metodi
Site Gezgini
Edirne'de düzenlenen "Bir Fikrim Var" yarışması için yapmış olduğumuz projemiz. Liselerde okul kantinlerine veya halka açık alanlara kurulabilecek bir sistem tasarladık. 1 tl ye 5 dk şarjmatiklerden yola çıkarak yapmış olduğumuz bu projemizde öğrencilere genel kültür ve lise müfradatından oluşan bir soru havuzundan rasgele seçilen 10 soru sormaktayız. Her doğru cevap karşılığında 1 dakika şarj hakkı kazanmaktadır. Geliştirdiğimiz proje sadece bir protatiptir. Geliştirmeye açıktır. Örneğin bir hikaye okutup hikaye içinden rasgele sorular sorulabilir. Okumaya teşvik edilebilir. Farklı soru kategorileri konulabilir. Amaç telefonu tamamen şarj etmek değildir. Aynı anda 4 veya 8 telefona kadar kullanılabilir şekilde sistem çoğaltılabilir. Toplu kullanım alanlarına kurulabilecek bu sistem ile belkide okuma alışkanlığını geliştirecek davranışlar kazandırılabilir.
Benim ve öğrencilerimin yaparken çok şey öğrendiğimiz projemizi paylaşmak istedim. Kaynak kodlarını ve yapım aşamalarından çekilmiş fotoğrafların daha fazlasını youtube yükleyeceğim. Uzun sürede tamamladığımız için genelde fotoğraf çektik. Bazı bölümlerinin yapım videolarıda mevcuttur.
**Fikir ve kodlar proje sahiplerine aittir.
Benim ve öğrencilerimin yaparken çok şey öğrendiğimiz projemizi paylaşmak istedim. Kaynak kodlarını ve yapım aşamalarından çekilmiş fotoğrafların daha fazlasını youtube yükleyeceğim. Uzun sürede tamamladığımız için genelde fotoğraf çektik. Bazı bölümlerinin yapım videolarıda mevcuttur.
**Fikir ve kodlar proje sahiplerine aittir.
Ekli dosyalar
Son düzenleme: