Hocalar BTR diye diye acıktırdınız beni. Evde el blender'ı falan yok. Yıkanmış kırmızı mercimeği yağda kavurduğum soğanın üzerine boca edip üstüne 7-8 bardak suyu koyup iyice normal tencerede kaynatsam ne olur? 

Düdüklü yok hocamseldogan' Alıntı:düdüklüde kaynatsan güzel olurda. normal tencereye biraz daha fazla su lazım olur.
akan' Alıntı:çorbaaa
İnşallah dediğin gibi olur hocamakan' Alıntı:çorbaaa
yasarsahbaz' Alıntı:Düdüklü yok hocamseldogan' Alıntı:düdüklüde kaynatsan güzel olurda. normal tencereye biraz daha fazla su lazım olur.Survivor tipi çorba olacak bu
![]()
Tüh süzgeç var ama tahta kaşık yokfantasio' Alıntı:yasarsahbaz' Alıntı:Düdüklü yok hocamseldogan' Alıntı:düdüklüde kaynatsan güzel olurda. normal tencereye biraz daha fazla su lazım olur.Survivor tipi çorba olacak bu
![]()
Süzgeç varsa piştikten sonra tahta bi kaşıkla süzgüden geçirirken ezmeye başla blender kadar olmasa da istediğine yakın bi sonuç alırsın
Süzünce suyunu napıyoruz hocam? Ezdikten sonra tekrar aynı suyumuzun içine mi dökeceğiz?ysahin' Alıntı:evde tülbent varsa sonrasında süz süzme olsun hocam yanına yeşil biber bir baş soğan kuru ekmek... afiyet şeker olsun
:++:aakcakaza' Alıntı:bence dışarda ye hocam :lol:
Çorba yapmak için kırmızı mercimek dışında alet edavatımın olmadığını görünce ben de bir an "acaba dışarda mı yesem" dedim ama gözümü karartıp mercimeği yapmaya başladım. Gazam mübarek olsunaakcakaza' Alıntı:bence dışarda ye hocam :lol:
hbasdereli' Alıntı:Yemek konusundaki tecrübelerine bakarsak düdüklü tencerenin olmaması senin için avantaj hocam)
beyazkan' Alıntı::++:aakcakaza' Alıntı:bence dışarda ye hocam :lol:
Hocam fena olmadı yavakrep026' Alıntı:beyazkan' Alıntı::++:aakcakaza' Alıntı:bence dışarda ye hocam :lol:
Nasıl oldu çorba Hocam??? Yiyebildiniz mi???
yasarsahbaz' Alıntı:Hocam fena olmadı yavakrep026' Alıntı:beyazkan' Alıntı::++:aakcakaza' Alıntı:bence dışarda ye hocam :lol:
Nasıl oldu çorba Hocam??? Yiyebildiniz mi???. Beklediğimden iyiydi. Havuç ve patates de doğramıştım. Güzel birşeye benzedi işte
![]()
:++:hayat86' Alıntı:yasarsahbaz' Alıntı:...
Hocam fena olmadı yav. Beklediğimden iyiydi. Havuç ve patates de doğramıştım. Güzel birşeye benzedi işte
![]()
hocam süzgecten gecirseyniz eskiden mutfak robotları yokken annem mercimek corbasını öyle yapıyordu hep...
hayat86' Alıntı:varsa tereyagında yoksa diğer yağlarla birkasık unu kavurun misgibi kokmaya basladı mı içine biraz salçaekleyin ve birdomates rendeleyin...üstüne de su tuz iyice pişene kadar kaynatın çok kolay ve besleyici birçorba bence yanına da makarna ya da kızartma yapın en guzel bekar yemegi![]()
:lol:yasarsahbaz' Alıntı:Tüh süzgeç var ama tahta kaşık yokfantasio' Alıntı:yasarsahbaz' Alıntı:Düdüklü yok hocamseldogan' Alıntı:düdüklüde kaynatsan güzel olurda. normal tencereye biraz daha fazla su lazım olur.Survivor tipi çorba olacak bu
![]()
Süzgeç varsa piştikten sonra tahta bi kaşıkla süzgüden geçirirken ezmeye başla blender kadar olmasa da istediğine yakın bi sonuç alırsın![]()
:++:hbasdereli' Alıntı:Yemek konusundaki tecrübelerine bakarsak düdüklü tencerenin olmaması senin için avantaj hocam)