Beceriksiz Branş (Bilgisayar Öğretmenliği)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mfk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mfk

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Bir bardak soğuk suyu hazır edip ile Halil Sezai'den İsyeaaaann parçası çalıyorum sizin için.

BT öğretmenleri genç bir nesil. büyük çoğunluğu 25-30 yaş arasında. anlayacağın 1980 darbesinin ürünü. bu tırsaklık ordan geliyor olabilir.

alfa-turk' Alıntı:
BT öğretmenleri genç bir nesil. büyük çoğunluğu 25-30 yaş arasında. anlayacağın 1980 darbesinin ürünü. bu tırsaklık ordan geliyor olabilir.

:+1:

Bizim bir sosyalci var adam her eyleme katılıyor, yürüyüşe katılıyor, neredeyse emekliliği gelmiş ama yinede belki birşey değişir diye yürüyor işte sonuç alıyor mu derseniz alamıyor ancak en azından çabalıyor içi rahat :) Hatta bazen kafa buluyor bu sefer gelen müfettişi evede götürüp yemek yedireceğim felan diyor :)

hakkatten ya 2005te 2dersti zorunludu tek derse indirip seçmeli yaptılar kimsenin sesi çıkmadı 4-5lerden alındı sesler çıkmaya başladı tabi biraz dokundu bu norm fazlası olunca beden eğitimi 1derse düştü adamlar ayağa kaldırdı heryeri tekrar aldılar biz en pısırık branşız galiba bu gidişle branşımız da kalmıcak hizmetliden memurdan bi farkımız kalmıcak

alideniz2000' Alıntı:
ben bu kadar imkan ve yetisi olup da
bu kadar beceriksiz,
bu kadar sonuç alamayan başka branş görmedim.
beden eğitimi öğretmenleri neler yaptı,
sonuç ne oldu
hepimiz gördük.

bilgisayar öğretmenleri bu kadar beceriksiz mi?
dersleri alındı.
norm fazlası oldular.
daha ne olacak, neyi bekliyorlar anlamış değilim.
..
yetmez ama evet dediğimiz için olmasın...

Arkadaşlar bakanlığın önünde toplu bir biçimde sesimizi duyurmamız gerekiyor. Geçen senenin devamı 9 Nisanda bi daha bakanlığın önüne gitmeliyiz bence...

dahada kötüye gideriz hocam, hala körükörüne hükümetin her yaptıgını savunan, en ufak elestiriye tahamulü olmayan meslektaslarımızı forumda bolca görürken nasıl iyiye gitmesini bekleyebilirizki.

nht268' Alıntı:
dahada kötüye gideriz hocam, hala körükörüne hükümetin her yaptıgını savunan, en ufak elestiriye tahamulü olmayan meslektaslarımızı forumda bolca görürken nasıl iyiye gitmesini bekleyebilirizki.
adamlar hizmetli olacaksınız dese şükür ederler bizimkiler... :puhaha:

eğer gerekli tepki görüldüğüne inanmıyorsanız ki öyledir,
demek ki rahatsız olanların sayısı rahat olanların sayısından az, bu da bir ihtimal..
ben tepki göstermeyen zümredeyim, neden, çünkü rahatım; düzen ve sistem benim için iyi, buradan siyasi sonuç çıkmasın çünkü hiçbir partinin esiri değilim ,partiler kişilerin esiridir düşüncesine inanıyorum, neyse...
6saat dersim var, dersimin müfredatı yok, sınavı ıvırı zıvırı yok, notu sorumluluğu yok,
herkes gibi çıkış saatinde çıkıyorum, diğer branş öğretmenleri gibi,
cuma günlerim boş,
bal kaymak gibi idarem var,
tüm öğretmenlerin kıskandığı, tüm öğrencilerin sevdiği öğretmenim,(kişisel değil, branşın getirisi)
ek dersim full,
karışanım dokunanım yok,
tüm teknolojik ürünlerde söz ve otorite sahibiyim bu anlamda okulda kralım,
yoğunluğu yok denecek kadar az bir okuldayım,
vs vs
şimdi rahatsız olan arkadaşlar, ben rahatsız değilim, rahatsız olan arkadaşları düşünecem de tepki mi gösterecem, yoksa onlar rahatsız ben rahatım diye onlar mı tepki göstermeyecek, hangimizin istediğini gerçekleştirmek daha kolay...
bi yanda bişeyler yapın ama boşa yapacaksınız diyen bi zümre
bi yanda bişey yapmayın devam edin diyen bi zümre
bence bişey yapmak yapmamaktan daha zordur..
nese şuan kurtların arasına dalmış bulunuyorum, riski bölgede cesur adımlar bunlar, tepkilerle diş gececek az sonra, lakin bunlarda benim düşüncelerim, saçmalamış diyen olacak hemen az sonra, evet destekliyorum diyen olsa da ses çıkaramayacak az sonra yada çok sonra...
neyse bakın keyfinize...

ben 81 liyim bu tanıma hiç katılmıyorum kusura bakmayın. BT öğretmeni formatörlükten, 2300 liralık kazancından memnundur. O yüzden değneğin ucu (norm fazlası olma konusunda) kendisine değmedikçe sesini çıkarmaz. Mevzu budur büyütmeye gerek yoktur.

:alkis:

a=x
b=x ise
a=b

a = çok cesur bt öğretmenin doğduğu yıl
b = tırsak bt öğretmenin doğduğu yıl
x= 80 darbesinin olduğu dönem

EynelMefer' Alıntı:
a=x
b=x ise
a=b

tamam hocam anladık. rahatsın, kralsın. saygı duyarız. sende fazla zorlama istersen...

mfk ve EynelMefer hocalarımız vaziyeti özetlemiş. Formatörlük kaldırılırsa (ki nereye kadar böyle devam eder?) o zaman göreceğiz nasıl da derslerine sahip çıkıyorlar.
mfk' Alıntı:
ben 81 liyim bu tanıma hiç katılmıyorum kusura bakmayın. BT öğretmeni formatörlükten, 2300 liralık kazancından memnundur. O yüzden değneğin ucu (norm fazlası olma konusunda) kendisine değmedikçe sesini çıkarmaz. Mevzu budur büyütmeye gerek yoktur.

hocam boş laf bunlar en son yapılan ankette bizim meb bakanı 6 basamak yükseliyorsa millet bunu anlayamıyorlarsa hepimiz ne halimiz varsa görelim. Körü körüne siyaset bu olsa gerek.

İşte sorunda burda ya. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın. Elbetteki her bilgisayar öğretmeni arkadaş aynı sıkıntıları çekecek diye bi kural yok. Ancak kıyasladığınızda %45 gibi bir rakam ile norm fazlasına düşülmüş bir branşta sorun yoktur demek bana pek mantıklı gelmiyor. Bugün bana yarın sana. Ayrıca ben şuna inanıyorum insanlar muhakkak bir bedel öder. Bunu ya önce öder rahata kavuşur ya da daha sonra öder. O yüzden kimse demesin ki ben gayett memnunum bana bişey olmaz....

Zümre toplantılarında gördüğm kadarı ile bu siteden bir haber olanlar var. Dönem başlarında ve plan program için siteye giriyorlar o kadar. Biz ne kadar burda bağırsak haykırsak umurlarında değil. Oturma eylemi yapıyorlar.

EynelMefer' Alıntı:
ok, inşallah en kısa sürede tüm bt öğretmenleri rahatına kavuşur, amin...
..
Her rahatın ömrü 5 yıldır hocam. 5 yıl sonra müdürün değişip te yeni müdürün geldiğinde sende isyaaaaaaaaaaaaaaaaann diye başlarsın halil sezai dinlemeye.
..

Bu kadar imkan ve yetisi olup bu kadar çok girişim yapan ama yaptıklarının karşılığını alamayan, dinlenmeyen bende başka bir branş görmedim ama sebep branş birlikteliği olmaması, isteklerin kesişmemesi değil, N.Fazıl'ın bir sözü var "Bir doğrunun imanı bin eğriyi düzeltir" ama karşımızdaki muhataplarımıza ne yapıldıysa ters tepiyor, biz önemini anlatıyoruz anlatıyoruz beyfendi çıkıyor bebeler zaten biliyor, suçu hiç bt zümresine atmıyorum... Adamlardaki pişginliğin farkında değilmiyiz, 3 kuruşluk maaş zamları bile halen piyasa da yok, tepkiler nasıl? Sokakta var mı kimse? Bizim en büyük gerçeğimiz para, para için bile sokaklara dökülen yoksa bilişimcilerin halini çok görmesin kimse...

Tolga hocamın dediği gibi bakan 6 sıra ankette yükselebiliyorsa yazık...

biz ipimizi yetkililere bırakır ve ne yaparlarsa sessiz bir şekilde bakarsak bir gün bilişim öğretmenleri memur olarak başka bakanlıklara ve kurumlara verildiğinde o zaman herkes anlayacaktır... lütfen kim rahat ise rahattır kim de rahatsız ise rahatsızdır ama birlik olalım ve aynı şeyi bağıralım; :x

EynelMefer arkadaşımız 6 saat dersle inşallah norm fazlası olmaz ileri bir gün. Ben BT rehber öğretmeni olmadan yanayım, dersin olmasından yana değil. Bizim belli bir mevzuatımız yok. Her idare kafasına göre iş yapıyor. EynelMefer arkadaş norm fazlasısınız siz denildiğinde, okul arama gayretine girince Bt rehber öğretmeni olmak isteyen arkadaşların haklı gayretlerini görecektir. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığıyla düşünmemek gerekir. Norm fazlalılığı olayı şuan sessiz bir yılan gibi hareket ediyor. Bir gün size de dokunabilir.

Ya birde bu işin düz liseler ve ilköğretim farklılıkları var aslında.. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım.. Mesela ben lisedeyim ve lisede 2 saat zorunlu ders olması en kral derssiz formatörlükten iyidir.. Maalesef işin saçma taraflarından biriside bu kurum ayrımı yapmaksızın herkesi aynı kalıba koyuyor sistem..
İlköğretimde kaldırdım o zaman Lisedede kaldırayım saçmalığı.. :x

BaRBaRYaN' Alıntı:
alideniz2000' Alıntı:
ben bu kadar imkan ve yetisi olup da
bu kadar beceriksiz,
bu kadar sonuç alamayan başka branş görmedim.
beden eğitimi öğretmenleri neler yaptı,
sonuç ne oldu
hepimiz gördük.

bilgisayar öğretmenleri bu kadar beceriksiz mi?
dersleri alındı.
norm fazlası oldular.
daha ne olacak, neyi bekliyorlar anlamış değilim.
..
yetmez ama evet dediğimiz için olmasın...

Ahanda tam üstüne bastın hocam kaldır ayağını!!!

EynelMefer' Alıntı:
a=x
b=x ise
a=b

Hocam rahatlık konusunda emin ol benden rahat değilsindir. 3.30dan geç çıktığım yok, nöbet, klüp, sınıf vs. vs. bunlarda yok. İdarenin yanına gittiğimde çay kahve içmeden yollamıyorlar, kendi özel odam var, koltuğum var, kahve makinesi bile koydular odama, klimam, güzel bir masam, çiçeğim, 6mbit internetim var. Tamir yapmam, özel iş yapmam, öğle arası çıkar giderim, sabah gelişime kimse karışmaz vs. vs. 6 saat dersim var. Kulaklıktır, faredir, kasadır sorunum yok. Tüm bunların olması, rahat olmam benim yine daha iyisi için çabalamama engel olmamalı. Oturum hak aramadan şükretmek sadece ahmakların işidir. Ben daha iyisi için her zaman uğraşmaktan yanayım her yapılan güzelliğede şükrederim yine.

Birde bizim branş genel olarak pasif bir branş sesiçıkmayan susan insanlardan oluşuyor bunu bilen idarecilerde kullanmaya çalışıyor arkadaşları. Bizim çalışma alanımızın müdürlerin insiyatifine kalması çok kötü ilk başta onun değişmesi daha sonrada rehber öğretmen gibi çalışma saatlerimizin belli olması azalması gerekir.

mfk' Alıntı:

:alkis: Bence de 2300 lirayı verip hizmetli kadrosuna alsalar yine sesleri çıkmaz. Tek neden bu.

şöyle düşünüyorum ben tamamen siyasal:
hükümet:%50 oy alıyor
anketlerde %50-55 arası
bizim forumda bu olay :%80-85 arası
bu %80-85 lik kısmın %90 nı hükümet ne yapsa beğeniyor
dersini kaldırsa şükrediyor maaş zammını vermiyor şükrediyor vs. örnek çok
geriye ne kaldı %10+%15 yani azınlık.
o yüzden olmaz bizden
ben Ankara da ta geçen yıl vazgeçtim zümremden
12000 den 200 ve Ankara daki bt cilerden nerdeyse 0 katılım.
tekrar eylem olsa katılım 300 ü geçmez.
Okullarının kralları çok ama deveden büyük fil var.Sultan Süleyman'a kalmadı bu dünya küçük formatöremi kalacak

Ben ülkeyi yönetebilecek kapasitede bir muhalefet görmediğim için gene hükümete vereceğim. Ama bu hakkımı aramayacağım anlamına gelmez. Bizim sorunumuz bence siyasal değil. Duygusal. Görevlendirme ile çalışmaya alıştınız. Her ilde farklı uygulamalara alıştınız. Dersi olmayan tek branş olmaya, potansiyel norm fazlası olmaya alıştınız. Hepsi 2300 lira ve esnek çalışma saatleri için. Hepimiz herşeyin farkındayız. Bazı idarelerin formatör umrunda bile değil. İşleri götürsün isterse 2 de çıksın diye bakıyorlar. Gerçekten bazı okullarda sistemi oturttuktan sonra yapacak iş kalmıyor. Arkadaşların çoğu da bunu başarmış. Sadece sıkıntı yaşayanlar isyan ediyor. Ben yeni okuldaki bütün bilişim sistemlerini sıfırdan kurdum ama 2 haftalık daha işim kaldı. Ondan sonra ben de bu umarsız çoğunluk gibi olacağım belli görünen köy kılavuz istemez. Madem ders yok tamirciyiz dostlar. Hayırlısı.

mfk' Alıntı:
Ben ülkeyi yönetebilecek kapasitede bir muhalefet görmediğim için gene hükümete vereceğim. Ama bu hakkımı aramayacağım anlamına gelmez. Bizim sorunumuz bence siyasal değil. Duygusal. Görevlendirme ile çalışmaya alıştınız. Her ilde farklı uygulamalara alıştınız. Dersi olmayan tek branş olmaya, potansiyel norm fazlası olmaya alıştınız. Hepsi 2300 lira ve esnek çalışma saatleri için. Hepimiz herşeyin farkındayız. Bazı idarelerin formatör umrunda bile değil. İşleri götürsün isterse 2 de çıksın diye bakıyorlar. Gerçekten bazı okullarda sistemi oturttuktan sonra yapacak iş kalmıyor. Arkadaşların çoğu da bunu başarmış. Sadece sıkıntı yaşayanlar isyan ediyor. Ben yeni okuldaki bütün bilişim sistemlerini sıfırdan kurdum ama 2 haftalık daha işim kaldı. Ondan sonra ben de bu umarsız çoğunluk gibi olacağım belli görünen köy kılavuz istemez. Madem ders yok tamirciyiz dostlar. Hayırlısı.

herkes için değil hocam zaten yazdıklarım sizi biliyorum.Ama diğer türlü çok kişi var.Yazdıklarınız çok doğru bende çok rahatım iş olarak idare, çalışma saatleri olarak.Ama içim rahat değil kafam rahat değil gelecek net değil.

BBNET
Geri