Barındırılabilir Site Sayısı ne deme?

Kodla Büyü

subversaa

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Hosting hizmeti alırken başlıkta yazan ifade ne işe yarar?

Örnekle açıklarsanız sevinirim.

Başlıktaki ifadeden daha açık bir şekilde açıklayan olursa kendime zarar vericem :mrgreen:

Sanırım bu yüzden cevap gelmedi :mrgreen:

Şöyle diyeyim; hosting hizmeti veren firmaların paketleri tanıttığı bölümlerde alt alta bant genişliği, kapasite vs. özellikler yazar.

"Barındırılabilir Site Sayısı" da onlardan biridir hani, bu özelliğin ne işe yaradığını soruyorum.

Hımmm... yanlış anlamadıysam farklı firmalardan bile olsa sadece alan adını satın alıp, o siteleri de yayınlayabiliyorum.

Doğru cevap böyleyse, şu domain hosting işlerine ne kadar uzak olduğumu bir kez daha anlamış olacağım :mrgreen:

Teşekkürler hocam.

doğru cevap aynen öyle.Hostgator baby paketini incele.Sınırsız domaine izin verir.

bu arada gerçekten uzaksın bu konuda sana katılıyoruz.Hatta sektöre bu halde girersen ortalamayı aşağıya çekeceğin endişesi yarattı bizlerde. :mrgreen:

subversaa' Alıntı:
Hımmm... yanlış anlamadıysam farklı firmalardan bile olsa sadece alan adını satın alıp, o siteleri de yayınlayabiliyorum.

Doğru cevap böyleyse, şu domain hosting işlerine ne kadar uzak olduğumu bir kez daha anlamış olacağım :mrgreen:

Teşekkürler hocam.
Cevap veriyorum.
Evet. :)

fercanx' Alıntı:
doğru cevap aynen öyle.Hostgator baby paketini incele.Sınırsız domaine izin verir.

bu arada gerçekten uzaksın bu konuda sana katılıyoruz.Hatta sektöre bu halde girersen ortalamayı aşağıya çekeceğin endişesi yarattı bizlerde. :mrgreen:
Neşen yerinde dostum. :lol:

fercanx' Alıntı:

Gülme krizine girdim... Bu satırları yazarken halen gülüyorum... Allahta sizi güldürsün;

:puhaha: :puhaha:

hasari' Alıntı:
fercanx' Alıntı:

Neşen yerinde dostum. :lol:

Napim dostum ya bir pozitif olasım geldi bugün

U zaman şunu da sorayım gitsin :mrgreen:

Şimdi hosting hizmetini a firmasından aldık. Sonra gidip daha ucuz diye b firmasından alan adı aldık. Sonrasında herhangi bir uyum sorunu çıkmıyordur heralde yoksa herkes nasıl yapardı dimi ???
Biliyormuş ayağına da yatarım çok fena, ama siz yine de cevap verin lütfen :mrgreen:

subversaa' Alıntı:
U zaman şunu da sorayım gitsin :mrgreen:

Şimdi hosting hizmetini a firmasından aldık. Sonra gidip daha ucuz diye b firmasından alan adı aldık. Sonrasında herhangi bir uyum sorunu çıkmıyordur heralde yoksa herkes nasıl yapardı dimi ???
Biliyormuş ayağına da yatarım çok fena, ama siz yine de cevap verin lütfen :mrgreen:
Domain transferi yapabilirsin fakat yeni almış gibi ücret ödersin.

Hımm o zaman soruyu şöyle soracağım hocam.

a firmasındaki Hosting planlarından bitanesini seçtik.
alan adı ise k12.tr olacak. Ancak a firmasından alan adı almaya çalıştığımda k12.tr yok, com info vs.. var.
Bunu nasıl halledebiliriz?
Transfer edeceğim ama a firmasında yok ki :S

subversaa' Alıntı:

alan adı ise k12.tr olacak. Ancak a firmasından alan adı almaya çalıştığımda k12.tr yok, com info vs.. var.
Bunun için transfere gerek yok name serverları yeni aldığın host firmasını belirtmen yeterli.
Bu domainde ns1, ns2, ns3 ve ns4 diye geçer. Bu alanlara yeni hostun name server ismini yazman yeterli. Bazı host firmaları ip yazmaya da izin veriyor.

Hocam özetliyim de kafamda soru kalmasın :mrgreen:
a firmasından hostingi aldık.
b firmasından alan adını aldık
b firmasından aldığımız domainde bir yerlerde nameserverlar var. Bunları a firmasındaki destek birimi yada benim bulacağım bir yer var oraya yazıyoruz ve işlem tamam.

Akşam akşam bayağı birşey öğrendim teşekkür ediyorum.

subversaa' Alıntı:
Hocam özetliyim de kafamda soru kalmasın :mrgreen:
a firmasından hostingi aldık.
b firmasından alan adını aldık
b firmasından aldığımız domainde bir yerlerde nameserverlar var. Bunları a firmasındaki destek birimi yada benim bulacağım bir yer var oraya yazıyoruz ve işlem tamam.

Akşam akşam bayağı birşey öğrendim teşekkür ediyorum.
Doğru anlamışsın. :)

subversaa' Alıntı:

alan adın başka firmada kalabilir. Kullanmak için transfer etmene gerek yok.
alan adını a firmasından, hostingi b firmasından alabilirsin. A firmasındaki alan adını b firmasındaki hostingte kullanabilmek için, ns adreslerini b firmasına göre ayarlamalısınız.

BBNET
Geri