Bebeğim 37 günlük yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan invem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

invem

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Selam arkadaşlar 13 ağustosta doğum yaptım. İlk güler emziremedim. Şimdi çok şükür emzirebiliyorum. Ama emzirme süresi çok uzun sürüyor(en az 30dk ya da 1 saat) ve çoğu kez bebeğim doymuyor mama veriyorum. ne yapmam gerekir? Tecrübeli annelerden yardım istiyorum.

öncelikle olur böyle problemler hocam sakın bunalmayın. moralinizi yüksek tutun. moraliniz fazla olursa sütünüz bile bundan etkileniyor. benim oğlum da büyük uğraşlar sonucu yirmi günlükken emmeye başlamıştı. sizi çok iyi anlıyorum. öncelikle sütünüzü artırmaya çalışın derim. süt artırıcı çaylar ve tatlı etkili olabiliyor. emme süresi yarım saat olabilir. çünkü henüz çok küçük. hızlı ememiyor ki zaten geç emmeyi öğrenmiş. hemen yoruluyordur. mama ilk altı ay pek tercih edilmese de günde bir kere verilebilir diye düşünüyorum ben.

Güle güle büyütün hocam benimde 22 aylık bir kızım var ,sorunuza gelince eğer bebeğiniz normal kilo alıyorsa normal zamanda doğduysa zaten sütünüz yetiyor olmalı ama mama vermeye devam ederseniz ona yetecek kadar süt salgılanmaz, birde şu gıdalar bende hissedilir boyutta süt yapıyordu , sarı leblebi ve kırmızı mercimek çorbası . bunun dışında sağmakta süt salımını arttıran bişeydir düzenli olarak sağarsanız sütünüz artar. özelden mesaj atarak da sorularınız olursa cevaplayabilirim.

birde kişiden kişiye değişen bir düşünce ama ben emzik öneriyorum normalde her iki taraf 10 ar dk. 20dk. da sütü boşaltabilir bebeğiniz fazladan kalması güven ve tatmin duygusundan ki bence 30 dk. dan fazlası çok fazla ve yanlış bilmiyorsam her 2 saatte bir süt salgılanır eğer bebek sizi bırakmıyorsa uzun süreler tekrar emzirene kadar süt nasıl salgılanacak

bote05' Alıntı:
Güle güle büyütün hocam benimde 22 aylık bir kızım var ,sorunuza gelince eğer bebeğiniz normal kilo alıyorsa normal zamanda doğduysa zaten sütünüz yetiyor olmalı ama mama vermeye devam ederseniz ona yetecek kadar süt salgılanmaz, birde şu gıdalar bende hissedilir boyutta süt yapıyordu , sarı leblebi ve kırmızı mercimek çorbası . bunun dışında sağmakta süt salımını arttıran bişeydir düzenli olarak sağarsanız sütünüz artar. özelden mesaj atarak da sorularınız olursa cevaplayabilirim.

mamadan vazgeçin eğer emzireceksiniz ama saatler yarım saati geçmemeli arkadaşın dediği gibi, yalnız sütünüz olması için bol meyve özellikle kayısı suyu, kayısı hoşafı, ılık süt, rezene çayı bunlar iyi gelir özellikle rezene gün de 2 bardak tüketirseniz sabah akşam gibi hem bebeğinizin gaz sorunu olmaz ve rahat uyur hem de sizin sütünbüz bol olur, kırmızı mercimek ve otarz şeyler gaz ytapabilir bebeğinii rahatsız edebilir fazla tüketirseniz mutlaka rezene çayı için derim.. mama verecek olursanız kaşıkla verin ama bence sütünüz yetiyorsa çocuğunuz yeteri kilo ve boydaysa mama hiç vermeyin..

hocama katılıyorum mümkünse hiç mama kırmızı mercimek gaz yapabilir demiş doğrudur yapabilir bu hiç aklıma gelmedi çünkü benim kızım neredeyse hiç gazı olmadı bütün bakliyatları birinci günden yerdim . umarım faydalı olur bu yorumlar.

arkadaşlar çok teşekkürler çok sağolun çoğunu denedim aslında 30 dk emmesine rağmen doymuyor bazen ağlamaya devam ediyor. memeye devam etsem hem süt az gelmeye başlıyor hem bebek yoruluyor ne yapacağımı şaşırıyorum. mecburen mama veriyorum yoksa doymuyor uyumuyor da . ilerde düzelir umarım mama verince çok üzülüyorum ben de ama zayıflamasından korkuyorum. çünkü ilk güler normal kilo kaybından fazla kilo kaybetti toparlanması gerekiyor.doktor da söylemişti. Mamaya da aynı doktor başlatmıştı zaten. meme tutma sürecini de 2 kez yaşadık bebeğimle mamadan dolayı şimdi karışık gidiyor önce meme yetmezse mama. ama sadece memenin olmasını istiyorum umarım olur.

öncelikle heyırlı olsun bence mama verme bebek çektikçe süt gelir ayrıca ben humana steel tea diye bir çay var onu kullandım baya faydası oldu sütü arttırıyor ben de 2. bebeğimi bekliyorum 2 ay kaldı sen zor kısmı atlatmışsın rahat ol

teşekkürler hocam sağolasın hayırlısı ile 2. çocuğunu da kucağına alırsın işaallah :)

ilk zamanlar ben de oturup 1 saat 40 dk en az emziriridim üşenmeden hemen doymuyor diye vazgecmedim anne sütü alması için neredeyse ilk bir bucuk ay yapısık gezdik diyebilkişrim sürekli emiyordu ama sonra sütüm artmaya basladı emdikçe çok sukur hemen mamaya sarılma bence kilo alımı normalse üşenmek yok bol bol emzirecesin kolay değil anne olmak benimkisi 1 hafta sonra 2 yasına girecek ben hala emziriyorum dogum gununden sonra bıraktıracagım ....

BBNET
Geri