Selam Dostlar,
Şimdi anlatacaklarımı bir arkadaşımın isteği üzerine hazırlamıştım. Paylaşırsam başkalarının da işine yarayabilir diye düşündüm.
Hazırlayacağımız şakayı değişik amaçlarda kullanabilirsiniz. Arkadaşım dizüstü bilgisayarını başkasıyla paylaşmamak için bu yöntemi kullanıyor
Şaka kısaca şöyle, bilgisayara zaman ayarlı “oturumu kapat” komutu veriyoruz, daha sonra kurban kişi oturum açmaya çalıştıkça oturumu sürekli kapanıyor.
Bilgisayara virüs girdiğini falan düşünüyor, o an için Pc kullanılmaz hale geliyor. Onarımı ise çok basit; bilgisayarı güvenli kipte açıp hazırladığımız dosyayı siliyoruz yada adını değiştiriyoruz.
Win 7 de denenmiştir ancak önceki sürümlerde de çalışacaktır.
Şimdi işe başlayalım.
1. Bir yeni metin belgesi açıp içine sadece “shutdown –l” (LE ) yazıyoruz.
2. Farklı kaydet deyip aaa.bat olarak kaydediyoruz. Kayıt türü tüm dosyalar olmalı.
3. Ben d ye kaydettim, aşağıdaki gibi görünüyor.
4. Başlat’ tan “görev zamanlayıcı” yı açıyoruz.
5. Sağ taraftan temel görev oluştur.
6. Tetikleyici kısmından oturum açtığımda yı seç.
7. Eylem : programı başlat.
8. Program komut dosyası için gözat : kaydettiğin aaa.bat ı şeç.
9. Görev zamanlayıcı kitaplığında oluşturduğun görev görünecektir. Çift tıkla.
10. Tetikleyiceler kısmından yeni tetikleyici ekle
11. Saat olarak bombanın patlayacağı saati seç
12. Diyelim ki 15 dk sonrayı seç.
13. Bilgisayarı açık şekilde o kişiye ver. Ayarladığın saatte oturum kapanacaktır.
Windows oturumu aç ekranı gelecek. Oturum açtığında bizim görev tekrar çalışıp yine oturum kapanacak. pc kullanılmaz hale gelecek
Kurtulmak için bilgisayarı f8 le güvenli kipte açıp aaa.bat dosyasını sil yada adını değiştir.
14. Tetikleyiciler aşağıdaki gibi görünmeli.
Birde şuna dikkat etmek gerekiyor. Bilgisayar pilde çalışırken bomba patlamaz. Bu tik ihtiyaca göre kaldırılmalıdır
Bu şekilde olunca şöyle güzel bir tarafı oluyor :
Şarj takılı iken PC oturum kapatıp duruyor ya; fişi çekiyorsun bombadan kurtuluyorsun. güvenli kipe gerek kalmıyor. Kurban kişi bilgisayarı pilde kullanıyorsa kaldır bunları
Şimdi anlatacaklarımı bir arkadaşımın isteği üzerine hazırlamıştım. Paylaşırsam başkalarının da işine yarayabilir diye düşündüm.
Hazırlayacağımız şakayı değişik amaçlarda kullanabilirsiniz. Arkadaşım dizüstü bilgisayarını başkasıyla paylaşmamak için bu yöntemi kullanıyor
Şaka kısaca şöyle, bilgisayara zaman ayarlı “oturumu kapat” komutu veriyoruz, daha sonra kurban kişi oturum açmaya çalıştıkça oturumu sürekli kapanıyor.
Bilgisayara virüs girdiğini falan düşünüyor, o an için Pc kullanılmaz hale geliyor. Onarımı ise çok basit; bilgisayarı güvenli kipte açıp hazırladığımız dosyayı siliyoruz yada adını değiştiriyoruz.
Win 7 de denenmiştir ancak önceki sürümlerde de çalışacaktır.
Şimdi işe başlayalım.
1. Bir yeni metin belgesi açıp içine sadece “shutdown –l” (LE ) yazıyoruz.
2. Farklı kaydet deyip aaa.bat olarak kaydediyoruz. Kayıt türü tüm dosyalar olmalı.
3. Ben d ye kaydettim, aşağıdaki gibi görünüyor.
4. Başlat’ tan “görev zamanlayıcı” yı açıyoruz.
5. Sağ taraftan temel görev oluştur.
6. Tetikleyici kısmından oturum açtığımda yı seç.
7. Eylem : programı başlat.
8. Program komut dosyası için gözat : kaydettiğin aaa.bat ı şeç.
9. Görev zamanlayıcı kitaplığında oluşturduğun görev görünecektir. Çift tıkla.
10. Tetikleyiceler kısmından yeni tetikleyici ekle
11. Saat olarak bombanın patlayacağı saati seç
12. Diyelim ki 15 dk sonrayı seç.
13. Bilgisayarı açık şekilde o kişiye ver. Ayarladığın saatte oturum kapanacaktır.
Windows oturumu aç ekranı gelecek. Oturum açtığında bizim görev tekrar çalışıp yine oturum kapanacak. pc kullanılmaz hale gelecek

Kurtulmak için bilgisayarı f8 le güvenli kipte açıp aaa.bat dosyasını sil yada adını değiştir.
14. Tetikleyiciler aşağıdaki gibi görünmeli.
Birde şuna dikkat etmek gerekiyor. Bilgisayar pilde çalışırken bomba patlamaz. Bu tik ihtiyaca göre kaldırılmalıdır

Bu şekilde olunca şöyle güzel bir tarafı oluyor :
Şarj takılı iken PC oturum kapatıp duruyor ya; fişi çekiyorsun bombadan kurtuluyorsun. güvenli kipe gerek kalmıyor. Kurban kişi bilgisayarı pilde kullanıyorsa kaldır bunları