynağı sonra da en iyi ihtimal anakart işlemci vs devam edebilir umarım güç kaynağı ile kurtarabilirsin

ben şunun için ram dedim birgün kasayı taşırken hafiften düşürdüm ram oynamış yerinden azıcık.kasayı çalıştırdığımda koku ve deliklerden duman çıktı hemen kabloyu çektim.Açtığımda önce ram'e baktım.haklı çıktım.

Kasada normal kullanımda ilk yanacak parça güç kaynağıdır. Ayrıca güç kaynağı yanık olmasına rağmen anakarta elektrik gelebilir.
Kötü ihtimalle güç kkaynağından sonra anakart da yanabilir diğer bileşenler de...

Buzkırıcı' Alıntı:
güç kaynağı koku çıkarmaz fazla yansa bile ruhunuz duymaz ram kokusu keskindir

hocam başıma gelmese hiç anlamam bu konulardan ama güç kaynağı patlamştı bi kez okulda. duman koku ne arasan var yani

Bende şansımı Ramden yana kullanıyorum...

Güç kaynağı yansa ruhunuz duymaz denmiş, siz hiç güç kaynağı yanması görmediniz sanırım... İlk görev yerimdeki 1. faz bilgisayarın birinde yanmıştı, nasıl bir duman ve ses vardı anlatamam... o an Sigortalara koştuğum gibi normal bir anımda koşsam süperman denilebilir bana :)

Arkadaşlar, anakartım yanmış maalesef. Ben de hazır yanmışken sistemi ddr3 ram destekleyecek şekilde düzenleyeyim farklı bi anakart alayım diyorum.

Anakart diyenler kazandı. Güç kaynağı diyenler... Bir sonraki bulmacamızda görüşmek dileğiyle :P

Hocam anakart niye yanar sorun güç kaynağı kaynaklıdır. Eğer stabil ihtiyaca uygun elektrik gelseydi yanmazdı...

doomsday2589' Alıntı:
iddaya girelim ram a 3 ek ders veriyorum
Alırım ekdersini hocam :mrgreen:

volkankey' Alıntı:
power supply %1000)
agamuratcelebi' Alıntı:
hocam powersupply güç kaynağı başka birşey değildir hocam
:+1: :++: :alkis:
Hocam büyük ihtimal güç kaynağının fanı bozulmuş-dönmemiş veya az dönüştür. Yanan ise regüle entegerelerinden biri olabilir. soğutucular onların üzerindedir ve çabuk ısınırlar.

Mellifica' Alıntı:
Arkadaşlar, anakartım yanmış maalesef. Ben de hazır yanmışken sistemi ddr3 ram destekleyecek şekilde düzenleyeyim farklı bi anakart alayım diyorum.

Anakart diyenler kazandı. Güç kaynağı diyenler... Bir sonraki bulmacamızda görüşmek dileğiyle :P
iyi bak hocam güç kaynağıda gitmiştir onun. :mrgreen:
Bence sizin güç kaynağında iş yokmuş ya da anakartınız foxcon muş. Genellikle gerilim dalgalanmalarında güç kaynakları kendilerini feda ederler.
güç kaynağı yanması hiç görmeyenler için ardaki 220-110 volt ayarını 110 a alıp bilgisayarı çalıştımalarını tavsiye edebilirim. kokusu da güzeldir.

BBNET
Geri