barajda balık tutmak için olta önerisi

Kodla Büyü

sonay67

Aktif Üye
Mesajlar
135
arkadaşlar hafta sonu eşimle barajda sazan ve alabalık tutmak için olta almak istiyoruzma bu konuda hiç fikrimiz yok bilgisi olanlar yazarsa sevinirim:)
 
sanırım almanyadaydı, cuzi miktara, gidiyorsun göle adamlar sana oltanı tekneni yemini herşeyi kiralıyor takım olarak yani, sen balığını tutuyorsun çıkarkende malzemeleri geri bırakıyorsun tuttuğun balıkta sana kalıyor bu şekilde hobini gerçekleştiriyorsun :)
sorunun cevabına gelince zaten hangi öneriyi alırsanız alın olta satılan yere gideceksiniz :) aklınızda bi fikir olmasına gerek yok adama sorarsanız size güzel ve uygun bir takım verecektir, haydi size rastgele...
 
:)) teşekurler hocam dediklerinize katılıyorum ama meslekı olarak araştırmadan alamıyoruz işte :) yinede sağolun
 
hocam maksimum 100 lira ayırmak isityorum. arkadaşımda var yanımda o da 70 -80 ayırırm diyor hocam ikimiz içinde bulunursanız sevinirim ..
 
hocam eğer sazan avlayacaksan sazan için küspeli dip olta takımları var sanırı 7,5-10 lira civarıdır tanesi... yok ben şamandaralı olta alcam dersen hazır mısır hamuru satılır onlardan alabilirsin ama bu sefer kargı,motor,şamandıra ve capari baya pahalıya gelir oda 2 kişi için 100 lira yetmez...
 
Sayın hocam manisada hangi baraja gideceksiniz bende manisa / Gölmarmara da çalışıyorum ve sıkı bir av meraklısıyım :)) Sazan için gidecekseniz küspeli dip oltası, göl kamışı ile yem olarak mısır tavsiye ederim. Sazan balığı yemlenme şekli dipte yemi emerek beslenir yemi emdikten sonra ağzından dışarı atar kanca bu şekilde ağzına takılır. Hangi baraja gideceğinizi söylerseniz yardımcı olmaya çalışırım.
 
Sazan için arkadaşların önerdiği küspeli takımlar var fakat kıbrıs takımı haricinde bir oltada 3 iğneden fazla kullanılması yasak sanırım. O nedenle küspeli takım yasak diye biliyorum. Onun haricinde klasik dip oltası yapıp hamur ve mısır kullanabilirsin. Bunun için
http://avmarketi.com/asp/group/224/Hang ... angi-Olta- linkten faydalanabilirsin. Benim tavsiyem atarı yüksek olana 4 m civarında kamışlar tercih etmen. Yine makina tercihini de büyük makinalardan yana kullanman.

Alabalık konusuna gelince bunun için bir çok yöntem var. Mesela en zevklilerinden biri at-çek yöntemidir. Ama garanti olsun istiyorsan öncelikle o bölgede bulunan yaklaşı 7-12 cm arası ufak balıktürlerinden bir miktar yakalamalısın. Genelde gümüş balığı her yerde bulunur. Bu ufak balıkları serpme ağ ile kıyıdan yakalayabilirsin. Eğer bu mümkün değilse avlağa yakın bir bölgeden toprak solucanı da toplayabilirsin(ama gümüş balığını tavsiye ederim). Yem temininden sonra takımı hazırlamak kolay. Oltanın ucuna bir adet top mantar takıyorsun ve 1,5 m civarında bir köstek yapıp ucuna 4 numara iğne bağlıyorsun. Solucanı iğneye canlı ve bütün takıyorsun. Yavru balık takacaksan da iğneye taktıktan sonra bir kez de düğüm atmanı öneririm.
Verdiğim linkteki ürünleri incele istersen hocam. Eğer karar vermekte zorlanırsan pm den mesaj atarsın yardımcı olmaya çalışırım. Rastgelsin.
 
BBNET
Geri
Üst