Banka Rehinli Araç satın alırken

Kodla Büyü

ozcanikli

Süper Üye
Süper Üye
Banka Rehinli Araç satın alırken nelere dikkat etmeliyiz.
satıcı banka kredisi kapattıktan sonra bu işi yapabileceğimizi söylüyor
kendimi nasıll garantiye alırım

hocam ben de ford "24000TL/20Ay 0 Faiz" kampanyasından fiesta aldım. benim araçta da rehinli yazıyor. kredi ile alınan arabalarda rehinli yazar borcunu kapatınca rehin kalkar. satıcı doğru demiş. rehinli araba alırken, forum donanim'dan alıntı;
banka kredisi olan aracımı samsundan gelen hiç tanımadıgım birine sattım satış aşaması şöyleberaber bankaya gittik arkadaş banka borcunu ödedi ve borcu yoktur kagıdını aldık ordan notere gittik ve banka yazısını onaylattık ardından trafige gidip bu kagıtla rehin kaldırma yazısını aldıktan sonra vergi dairesinden aldıgımız temiz kagıdıyla beraber noterden satışını yaptım. ama burda iş tamamen iyi niyete bakıyor arkadaş borcu ödedikten sonra satmıyorum derse ozaman allah kime verdiyse durumu olur.

40bin tl para vereceğim sorun sıkıntı yaşamak istemiyorum
al gülüm ver gülüm olsun istiyorum

hocam alacağınız adam güvenilir mi ve tam emin misiniz bu arabayı almak istediğinize? bu ikisine de cevabınız evetse alın. ama satıcı konusunda şüpheleriniz varsa 2-3 kişi gidin ne olur ne olmaz. hem yanınızda şahidiniz olsun. :)

nasıl yapılır bilmiyorum ama aracı resmi olarak üstünüze almadan, satış sözleşmesi gibi basit şeylere kanmayın.
bence aracı üzerinize almadan parayı vermek çok tehlikeli, birlikte bankaya gidip parayı yatırdıktan sonra sizi tanımaması gibi bir durum yaşamayın :!:

hocam ben olsam 40bin tl yi riske atmazdım ama
söyle birşey duymuştum adamın hesabına parayı yatırırken açıklama kısmına "şu plakalı şu şase nolu aracın devri için" gibi bir açıklama yazdırırsanız belki bir faydası olur.
tanıdığınız avukat veya bankacı da belki en doğru cevabı verebilir.

konuyu okurken aklıma takıldı. ben de banka kredisiyle almıştım aracı. kredi henüz bitmedi ama rehinli falan yazmıyor ruhsatta. o ibare nerede yazıyor acaba?

Accipiter' Alıntı:
konuyu okurken aklıma takıldı. ben de banka kredisiyle almıştım aracı. kredi henüz bitmedi ama rehinli falan yazmıyor ruhsatta. o ibare nerede yazıyor acaba?
Sen taşıt kredisi kullanmamışsındır hocam o yüzden yazmıyordur.

isbb80' Alıntı:
Accipiter' Alıntı:
Sen taşıt kredisi kullanmamışsındır hocam o yüzden yazmıyordur.

taşıt kredisi kullandım tabii ki hocam ama ruhsatta kesinlikle yazmıyor. turkiye.gov.tr den sorguladım az önce bankaya rehinli görünüyor ama ruhsata işlenmiş değil.

BBNET
Geri