burock_26' Alıntı:Çocuğa sebze yedirmek stiyorsak 4 aydan itibaren başlamamız gerekiyormuş hakikaten benm kızıma ilk altı ay neler verdysek en çok onları seviyor suan 1 yasında ama baya sey öğrendim ve öğrenmem gereken çok şey var
ali04' Alıntı:burock_26' Alıntı:Çocuğa sebze yedirmek stiyorsak 4 aydan itibaren başlamamız gerekiyormuş hakikaten benm kızıma ilk altı ay neler verdysek en çok onları seviyor suan 1 yasında ama baya sey öğrendim ve öğrenmem gereken çok şey var
ilk 6 ay anne sütünden başka birsey verilmemeli diye biliyorum.
filiz' Alıntı:Kızlar bebeklerinizle beslenme sorunu yaşıyormusunuz? benim oğlum 2 yaşında. Gelişimi çok şükür iyi. Ama beslenmede çok seçiçi. Süt içmez, sebze sevmez, meyvelerden çoğunu ağzına sürmez. Dengeli beslensin diye yapmadığım kalmıyor.
Süt içirmede kimden ne yöntem duysam yaptım olmadı. Var mı bana yardımcı olacak? Süt içmeyice yoğurtlu çorbalar ve puding yapıyorum sürekli. Yoğurtlada aramız pek iyi değil. Ama süt içmiyor diye içim çok rahat değil.
satrun_ogr' Alıntı:hocam, bende 2 yaş öncesi ogluma hiç süt vermedim. anne sütü alıyordu zaten. ama sonra bir başladı, günde bir kiloya yakın içmeye başladı. tabi sütün fazlası zarar günde 2 bardak gibi bir oran yani 400ml veya 500ml kadarı normal olanı fazlası kansızlığa neden olurmuş. nasıl başladık derseniz zor oldu. ama kararlı olmalısınız ara ara tekrar süt vererek denemeye devam etmelisiniz. birde yanında başkalarıyla konuşurken hiç süt içmez, hiç sevmez diye konuşmayın bence. Anlıyorlar çünkü. sadece bir tavsiye.
sonra ben süte başlamada başarılı olamadığım için öncelikle biberona alıştırmaya çalıştım. sonra geceleri uyku sırasında sütü vermeyi denedim. biraz denedikten sonra alışmaya başladı. biberonda diş gelişimi için zararlıymış. keşke başlamasaydın diyenler oldu ama ama bir süre sonra ondanda kurtuldu. ama süt içmeyi alışkanlık haline çevirdi.
hocam benim kızım da 16 aylık ilk 6 ay anne sütü dışında hiçbişey vermedim ama sanırım yanlış yaptım. 5.5 aylık diş de patlatmaya başlayınca onun da rahatsızlığıyla yeni besinlere geçişimiz çook zor oldu 10 aya kadar sadece anne sütü aldı diğer her şeyi reddetti, ben sinir krizleri filan geçirdim, öyle çok sütüm de olmadı hiçfiliz' Alıntı:satrun_ogr' Alıntı:hocam, bende 2 yaş öncesi ogluma hiç süt vermedim. anne sütü alıyordu zaten. ama sonra bir başladı, günde bir kiloya yakın içmeye başladı. tabi sütün fazlası zarar günde 2 bardak gibi bir oran yani 400ml veya 500ml kadarı normal olanı fazlası kansızlığa neden olurmuş. nasıl başladık derseniz zor oldu. ama kararlı olmalısınız ara ara tekrar süt vererek denemeye devam etmelisiniz. birde yanında başkalarıyla konuşurken hiç süt içmez, hiç sevmez diye konuşmayın bence. Anlıyorlar çünkü. sadece bir tavsiye.
sonra ben süte başlamada başarılı olamadığım için öncelikle biberona alıştırmaya çalıştım. sonra geceleri uyku sırasında sütü vermeyi denedim. biraz denedikten sonra alışmaya başladı. biberonda diş gelişimi için zararlıymış. keşke başlamasaydın diyenler oldu ama ama bir süre sonra ondanda kurtuldu. ama süt içmeyi alışkanlık haline çevirdi.
Bende tam 2 yaşına kadar anne sütü verdim. İlk 6 ay sadece anne sütü aldı. Sonrada sütü reddetmeye başladı. Acaba anne sütü diye çok mu ısrarcı davrandım diye düşünüyorum şimdi. Benim oğluş biberonda almadı. İlk zamanlar ben vermedim sonrada o reddetti.
gece uyku sırasında bile inanırmısın Yüzünü buruşturup, içmiyor. Tam dalgınken kaç kere vermeyi denedim yok olmadı.
Yoğurt sürekli mayalıyorum, taze taze ama yeterince yiyormu emin değilim.
hocam benim kızım da 16 aylık ilk 6 ay anne sütü dışında hiçbişey vermedim ama sanırım yanlış yaptım. 5.5 aylık diş de patlatmaya başlayınca onun da rahatsızlığıyla yeni besinlere geçişimiz çook zor oldu 10 aya kadar sadece anne sütü aldı diğer her şeyi reddetti, ben sinir krizleri filan geçirdim, öyle çok sütüm de olmadı hiçşeffaf' Alıntı:filiz' Alıntı:satrun_ogr' Alıntı:hocam, bende 2 yaş öncesi ogluma hiç süt vermedim. anne sütü alıyordu zaten. ama sonra bir başladı, günde bir kiloya yakın içmeye başladı. tabi sütün fazlası zarar günde 2 bardak gibi bir oran yani 400ml veya 500ml kadarı normal olanı fazlası kansızlığa neden olurmuş. nasıl başladık derseniz zor oldu. ama kararlı olmalısınız ara ara tekrar süt vererek denemeye devam etmelisiniz. birde yanında başkalarıyla konuşurken hiç süt içmez, hiç sevmez diye konuşmayın bence. Anlıyorlar çünkü. sadece bir tavsiye.
Bende tam 2 yaşına kadar anne sütü verdim. İlk 6 ay sadece anne sütü aldı. Sonrada sütü reddetmeye başladı. Acaba anne sütü diye çok mu ısrarcı davrandım diye düşünüyorum şimdi. Benim oğluş biberonda almadı. İlk zamanlar ben vermedim sonrada o reddetti.
gece uyku sırasında bile inanırmısın Yüzünü buruşturup, içmiyor. Tam dalgınken kaç kere vermeyi denedim yok olmadı.
Yoğurt sürekli mayalıyorum, taze taze ama yeterince yiyormu emin değilim.
çok kitap karıştırdık, galiba kafamızı da karıştırdık çocuk büyütürken .ikincisi kısmet olursa tamamen anneanne, babaanne usulü büyütmeyi düşünüyorummelisude' Alıntı:Bende böyle tecrübeli aile bireylerimizden öğrenmiştim.sakın 6.ayı bekleme damak tadı çok geliştiği için ek besinleri reddediyor bebekler dediler.bende 4.aydan itibaren çok az başladım.mesela 1 çay kaşığı elma suyu 1 çay kaşığı havuç suyu.çok az yoğurt falan.gerçekten çok kolay alıştı ek besine.sadece biraz yoğurtta zorlandık ama çok şükür onada alıştı.ben 1 yaşlarındayken de hep bulamaç tarzı verdim.iyikide vermişim.şimdi 3 yaşında maşallah hiç yemek ayırtetmez.biz ne yersek o da yer.
şeffaf' Alıntı:çok kitap karıştırdık, galiba kafamızı da karıştırdık çocuk büyütürken .ikincisi kısmet olursa tamamen anneanne, babaanne usulü büyütmeyi düşünüyorummelisude' Alıntı:Bende böyle tecrübeli aile bireylerimizden öğrenmiştim.sakın 6.ayı bekleme damak tadı çok geliştiği için ek besinleri reddediyor bebekler dediler.bende 4.aydan itibaren çok az başladım.mesela 1 çay kaşığı elma suyu 1 çay kaşığı havuç suyu.çok az yoğurt falan.gerçekten çok kolay alıştı ek besine.sadece biraz yoğurtta zorlandık ama çok şükür onada alıştı.ben 1 yaşlarındayken de hep bulamaç tarzı verdim.iyikide vermişim.şimdi 3 yaşında maşallah hiç yemek ayırtetmez.biz ne yersek o da yer.![]()
""dörtyol' Alıntı:benimde 2 yaşında bir oğlum var. erkek çocuğu olmasından mı nedir sürekli dışarıya çıkmak istiyor. çıkmasak kendini yerden yere atıyor. evde oyun üretip duruyorum sürekli ama çok fayda etmiyor sanki. peki sizler çocuklarınızla oyunlar oynuyor musunuz hanımlar, ne gibi oyunlar oynuyorsunuz?
kitabı hemen inceliyorum hocam, teşekkürlerşeffaf' Alıntı:""dörtyol' Alıntı:benimde 2 yaşında bir oğlum var. erkek çocuğu olmasından mı nedir sürekli dışarıya çıkmak istiyor. çıkmasak kendini yerden yere atıyor. evde oyun üretip duruyorum sürekli ama çok fayda etmiyor sanki. peki sizler çocuklarınızla oyunlar oynuyor musunuz hanımlar, ne gibi oyunlar oynuyorsunuz?
"benimle oynar mısın anne" diye bir kitap almış eşim.. 365 oyun var içinde, aslında oyundan çok etkinlik gibi. Benim kızım onlar için küçük daha kullanmaya başlamadık ama işe yarayacağını düşünüyorum seneye filan.. biz geçen hafta calliou'nun el kuklalarını aldık gündüz bakıcısıyla, benimle akşam da babasıyla oynuyor çok eğleniyor.. ama çok kısa sürede sıkılıyorlar her türlü oyuncaktan sokak şart hocamhava iyi olunca okuldan dönünce evin yakınındaki parka götürüyorum çok eğleniyor ve gece deliksiz uyuyor yorulduğu için
biraz benim de işime geliyor. yüzüne bakmadığı oyuncaklarını da kaldırdım 1-2 ay sonra piyasaya çıkınca yeni alınmış gibi ilgileniyor bir süre daha öyle idare ediyoruz. ben çok oyuncak yığınından taraf değilim... dedğim kitabı inceleyin çocuklar hem değişik şeylerden hem de annelerinin kendilieriyle bişeyler yapmaktan çok hoşlanıyor, oyuncak sanki onu kendi başına terk etmek gibi oluyor bazen..
http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=67234