Benzinli Otomobil mi Dizel Otomobil mi?

Kodla Büyü

computerteacher

Aktif Üye
Arkadaşlar otomobil almaya niyetim var ama benzinli mi dizel mi almalıyım ona karar veremedim. Dizel kullanan arkadaşlar ne düşünüyorlar, masrafları yüksek oluyor mu ? Karar verme konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Re: Benzinli Otomobil mi Dizel Otomobil mi Tercih Etmeliyim?

Senelik ne kadar yol yapacağınızla alakalı bir durum. Senede 20 bin km den fazla yaparım diyorsanız dizelin avantajları görünür.

Bakım masrafları denildiği gibi yüksek mi? Eğer 20000 km yol yapmaz isem almam sorun olur mu? Kullanan arkadaşlardan detaylı yorum bekliyorum.

aracı alırken zaten 5-6 bin lira fazla vereceksin, bunu telafi edebilmen için yıllık 15 bin km üzerinde yol yapman gerekli.

sıfır bir dizel araç alırsan sana benzinliden daha fazla bir masraf çıkarmayacaktır. çok masraf dedikleri şey motorda problem olması durumunda karşına çıkar. yeni dizellerde bu tarz problemlerin olma durumu çok düşük.

yıllı bakım masrafları aynı yani.

dizel araç kullanırken benzinliğe gitmekten korkmuyorsun, o da başka bi güzellik.

Her turlu dizel.. Kafan rahat olur, benzinlige az girersin.amorti etme olayina hic takilmayin derim, dizeli alirken fazla verdiginiz parayi satarken cikariyosunuz zaten.. Periyodik bakim fiyatlari arasinda da abarti bir fark yok..

Sayın hocam 2009 yılında ilk dizel aracımı almıştım. 2005 model megane II... 1.5 dci. sonra masraflı olur dediler, motor gider başına bela olur dediler vs. ben de denilenlere bakıp sattım arabayı... (168 bin km idi.) daha sonra 2010 model Honda Civic 1.6 otomatik aldım. İnanın megan daki rahatlığı ve konforu Honda'da bulamadım. benzinliden uzak dur, Benzin al, gaz al, onu alırsın diğeri biter, gaza geçer benzine geçmez, ben benzinli işinden nefret ettim. Şimdiki arabam 2011 Ford C-Max... 1.6 dci. Kafam rahat, gönlüm rahat. yılda 10.000 km den fazla yapmam. honda servise götürdüğümde 260-300 arası 10.000 bakımına para veriyordum. Ford servisine gittim 2 ay kadar oldu, tam bakım, km bakımı yapıldı 260 tl para verdim. Hondayı her 10 binde bir servise götürüyordum, bu araba 15 binde bir. ve masraf olarak hiç bir artısı yok.
Ha yukarıda arkadaşların belirttiği gibi alırken biraz daha fazla para ödüyorsunuz ama rahatlığına değer...

Ben genellikle aracı şehiriçi kullanacağım. Çok fazla km yapabileceğimi sanmıyorum. Bakıyorum da genellikle dizel öneriliyor ama sorun olunca masrafı büyük olur diye korkuyorum. Sizce en mantıklı karar ne olur.

computerteacher' Alıntı:
Ben genellikle aracı şehiriçi kullanacağım. Çok fazla km yapabileceğimi sanmıyorum. Bakıyorum da genellikle dizel öneriliyor ama sorun olunca masrafı büyük olur diye korkuyorum. Sizce en mantıklı karar ne olur.
Dizel olur hocam... Kaç liralık bir araba düşünüyorsun, ne alacaksın...

peugeot bipper tepee öneririm. 30 bin tl civarı 0 km dizel alma imkanın var.

Her ekspertize guven olmaz.. Isi bilen sanati ustalari ekspertizden daha iyi anliyorlar emin olun :)

computerteacher' Alıntı:
Yavaş yavaş aklım dizele yatmaya başladı. Ama alırken expertiz yaptırsam eğer bir sorun varsa anlaşılır değil mi?
hocam sıfır alacaksanız zaten sıkıntı yok. ikinci elde de bayiler expertiz yapıyor, ben arabamı alırken Ford servisleri expertiz yapmadığı için fordun özel servisine gittim. 100 tl gibi bir fiyata expertiz yaptılar, imzalı, onaylı çıkışını aldım, servisten de kayıtlarını aldım. içim rahat.

BBNET
Geri