Bankasya'dan 3 TL Gecikme bildirme ücreti

Kodla Büyü

nereyegidiyorum

Aktif Üye
bank asyada kredi kartı kullanıyorsanız
kredi kartı borcunuzu ödemediğinizde bir bayan sizi arıyor ve borcu ne zaman ödeyecebileceğinizi soruyor.
eğer telefon numaranızı değiştirdiyseniz size ulaşamıyor tabiki.
ancak size ulaşsa da ulaşmasa da kredi kartı hesap özetinizde 3TL gecikme bildirim ücreti adı altında bir para alındığını görüyorsunuz.
bu insanlar böyle zengin oluyor ya..

hemen sikayetvar.com a yazın hocam. Geri dönüp iade ederler belki. Çok saçma bir uygulama olmuş. Ben de kullanıyorum Dıtt Pratik ama henüz birşey gelmedi başıma.

bank asya kredi kartlarından aidat almayan tek banka. hiç paragöz değiller. borcunuzu zamanında ödemedi iseniz zaten gelecek olan faizler, avukat, mahkeme masrafları 3 liranın yanında çok kalır. diğer bankalar gibi sizden faiz olarak daha fazlasını almak için ödememenizi sağlamak yerine ödemeniz için telefonla aramışlar.

share_' Alıntı:
bank asya kredi kartlarından aidat almayan tek banka. hiç paragöz değiller. borcunuzu zamanında ödemedi iseniz zaten gelecek olan faizler, avukat, mahkeme masrafları 3 liranın yanında çok kalır. diğer bankalar gibi sizden faiz olarak daha fazlasını almak için ödememenizi sağlamak yerine ödemeniz için telefonla aramışlar.

Bankasya borcunuzu ödemeyince bu dediklerinizi almıyor değil mi???

24 aylık turkcell wınn bitti gittim kapattım kalan borcumu ödedim 2 ay sonra neymiş 1 tl 20krş vergi len o zaman sana dedik var mı borcumuz yok.Valla hacker olacam ya kara hava deniz uzay her yeri kapatacan

emin olun bildirmeleri sizin yararınıza.
Tanık olduğum bir olay öğretmen arkadaş bankanın ek hesabından 50 tl çekiyor ve ödemeyi unutuyor.4-5 ay sonra avukattan yazı okula geldi 50 tl olan borç 650 tl oluyor avukat masraflarıyla. Arkadaş 50 tl yerine 650 tl ödedi.Banka bizim size borcunuzu bildirme gibi bir zorunluluğumuz yok dedi işin içinden çıktı borcunu sen takip etmek zorundasın.
Borcunuzu avukat kanalıyla bildirse 200 tl de avukat masrafı öderdiniz

mitto' Alıntı:
share_' Alıntı:

sizi uyararak takibe girmenizi engelliyor ve dolayısıyla avukat mahkeme masrafı ödemiyorsunuz. zaten aşağıda iki arkadaşta bunu yazmış diğer bankaların nasıl davrandığını. tabiki gecikmeden doğan kar payını alacaktır ama takip durumunda ödenecek para kat be kat fazlası

nereyegidiyorum' Alıntı:
kredi kartı borcunuzu ödemediğinizde bir bayan sizi arıyor ve borcu ne zaman ödeyecebileceğinizi soruyor.
ancak size ulaşsa da ulaşmasa da kredi kartı hesap özetinizde 3TL gecikme bildirim ücreti adı altında bir para alındığını görüyorsunuz.
sen borcunu ödeme adamlar seni uyarınca da onları suçla :alkis:

share_' Alıntı:
mitto' Alıntı:
share_' Alıntı:

sizi uyararak takibe girmenizi engelliyor ve dolayısıyla avukat mahkeme masrafı ödemiyorsunuz. zaten aşağıda iki arkadaşta bunu yazmış diğer bankaların nasıl davrandığını. tabiki gecikmeden doğan kar payını alacaktır ama takip durumunda ödenecek para kat be kat fazlası

Engellemesin diyen kim? Ne güzel uyarsın ama 3 lira almak ne oluyor. Millet nasıl almadan yolluyor? Bu sistem yaygınlaşınca görürüm ben sizi. Hadi bakalım her kurum 3 lira alsın arama başına. Ödediğim faturalar, Telekom, Vodofone, Digiturk, Elektrik, Su, Adsl, Doğalgaz bakın daha bankalar yok piyasada. Çarpın bakalım hepsiyle 3 lirayı 20 lira üzerinde para. He pardon bu banka faizsiz çalışıyordu değil mi? Kar payı toplamaya devam...

nereyegidiyorum' Alıntı:
Bence bankasya kartini atin, akbankdan bir kart alin ayni kazigi akbank a atin ondan sonra nasil oluyormus profosyonellik gorun bakalim...

Bu bankadan kartım yok ama duyduğum kadarıyla Asya birkaç defa ödemeni geciktirirsen kartını iptal ediyor, değişti mi bilmiyorum. Diğer bankalar haber vermez seni sistemin içinde tutar sömürmeye devam eder.

Konuyu açan arkadaş müşteri mi daha o bile açık değil. Müşteriysen kolay bir defa verirsin 3 lirayı sonra iptal et gitsin seni zorlayan mı var... Yok müşteri değilsen bırak müşterisi düşünsün.

Faturayla ekstreyi karıştırmak da başka hata, adamlar zaten gecikme zammına vs. karşı sistem oluşturuyor, doğalgaz elektrik ne uğraşsın aramakla vs. ödemedin mi yapıştırıyor cezayı, en son kesiyor kalıyorsun öyle, millete böylesi reva zaten..

netame' Alıntı:
Faturayla ekstreyi karıştırmak da başka hata, adamlar zaten gecikme zammına vs. karşı sistem oluşturuyor, doğalgaz elektrik ne uğraşsın aramakla vs. ödemedin mi yapıştırıyor cezayı, en son kesiyor kalıyorsun öyle, millete böylesi reva zaten..

Şimdi bu banka 3 lira karşılığında uyarıyı yapıp sen ödeme yapmayınca kar payını yapıştırmıyor mu? Başka sorum yok... Sorun uyarmaması değiluyarı için para alması... :)

mitto' Alıntı:
netame' Alıntı:

Şimdi bu banka 3 lira karşılığında uyarıyı yapıp sen ödeme yapmayınca kar payını yapıştırmıyor mu? Başka sorum yok... Sorun uyarmaması değiluyarı için para alması... :)
Bilgisi olan birisi cevaplar sorunuzu ben de öğrenirim ama mevzu 3 liranın derdiyse önce sorunun mantığını doğru kurmanız lazım; kurum zaten kâr payı ya da faiz neyse onu almamak için çaba gösteriyor. 3-5 defa borcunu geciktirmeyi adet haline getirdiğinde banka sana yol veriyorsa o 3 lirayla zengin olmayı düşünmüyordur... Gerisini kar payı sistemiyle derdi olanlarla müşterileri konuşsun artık.

mitto' Alıntı:
share_' Alıntı:
mitto' Alıntı:
share_' Alıntı:

Engellemesin diyen kim? Ne güzel uyarsın ama 3 lira almak ne oluyor. Millet nasıl almadan yolluyor? Bu sistem yaygınlaşınca görürüm ben sizi. Hadi bakalım her kurum 3 lira alsın arama başına. Ödediğim faturalar, Telekom, Vodofone, Digiturk, Elektrik, Su, Adsl, Doğalgaz bakın daha bankalar yok piyasada. Çarpın bakalım hepsiyle 3 lirayı 20 lira üzerinde para. He pardon bu banka faizsiz çalışıyordu değil mi? Kar payı toplamaya devam...

son cümlen senin karın ağrının ne olduğunu gösteriyor zaten. bizde adama laf anlatmaya çalışıyoz. ikile koçum ikile...sana burdan ekmek çıkmaz.aklı sıra sistemi eleştirecek..yedik bizde

share_' Alıntı:
mitto' Alıntı:
share_' Alıntı:
mitto' Alıntı:
share_' Alıntı:

son cümlen senin karın ağrının ne olduğunu gösteriyor zaten. bizde adama laf anlatmaya çalışıyoz. ikile koçum ikile...sana burdan ekmek çıkmaz.aklı sıra sistemi eleştirecek..yedik bizde

ben yazdığı bir yanlış görmedim, bir karın ağrısı da görmedim. ama cevap vermek yerine saygısızca kaçmayı seçmişsiniz. sizin tercihiz. saygı duyarım.

benim fikrim ise, sadece borcunuzu ödeyin diye aramanın 3 tl bedeli olması, hiçbir sebeple masummuş gibi gösterilemez. madem o kadar gözleri tok, dürüst ve ahlaklılar borç gecikince faiz yada kar payı almasınlar. hem borcunuzu ödeyin diyerek para alıyorlar hemde üstüne gecikme bedelini. kredi kartı sahibi vatandaş zaten ekstre kesim ve son ödeme tarihlerini bilir, elektronik ekstreler zaten epostalara geliyor. bunun üzerine borcunuzu ödeyin deyip bunun için para istemenin hiçbir mantıklı açıklaması yoktur. ayıptır.

eskisehir' Alıntı:
ben yazdığı bir yanlış görmedim, bir karın ağrısı da görmedim. ama cevap vermek yerine saygısızca kaçmayı seçmişsiniz. sizin tercihiz. saygı duyarım.

benim fikrim ise, sadece borcunuzu ödeyin diye aramanın 3 tl bedeli olması, hiçbir sebeple masummuş gibi gösterilemez. madem o kadar gözleri tok, dürüst ve ahlaklılar borç gecikince faiz yada kar payı almasınlar. hem borcunuzu ödeyin diyerek para alıyorlar hemde üstüne gecikme bedelini. kredi kartı sahibi vatandaş zaten ekstre kesim ve son ödeme tarihlerini bilir, elektronik ekstreler zaten epostalara geliyor. bunun üzerine borcunuzu ödeyin deyip bunun için para istemenin hiçbir mantıklı açıklaması yoktur. ayıptır.

senin karın ağrınıda bilmeyenler vardır diye sırf onlar için cevap yazıyorum. bu arkadaşın meseleyle hiç alakası olmadığı halde farklı bir kişiyle girdiğim dialoğa zıplamasının nedeni geçmişten gelen karın ağrısıdır. lafı çiğ yedirmeme ve artık kendisini üyelik tarihi sebebiyle muhatap almama rağmen bu kişinin yaşadığı hazımsızlığı varın siz görün. ben konuya 2 farklı cevap vermişim hala kaçmaktan falan bahsediyor. neyse bu hazımsızlığın uzun süre daha devam edecek anlaşılan. bende sebebini zaman zaman hatırlatırım böyle...sen zihniyetinin tezahürüsün, onun için mutlu ediyorsunuz beni :) yeni üye tarihli belki çoğu aynı kişiler, provakatör boş üyelik topluluğu...

bankanın insaflısı olurmu hepsi nerden ne vursak diye aranıyor. Bir telefona 3tl çarpıyo. Haram zıkkım olsun...

Bazı arkadaşlar malesef taraf tutarak duygusal yorumlar yazmışlar. ben bankasyanın kredi kartını 4-5 yıldır kullanan ve fikir olarak bu insanları seven ve hizmetlerini takdir eden biriyim.
sıkıntı şu ki bir problem varsa bunun duyurulması ve tepki gösterilmesi gerek.
ayrıca bi arkadaşım sıkıntı 3 tl mi demiş. hayır sıkıntı 10bin kişiyi arayarak 30 bin tl parayı gecikme bildirim ücreti adı altında bir bankanın cebe indirebilecek olması.
bu arada benim şuan bu bankada kayıtlı olan telefonum 5 aydır kapalı. ben kesinlikle aramadılar. ve ben ödememi sadece 1 ay geciktirdi. 3500 tl ödememi bir ay sonra ödedim. 170 tl de kar payı adı altında faiz alındı. ve 3 tl gecikme bildirim ücreti.
arayıp ben 3500 tlyi bankaya yatırsam bana 1 ayda 170 tl kar payı vermiyorsunuz siz neden bu kadar aldınız dediğimde "her banka bu kadar alıyor" cevabını aldım.
arkadaşlar bunu kabul edin ki bu bankanın sahibi müsbet dahi olsa, bu cematin bankası değil. hatalı ise hatalı yanlarını ortaya koymalıyız.

bdogretim' Alıntı:
nereyegidiyorum' Alıntı:
bu bankanın sahibi müsbet dahi olsa, bu cematin bankası değil. hatalı ise hatalı yanlarını ortaya koymalıyız.

Konunun sessiz bir takipçisi olarak şu cümlenin tam olarak ne anlama geldiğini merak ediyorum.
insanların bu kadar yanlı olarak savunmasının nedeni bu bankayı bir cemaatin bankası olarak görmeleri bence. benim amacım yıkıcı bir eleştri değil. bir hatanın düzeltilmesi. beni yanlış anlamayın.

share_' Alıntı:
bank asya kredi kartlarından aidat almayan tek banka.
hocam, kredi kartından Vakıfbank ta aidat almıyor. Hem vakıfbanktan hem de akbanktan kredi kartı ve tüketici kredisiyle ilgili hatırlatıcı bilgi telefonuma ücretsiz bir şekilde mesaj olarak geliyor.

share_' Alıntı:

Hocam,
Klavye başında karşınızdakinin kim olduğunu bilmeden "koçum", "karın ağrısı", "ikile" gibi cümleler kurmak bana yakışmaz ama bu yazdığınıza cevap vermemek de olmaz. Bana laf anlatmaya çalışmanıza gerek yok, sizden öyle bir beklentim de yok. Mesajlarımı okursanız bu iş için para alınmasına karşı olduğumu anlamanız lazım ama anlamak gibi bir derdiniz yok gibime geliyor. Sizi tanımam etmem, siz de beni tanımazsınız sanırım ama bu tip ortamlarda saygıyı elden bırakmamak gerekir gibime geliyor.

Bu arada bankaların hiç birisini sevmem...

mitto' Alıntı:
share_' Alıntı:

Hocam,
Klavye başında karşınızdakinin kim olduğunu bilmeden "koçum", "karın ağrısı", "ikile" gibi cümleler kurmak bana yakışmaz ama bu yazdığınıza cevap vermemek de olmaz. Bana laf anlatmaya çalışmanıza gerek yok, sizden öyle bir beklentim de yok. Mesajlarımı okursanız bu iş için para alınmasına karşı olduğumu anlamanız lazım ama anlamak gibi bir derdiniz yok gibime geliyor. Sizi tanımam etmem, siz de beni tanımazsınız sanırım ama bu tip ortamlarda saygıyı elden bırakmamak gerekir gibime geliyor.

Bu arada bankaların hiç birisini sevmem...
takma hocam boşver işine gelmeyen mesaj atılınca birden mahalle ağzına dönüşmüş hocamız. Herkes kendine yakışanı yapar. Öğretmene öğretmen gibi davranmak yakışır.

share_' Alıntı:
eskisehir' Alıntı:

senin karın ağrınıda bilmeyenler vardır diye sırf onlar için cevap yazıyorum. bu arkadaşın meseleyle hiç alakası olmadığı halde farklı bir kişiyle girdiğim dialoğa zıplamasının nedeni geçmişten gelen karın ağrısıdır. lafı çiğ yedirmeme ve artık kendisini üyelik tarihi sebebiyle muhatap almama rağmen bu kişinin yaşadığı hazımsızlığı varın siz görün. ben konuya 2 farklı cevap vermişim hala kaçmaktan falan bahsediyor. neyse bu hazımsızlığın uzun süre daha devam edecek anlaşılan. bende sebebini zaman zaman hatırlatırım böyle...sen zihniyetinin tezahürüsün, onun için mutlu ediyorsunuz beni :) yeni üye tarihli belki çoğu aynı kişiler, provakatör boş üyelik topluluğu...

sen kaliteni zaten ortaya koyuyorsun yazdıklarınla. "lafı çiğ yedirme, iklile koçum, karın ağrısı," eğer bunlar seni mutlu ediyorsa mutluluklar. ama üzülüyorum sana gerçekten. tek bir kelime cevap yazmadan 5-6 satır boyunca aşağılamaya aklınca laf sokmaya çalışmışsın. ama tahminimce yaşın küçük, gençliğine veriyorum.

ayrıca ben yazanlara değil yazılara bakıyorum. kim olduğunu da şimdi araştırınca hatırladım. hafızamda herhangi bir yer kaplamıyorsun yani. ben sadece doğruya doğru yanlışa yanlış diyorum. bir zihniyetim yok. kusura bakma senin gibi olamıyorum. birdaha dikkat edeceğim ve senin yazdıklarına cevap yazmayacağım çünkü şimdi baktım da sana sorduğum hiç bir soruya cevap vermemişsin. bunun yerine bir mesaj sayısı, bir zihniyet, bir karın ağrısı muhabbeti gitmişsin. neyse.

Kirli sistemin içinde temiz kalmayı başaramamış, ama çalışanları hala temiz olan kurum. alması yasal da değil,

BBNET
Geri