İncil mi okusunlar.Kara Kule 61' Alıntı:Bankanın önünde kuran okuyorlar.Bu arkadaşların dini anlayışını merak ediyorum.Banka önünde kuran okuyan insanları ilk kez görüyorum.![]()
Kuran sadece mezarda mi okunur zannediyorsun.
İncil mi okusunlar.Kara Kule 61' Alıntı:Bankanın önünde kuran okuyorlar.Bu arkadaşların dini anlayışını merak ediyorum.Banka önünde kuran okuyan insanları ilk kez görüyorum.![]()
-YORUMSUZ-ysartemur' Alıntı:İncil mi okusunlar.Kara Kule 61' Alıntı:Bankanın önünde kuran okuyorlar.Bu arkadaşların dini anlayışını merak ediyorum.Banka önünde kuran okuyan insanları ilk kez görüyorum.![]()
Kuran sadece mezarda mi okunur zannediyorsun.
haklısınız! nerede, ne yapacaklarını size sormaları gerekiyordu! bağışlayın!Kara Kule 61' Alıntı:Bankanın önünde kuran okuyorlar.Bu arkadaşların dini anlayışını merak ediyorum.Banka önünde kuran okuyan insanları ilk kez görüyorum.![]()
2-275. Faiz yiyenler (kabirlerinden), şeytan çarpmış kimselerin cinnet nöbetinden kalktığı gibi kalkarlar. Bu hal onların "Alım-satım tıpkı faiz gibidir" demeleri yüzündendir. Halbuki Allah, alım-satımı helâl, faizi haram kılmıştır. Bundan sonra kime Rabbinden bir öğüt gelir de faizden vazgeçerse, geçmişte olan kendisinindir ve artık onun işi Allah'a kalmıştır. Kim tekrar faize dönerse, işte onlar cehennemliktir, orada devamlı kalırlar.teksen' Alıntı:haklısınız! nerede, ne yapacaklarını size sormaları gerekiyordu! bağışlayın!Kara Kule 61' Alıntı:Bankanın önünde kuran okuyorlar.Bu arkadaşların dini anlayışını merak ediyorum.Banka önünde kuran okuyan insanları ilk kez görüyorum.![]()
Seredar' Alıntı:neden öyleyse 17 aralık ve 25 aralıkta göz altına alınanları kamuoyunda itibarsızlaştırmaya çalıştınız.
Başbakanla işe girdiniz ama 4 bakana razı olur hale düştünüz.
Algı yönetiminin kralını yapacaktınız ama evdeki hesabınız çarşıya uymadı.uhaha:
uhaha:
suvari58' Alıntı:gamer99' Alıntı:Sayın Cemil Abi
üstte ki paylaşımını pek anlayamadım.
Yani kim haklı, kim suçlu - sizce ?
Suçlu suçsuz dediğimiz şey mahkeme sonuçlarına göre belli olur.
Suçu ispatlanana kadar masumdur diye bir kaide daha var.
Benim demek istediğim iftira atılıyor,arkasında bilgisi belgesi gelmiyor,1 senedir sırf "meşru hükümetimize darbe yapıldı "algısını pekişterebilmek için operasyon üstüne operasyon,iftira üstüne iftira atılıyor,365/24 saat bu algı pedalı çeviriliyor. Ama bir Allah'ın kuluda çıkıp, "kardeşim iddianızı ispatlayın,kurun mahkemeyi,iddianameyi yazın,kim ne suç işlemiş bir görelim,sonra zanlılar kendilerini savunsun,savcı delillerini mahkemeye sunsun" demiyor.
Varsa yoksa hergün manşetlerle algı yönetimi.
Hülasa-i kelam,iddialarınızı siz,hükümetiniz ve CB'niz ispatlasın.
bidene' Alıntı:Hocam ben onu sormuyorum vu pensilvanyadaki zat ile 12 senedir asik atiyordu birileri
benim cevrende bile turkce olimpiyatlarina 2-3 sene once para toplayip laf ettirmeyenler simdilerde agzina gelen lafi sayiyor..
Madem bunlar 28 subatta boylelerdi, filistine saldurildiginda ses cikarmiyodu ozaman neredeydiniz, hadi hepsini gectim donemin basbakani kpss sorulari calindiginda cemaati savunuyordu. Simdi niye bunlari dile getiriyorsunuz..
1 sene once asik atanlar simdi birbirinize agziniza gelecek laflar ediyorsunuzya, iki musluman grup birbirini dinsizlikle sucluyorsunuz ya yaptiklarinoz sadece mide bulandirici..
Sayın hocam bu hadiste geçenlerden hangisi sizsiniz. Ve neye göre?gamer99' Alıntı:Peygamber Efendimiz, bir hadislerinde şöyle buyuruyor:
“İnsanlara öyle aldatıcı yıllar gelecek ki, o zaman yalancılar doğrulanacak, doğru sözlüler de yalanlanacaklardır. O zaman hainlere güvenilecek, güvenilir olanlar da ihanetle suçlanacaklardır.”
(Taberâni, 233/314)
NOT : Troller hemen atlamasın.Kaynağını belirttim. )
gamer99' Alıntı:Peygamber Efendimiz, bir hadislerinde şöyle buyuruyor:
“İnsanlara öyle aldatıcı yıllar gelecek ki, o zaman yalancılar doğrulanacak, doğru sözlüler de yalanlanacaklardır. O zaman hainlere güvenilecek, güvenilir olanlar da ihanetle suçlanacaklardır.”
(Taberâni, 233/314)
sayın hocam katılıyorum ama ak parti haters grubu bunu görmezlikten geliyor.yavuzkemal' Alıntı:gamer99' Alıntı:Peygamber Efendimiz, bir hadislerinde şöyle buyuruyor:
(Taberâni, 233/314)
Bence kimse güvenilir olanı ihanetle suçlamıyor. Zaten bu ülkeye ihanet etmiş olanı ihanetle suçluyor. Bana göre Ülkemi yardım kuruluşumu milletin desteğiyle gelmiş iktidarımı bediüzzamanın yaşayan tüm talebelerinin uyarılarına rağmen avrupaya şikayet eden pensilvanyadaki zat ihanet içindedir. Derdi hırsızlık yolsuzlukda değildir Öyle olsaydı ecevit döneminde anasol mhp koalisyonunda onlarca banka batarken hortumlanırken 28 şubat komutanları holdinglerin yönetimlerine gelirken başörtüsü zulmü varken hırsızlık yolsuzluk özgürlükler kısıtlanıyor diye ciyaklardı
Finans kurumları ile banka arasındaki farkı bilmeyen cahil diyanetin sitesine gir öğren. Bana gore faizli diyemezsiniz dine fikiha gore bir muamelenin faiz olup olmadığına karar verilir. Diyabette hayrettin hocada ezher de bu ise faizsiz sistem diyor.Kara Kule 61' Alıntı:2-275. Faiz yiyenler (kabirlerinden), şeytan çarpmış kimselerin cinnet nöbetinden kalktığı gibi kalkarlar. Bu hal onların "Alım-satım tıpkı faiz gibidir" demeleri yüzündendir. Halbuki Allah, alım-satımı helâl, faizi haram kılmıştır. Bundan sonra kime Rabbinden bir öğüt gelir de faizden vazgeçerse, geçmişte olan kendisinindir ve artık onun işi Allah'a kalmıştır. Kim tekrar faize dönerse, işte onlar cehennemliktir, orada devamlı kalırlar.teksen' Alıntı:haklısınız! nerede, ne yapacaklarını size sormaları gerekiyordu! bağışlayın!Kara Kule 61' Alıntı:Bankanın önünde kuran okuyorlar.Bu arkadaşların dini anlayışını merak ediyorum.Banka önünde kuran okuyan insanları ilk kez görüyorum.![]()
2-276. Allah faizi tüketir (Faiz karışan malın bereketini giderir), sadakaları ise bereketlendirir. Allah küfürde ve günahta ısrar eden hiç kimseyi sevmez.
2-278. Ey iman edenler! Allah'tan korkun. Eğer gerçekten inanıyorsanız mevcut faiz alacaklarınızı terkedin.
2-279. Şayet (faiz hakkında söylenenleri) yapmazsanız, Allah ve Resûlü tarafından (faizcilere karşı) açılan savaştan haberiniz olsun. Eğer tevbe edip vazgeçerseniz, sermayeniz sizindir; ne haksızlık etmiş ne de haksızlığa uğramış olursunuz.
Bankalar Allaha savaş açmış kurumlar.Allaha savaş açmış kurum için kuran okumak... Yoruma gerek yok pek...
o makaleyi yazan vatandaş neden yıllardır yazmamışta şimdi yazmış. o dönem Türkçe olimipyatlarında bakanlar koşa koşa sıraya giriyordu konuşma yapmak için. biz kız çocuğu tayyip erdoğana bilenziğini verdiğinde aynı reklam yapılırken haftalarca bunun üzerine reklam yapanlara karşı niye tek laf söylemediler. işinize gelince iyi kötü aryımı yapıyorsunuz.serdem89' Alıntı:"Bir kadın parmağındaki alyansını gösterip, “bu kaldı, bunu da bozdurup yatıracağım” diyor. Ne mübarek bir mümine! Cemaat ekranlarında o kadın tekrar tekrar izletiliyor. Başkalarından da o kadının “imanına” erişmeleri isteniyor, bekleniyor. Ne olacak peki? O gün bu amelin sevabına bir de kâr payı mı eklenecek?
'İnadına bankadan kredi çekip yatırdım' Kime inat be adam? Faizi yasaklayan ayete mi yoksa o ayeti indirene mi? Evini arabasını satanlar da varmış! Sattırmak istemeyen kocasıyla kavga edip boşananlar da! Ocaklara ayrılık ateşleri düşmüş! Evlatlar anne babalarıyla kavgaya tutuşmuş! Damatlar, gelinler kayınpederleriyle, kayınvalideleriyle gırtlak gırtlağa gelmiş!
Korkuyorum aralarından bir manyak çıkacak ve “Ben para yatırırken Allah Resulü de kuyruktaydı, para yatırmak için bekliyordu” diyecek! Haşa! Der mi? Der!
O Peygambere Türkçe Olimpiyatları’nda şarkı, türkü dinlettirip, dans izlettirmemişler miydi? Yahut tweet attırmamışlar mıydı? Eğer aralarından biri “Haşa, olur mu öyle şey, ne saçmalıyorsun?” diyorsa, zaten mesele hallolmuş demektir. Allah Resulü’ne yakıştıramadığını kendisine nasıl yakıştırır? Yazık ki yazık! Hem de çok yazık.
bir makaleden alıntıdır ama hoşuma gitti. Çünkü müslümanız müminiz diyip tezat şeyler var ortada. Bu yazılan olaylarıda kendim bizzat bugün tv de izledim. Bir abla ilk gün orda söylüyordu bir bu kaldı yarın sabah bozdurup yatırcam bankaya diye. Bir amca da kredi çekip para yatıracağım başka çarem kalmadı demişti röportajlarda
Kürşat_58' Alıntı:o makaleyi yazan vatandaş neden yıllardır yazmamışta şimdi yazmış. o dönem Türkçe olimipyatlarında bakanlar koşa koşa sıraya giriyordu konuşma yapmak için. biz kız çocuğu tayyip erdoğana bilenziğini verdiğinde aynı reklam yapılırken haftalarca bunun üzerine reklam yapanlara karşı niye tek laf söylemediler. işinize gelince iyi kötü aryımı yapıyorsunuz.
serdem89' Alıntı:Kürşat_58' Alıntı:o makaleyi yazan vatandaş neden yıllardır yazmamışta şimdi yazmış. o dönem Türkçe olimipyatlarında bakanlar koşa koşa sıraya giriyordu konuşma yapmak için. biz kız çocuğu tayyip erdoğana bilenziğini verdiğinde aynı reklam yapılırken haftalarca bunun üzerine reklam yapanlara karşı niye tek laf söylemediler. işinize gelince iyi kötü aryımı yapıyorsunuz.
Hocam ben siyasi olarak söylemedim o yüzden makalenin tamamını ve makaleyi yazanı falan paylaşmadım.zamanında türkçe olimpiyatlarını da eleştirdim şimdi banka kurtarmak için yapılanları da doğru bulmuyorum.Siyasi olarak değil islami olarak bakıyorum olaya.Çok iyi müslüman olduklarını söyleyenlerin şimdi kredi çekip banka kurtarmaya çalışmaları doğru değil. aynı şekilde türkçe olimpiyatlarını islamadına yapıyoruz diyerek kız erkek sahnelere çıkarmaları, dans ettirmeleri bana göre yanlış. Dini bir cemaatiz diyerek sahnelerde kızları dans ettirmek. Olimpiyatlara giden bakanlara gelince onlarda destekledikleri için hatalıydı onları da doğru bulmuyorum. Gerçi onlara bir şey diyemeyiz çünkü onlar siyaseçi türkçe olimpiyatına da gider güreş etkinliklerine de çünkü adamın tek düşüncesi koltuğunu kaptırmamak.
ysartemur' Alıntı:Finans kurumları ile banka arasındaki farkı bilmeyen cahil diyanetin sitesine gir öğren. Bana gore faizli diyemezsiniz dine fikiha gore bir muamelenin faiz olup olmadığına karar verilir. Diyabette hayrettin hocada ezher de bu ise faizsiz sistem diyor.Kara Kule 61' Alıntı:2-275. Faiz yiyenler (kabirlerinden), şeytan çarpmış kimselerin cinnet nöbetinden kalktığı gibi kalkarlar. Bu hal onların "Alım-satım tıpkı faiz gibidir" demeleri yüzündendir. Halbuki Allah, alım-satımı helâl, faizi haram kılmıştır. Bundan sonra kime Rabbinden bir öğüt gelir de faizden vazgeçerse, geçmişte olan kendisinindir ve artık onun işi Allah'a kalmıştır. Kim tekrar faize dönerse, işte onlar cehennemliktir, orada devamlı kalırlar.teksen' Alıntı:haklısınız! nerede, ne yapacaklarını size sormaları gerekiyordu! bağışlayın!Kara Kule 61' Alıntı:Bankanın önünde kuran okuyorlar.Bu arkadaşların dini anlayışını merak ediyorum.Banka önünde kuran okuyan insanları ilk kez görüyorum.![]()
2-276. Allah faizi tüketir (Faiz karışan malın bereketini giderir), sadakaları ise bereketlendirir. Allah küfürde ve günahta ısrar eden hiç kimseyi sevmez.
2-278. Ey iman edenler! Allah'tan korkun. Eğer gerçekten inanıyorsanız mevcut faiz alacaklarınızı terkedin.
2-279. Şayet (faiz hakkında söylenenleri) yapmazsanız, Allah ve Resûlü tarafından (faizcilere karşı) açılan savaştan haberiniz olsun. Eğer tevbe edip vazgeçerseniz, sermayeniz sizindir; ne haksızlık etmiş ne de haksızlığa uğramış olursunuz.
Bankalar Allaha savaş açmış kurumlar.Allaha savaş açmış kurum için kuran okumak... Yoruma gerek yok pek...
Birde Halkbankası operasyon yapıldı diye ciyaklayanlar orası faizsiz değilmi
Burası allaha meydan okunan yer ise açılış fotoğraflarına bak.
Son olarak faiz konusunda boyle hassassin ya hangi banka ile çalışıyorsun merak ettim ey Cehli murekkeb
Kürşat_58' Alıntı:meşhur fetva alimi hayrettin karaman bu ülkede yolsuzluk ayrı hırsızlık ayrı diyerek yolsuzluğu meşrulaştıran, devletin bekası için Muhsin yazıcıoluda ölebilir diyen şahsın verdiği fetvalar bunla sınırlı değil. bu adam evet meşhur fetva alimi ama sadece akp nin alimidir. yaptığı fetvalardan dolayı tayyip erdoğandan ödül almayı da ihmal etmemiştir. bbp rahmetli Yazıcıoğlu davasından hayrettin karamanın dinenmesi için mahkemeye bile başvurdu ama kimi kime şikayet edeceksin ki. bırakın dinlemeyi hakim davayı düşürdü.
Size yazılacak kelime bile bulamadım. O kadar değer verdim anlayın artık...sancaktepe' Alıntı:Her iki tarafin da en guzel gunleri boyle olsun.. Dini kullanarak zenginlesenlerin, Allah ile aldatanlarin cani cehenneme.
ALLAH'İN SOPASİ VAR İSTE...
kutlu_han' Alıntı:paralel yapı ve dış mihraklar ile ülke ekonomisi hakkında önemli haberler, keyifli ve ciddi siyasi gazetelerin ki kadar doğru ;
http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=272320
http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=271610
http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=268927
http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=266069
banka batırmaya birşey diyemeyenlerin banka kurtarmaya birşey demesi garibime gidiyor.Hocam ben siyasi olarak söylemedim o yüzden makalenin tamamını ve makaleyi yazanı falan paylaşmadım.zamanında türkçe olimpiyatlarını da eleştirdim şimdi banka kurtarmak için yapılanları da doğru bulmuyorum.Siyasi olarak değil islami olarak bakıyorum olaya.
Çok iyi müslüman olduklarını söyleyenlerin şimdi kredi çekip banka kurtarmaya çalışmaları doğru değil. aynı şekilde türkçe olimpiyatlarını islamadına yapıyoruz diyerek kız erkek sahnelere çıkarmaları, dans ettirmeleri bana göre yanlış. Dini bir cemaatiz diyerek sahnelerde kızları dans ettirmek. Olimpiyatlara giden bakanlara gelince onlarda destekledikleri için hatalıydı onları da doğru bulmuyorum. Gerçi onlara bir şey diyemeyiz çünkü onlar siyaseçi türkçe olimpiyatına da gider güreş etkinliklerine de çünkü adamın tek düşüncesi koltuğunu kaptırmamak.