Bi Fikrin mi Var?

Kodla Büyü

tcoalngsau

Süper Üye
Süper Üye
malum boş boş oturuyoruz ya hani, aklıma geliyor işte yazayım fikirlerimide beyin fırtınası olsun istedim belki bişeyler çıkar ortaya.Sizlerde paylaşabilirsiniz fikirlerinizi.

Geniş bir eğitim camiasının içindeyiz ve bu insan potansiyelini değerlendiremezmiyiz diye düşünüyorum.İlk aklıma gelen öğretmenlerin evrak işlerini kolaylaştıracak bişeyler bulmak.Evrak işinden bunalan çok kişi görüyorum.
Test kâğıtlarını okuyacak küçük bir elektronik cihaz üretmek ne kadar zor olabilir? cvp anahtarına tutulacak ve algılayıcılar işaretlenen cvpların doğru olup olmadığını hesaplayıp küçük lcd ekranında yazacak. Daha da geliştirilirse, buna birde bellek ekleyip elde edilen cevapların analizini yaptırmak,excele otomatik dönüştürtmek, grafiksel dökümünü almak v.s . En sonunda cihazı flash bellek gibi usb den pc ye bağlayıp dosyayı pc ye atmalı ve elimizde sınav dökümü ve cvplar.

Bunun için elktronik ve yazılım bilgisi gerekiyor.

Bu konuda fikir alışverişi yapacak olanlarla burada konuşabiliri(m)z. Farklı düşüncelerede açığım.Kolay gelsin

Gelişmiş bir optik okuyucu diyorsunuz hocam..
Elektronikten anlamıyorum ama şu fatih projesiyle gönderilen döküman kameraları ile cevap anahtarlarını okutup, bilgisayara aktarılan görüntüden bir program aracılığıyla doğru- yanlış cevapları buldurabilir miyiz acaba ??? Bunun için bir resim üzerindeki bilgileri işleyebilen bir program yazmak lazım değil mi? Sanırım olmaz :)

tarayıcıları optik okuyucu gibi kullanan programlar var.
ama aslında android veya IOS platformunda bir uygulama geliştirilse daha pratik olur optik kağıda tutacaksın kamerayı, tarayıp cevapları alacaksın çok daha pratik olur.
bu işe bi el atalım bence :)

aramızda elektronik öğretmenleri vardır sanırım fikir bekliyoruz işin o kısmı ile ilgili :roll:

Hocam güzel düşünce. Okulumuzda bunu kullanan arkadaşlarımız var. Arama motoruna "testokur" yazıp gelen ilk siteyi incelemenizi tavsiye ederim.

Hocam tam olarak sizin kastettiğiniz şey midir bilmiyorum ama 2 yıl önce ben böyle bir cihaz kullandım .Adı taragöz. Bir tane kamera var. Koyuyorsun kağıdı. Öğrencinin doğrularını yanlışlarını gösteriyor. Dahası hangi dersten hangi soruları yanlış yapmış gibi baya ayrıntılı bir analiz yapıyordu. Bi araştırın isterseniz.

sayın unknownrealmman,

çalışma mantığı güzel ama fiziksel olarak büyük bir cihaz, benim düşüncem öğretmenlerin cep telefonu gibi cebinde taşıyacagı ergonomik bişey olmalı. dolabına,çantasına,cebine sığdıracagı pratik bir alet. demekki yapılabiliyormuş.tşkler link için

Android programlamayı öğrenmeye başlamak lazım galiba tutar bu proje :D

Düz mantık kurmak gerekirse tarayıcı belgeleri tarıyor resim formatına atıyor,
kamera da fotoğraf çekiyor resim formatında saklıyor.
işin özü yazılım kısmında, resim belgesini artık piksel piksel mi tararız naparız bilmiyorum :D

burada ki amacım projem için bana yardım felan değil..ortak düşünce ve fikir yürütme..bana şunu yapabilirisniz gibi öneriler yerine şöyle yapalım şunu yapalım derseniz daha etkili olur..

ayrıca verilen taragöz örneğine baktım hocam ilk verilen ile aynısı..okullara gönderilen döküman kamerası gibi büyük cihazlar..benim düşüncem el içine sığacak kadar küçük olması ve flash disk gibi hafızası olası v.s

cep telefonu için yazılım yapılmış.

Ekli dosyalar

• 1.JPG
    1.JPG
    263.3 KB · Görüntüleme: 549
BBNET
Geri