Basın - nevruz ateşinde yanacaklarmış !!!

Kodla Büyü

g.cetin.66

Süper Üye
Süper Üye
Dün 1 aydır emekler vererek nevruz kutlaması hazırladık her kim varsa dedik alın size kardeşlik dedik herşey tam süper herşey iyi gidiyor nevruz ateşini yaktıktan sonra ıkı ogrencı dudugu beklemeden atese atladılar havada carpıstılar .sımdı tum netten tutunda haber sıtelerınde bız konusuluyoruz .
neymiş efendim yanaklarmıs evet belkıde bızım bı guvenlık zaafıyetımız vardı ama haberı carpıtarak soyluyorlar ve o kadar cok sey yapıldı kızılay kan bagısından tutun ıkramlara kadar yarısmalara kadar kı o kadar eglencelı mutlu ydu kı herkes tutup sadece bu haberı lanse edıyorlar.
hadi ne dersen de sunlara
haberı soyleyeyım Kars atatürk ilköğretim okulu nevruz kutlamasında nerdeyse yanacaklarmış !!!

Hocam mükemmeldi herşey fakat bu sadece tek bi olayla gölge düşürmeye çalısıyorlar :D

Hocam üzülmediğimi belirtmek isterim kendi kendimize iş alıyoruz.

Nevruz nedir hocam? Az önce dedeme sordum var mıydı sizin böyle bir gününüz, baban kutlar mıydı diye? Ben şurda 5-10 senedir görüyorum diyor... pekaka dayatmasıyla yapılan, 5-10 yıla kadar milli adını alacağını düşündüğüm gereksiz bir etkinlik. Önce Türk bayramıdır aman sahip çıkın modunda bizlere benimsetildi, şimdilerde aponun özgürlük kardeşlik nutuklarıyla kutluyoruz. Bugün aynı etkinlikler bizdede vardı, öğretmenler odasında kitap okuduk benle beraber 3 arkadaş, hiç bir şeye katılmadık. Merak ediyorum acaba çocuklarımız biliyorlar mı ateş üstünde atlamanın dini ritüel gereği, kötü ruhtan arınma, kötülükleri ateşe atılmak olduğunu?

Çok geçmedi üstünden Çanakkale şehitlerini anma gününde bu kadar etkinlik, bu kadar hazırlık yapılmadı niyeyse. Dünya Tarihine Kalın harflerle yazılan zafer hakkında çocuklarımız bişey bilmezken gelip itin kuruluş bayramını kutlamak bana abes geliyor.

Sözüm size de değil hocam, kutlansın diyen zihniyete!

s_kajmeran' Alıntı:

Nevruz nedir hocam? Az önce dedeme sordum var mıydı sizin böyle bir gününüz, baban kutlar mıydı diye? Ben şurda 5-10 senedir görüyorum diyor... pekaka dayatmasıyla yapılan, 5-10 yıla kadar milli adını alacağını düşündüğüm gereksiz bir etkinlik. Önce Türk bayramıdır aman sahip çıkın modunda bizlere benimsetildi, şimdilerde aponun özgürlük kardeşlik nutuklarıyla kutluyoruz. Bugün aynı etkinlikler bizdede vardı, öğretmenler odasında kitap okuduk benle beraber 3 arkadaş, hiç bir şeye katılmadık. Merak ediyorum acaba çocuklarımız biliyorlar mı ateş üstünde atlamanın dini ritüel gereği, kötü ruhtan arınma, kötülükleri ateşe atılmak olduğunu?

Çok geçmedi üstünden Çanakkale şehitlerini anma gününde bu kadar etkinlik, bu kadar hazırlık yapılmadı niyeyse. Dünya Tarihine Kalın harflerle yazılan zafer hakkında çocuklarımız bişey bilmezken gelip itin kuruluş bayramını kutlamak bana abes geliyor.

her bir cümlenize ayrı ayrı katılıyorum, Nevruz=PKK ve yandaşlarının eylence ve propaganda günü
bana göre böyle, asla da kutlamam, hele ki bu gün tatil olsun diyenler yok mu, ifrit oluyorum :verymad:

Hocam o ser....sizlerin kutlama amacı değil ki bizimkisi.Yöre olarak il olarak bir çok etnik grubumuz var özellikler burda azeri ve terekeme velilerimiz ve öğrencilerimiz istiiyor hem bizimkisinde çatıdan yere kadar ATAMIN resmi ve Bayrağımız vardı,Sözü geçen üç renklilere yer bile vermedik 3 renk yan yana bile gelmedi merak etmeyin sadece burdaki kardeşlerimiz istedi o kadar . . O sizin dediğiniz pekaka cılar pazartesi günü yaptılar

s_kajmeran' Alıntı:

Türklerin (Göktürklerin) Ergenekon'dan demirden dağı eritip çıkmalarını, baharın gelişini, doğanın uyanışını temsil eder. Doğu Türkistan'dan Balkanlara kadar tüm Türk kavimleri ve toplulukları tarafından, MÖ 8. yüzyıldan günümüze kadar her yıl 21 Mart'ta kutlanır.

Selçuklu ve Osmanlı'da millî bayram olarak kutlanan Nevruz, Nevruziye adlı şiirlere ve şenliklerle ziyafet verilerek kutlanırdı. Özel olarak hazırlanan Nevruziye adlı macun Osmanlı döneminden kalan bir kültür olarak bu gün hâlâ Manisa'da 21 Mart'ta Mesir macunu şenlikleri yapılmaktadır.

2000 yıllık Türk geleneğini 5-10 yıla indirip sadece Kürtlere mal ettiniz ya ilginç . Evet belki Türkiye'de yaşayan Türklerin unuttuğu bir bayram ama özellikle Doğu Anadolu'ya göç etmiş diğer Türk milletlerin halen eskisi gibi değer verip önemsedikleri bir bayram.

hocam anadoluda çok kutlamazlar örnek vereyim yozgat fakat 4 yıldır burdayım bu okuldayım özellıkle azeri ve terekeme vatandaşlarımızın vaz gecilmezi nerdeyse

g.cetin.66' Alıntı:
Hocam o ser....sizlerin kutlama amacı değil ki bizimkisi.Yöre olarak il olarak bir çok etnik grubumuz var özellikler burda azeri ve terekeme velilerimiz ve öğrencilerimiz istiiyor hem bizimkisinde çatıdan yere kadar ATAMIN resmi ve Bayrağımız vardı,Sözü geçen üç renklilere yer bile vermedik 3 renk yan yana bile gelmedi merak etmeyin sadece burdaki kardeşlerimiz istedi o kadar . . O sizin dediğiniz pekaka cılar pazartesi günü yaptılar

hocam nevruz vardı. nevruz orta asyadaki toplumların baharı kutlamasıdır. nevruz orta asya ve anadoludaki insanlar için ahar bayramıdır. fakat günümüzde bizler gerektiği kadar önemsemediğimiz için malum gruplar ve şerefsiz pkklılara kaldı. sanki nevruz bunların bayramıymıs gibi oldu. bakınız Türki cumhuriyetlere onlarda milli bir bayram havasında kutlanıyor. bizde carpıtılıyor okadar. sen sahip cıkmassan birileri sahip cıkar.bnde kutlamıyorum gerçi.

bende bu konuyu Tarih hocamıza sordum ve dediği şu oldu Nevruz eskiden ateşe tapan Yezidilerin bir dini bayramıymış. Zaten Nevruz kelimesinin kendisi Türkçe değil dedi. Ama şuda bir gerçekki neredeyse bütün millet ve toplumlarda Baharın gelişini kutlamak için bu şekilde etkinlikler yapılıyormuş. Bizim de var yani ama adı Nevruz değil. Baharın gelişini kutlamak için yapılan bir etkinlik. Bayram olarak kutlamanın ayrıca dinden çıkarttığıyla ilgili Fıkhi bilgiler olduğunu Din Kültürü hocamızdan öğrendim çünkü Yezidilerin dini bayram ritüellerinde ateş bizi yakmasın diye üstünden atlarlarmış. Önemli olan ne amaçla ve hangi zihniyetle neyi kutladığındır. Ama ateşten atlama olayı başka bir dinde yapılan hareket olduğundan sizi küfre sürükleyebilir. İlgili kişilere sorarak aldığım bilgiler doğrultusunda yazdım. Herhalde bir Tarihçi ya da Din Kültürü öğretmeni bu konuya daha çok hakimdirler diye düşünüyorum.

madlion' Alıntı:
bende bu konuyu Tarih hocamıza sordum ve dediği şu oldu Nevruz eskiden ateşe tapan Yezidilerin bir dini bayramıymış. Zaten Nevruz kelimesinin kendisi Türkçe değil dedi. Ama şuda bir gerçekki neredeyse bütün millet ve toplumlarda Baharın gelişini kutlamak için bu şekilde etkinlikler yapılıyormuş. Bizim de var yani ama adı Nevruz değil. Baharın gelişini kutlamak için yapılan bir etkinlik. Bayram olarak kutlamanın ayrıca dinden çıkarttığıyla ilgili Fıkhi bilgiler olduğunu Din Kültürü hocamızdan öğrendim çünkü Yezidilerin dini bayram ritüellerinde ateş bizi yakmasın diye üstünden atlarlarmış. Önemli olan ne amaçla ve hangi zihniyetle neyi kutladığındır. Ama ateşten atlama olayı başka bir dinde yapılan hareket olduğundan sizi küfre sürükleyebilir. İlgili kişilere sorarak aldığım bilgiler doğrultusunda yazdım. Herhalde bir Tarihçi ya da Din Kültürü öğretmeni bu konuya daha çok hakimdirler diye düşünüyorum.

Teşekkürler hocam iyi bir araştırmacı gazateci yazarsın sen ;)

BBNET
Geri