bakıcı ücreti ve çalışma koşulları

Kodla Büyü

folikAsit

Aktif Üye
Okulların açılmasına az kaldı, bakıcılarla yine karşı karşıya geleceğiz. Bakıcınızın çalışma koşulları, yaşadığınız semt ve aldığı ücret hakkında bilgi verir misiniz?
Bizim ki sabah 08:30 da geliyor, 15:00 e kadar çalışıyor. Eve geliyor.
2,5 yaşındaki çocukla ilgilenmek haricinde extra bir sorumluluğu yok, öğlen yemeğini yer, çayı, kahvesi eksik olmaz.
Tatillerde (yaz tatili hariç) ücreti kesilmez. 500 TL-Kocaeli
Sizde durum nedir?

bakıcının eve uzaklığı 5 dkk, sadece çocukla ilgileniyor, sabah 7 buçukta gelip akşam 3,5 ya da 4te gidiyor, 350 tl, aksaray..

folikAsit' Alıntı:
Okulların açılmasına az kaldı, bakıcılarla yine karşı karşıya geleceğiz. Bakıcınızın çalışma koşulları, yaşadığınız semt ve aldığı ücret hakkında bilgi verir misiniz?
Bizim ki sabah 08:30 da geliyor, 15:00 e kadar çalışıyor. Eve geliyor.
2,5 yaşındaki çocukla ilgilenmek haricinde extra bir sorumluluğu yok, öğlen yemeğini yer, çayı, kahvesi eksik olmaz.
Tatillerde (yaz tatili hariç) ücreti kesilmez. 500 TL-Kocaeli
Sizde durum nedir?

hocam o ne öyle ya..... Bu insanlarda vicdan kalmamış ...Başka birini bulmaya çalışın bence..Siz o parayı başkasına verseniz haftada 1 gün evinizi de temizler..

Daha bu parayı az buluyor, 650 den açıyor bu yıl kapıyı, ben de ona kapıyı gösterdim, şimdi 500 e razı herhalde eylülde gelicem diyor.
Bazı insanlar çok kanaatsiz maalesef...

folikAsit' Alıntı:
Daha bu parayı az buluyor, 650 den açıyor bu yıl kapıyı, ben de ona kapıyı gösterdim, şimdi 500 e razı herhalde eylülde gelicem diyor.

500 fazla sanki ama kocaeli piyasasını bilmiyorum, kreş neden düşünmüyorsunuz?

Hocam İzmir merkez sabah 8 aksam 5 cocuk bakımı, cocugun ve bizim yemeğimiz, Çocugun camasırı ve ütüsü

650 tl.

Yalova 400,

sabah 8 akşam 5 kendi evimizde

çocuk ihtiyaçları, haftada bir temizlik, ara sıra yemek,

Sabah 8:30, akşam 5. Sadece 16 aylık bebeğimize bakıyor. 400 tl. çanakkalenin bir köyü.

Bilecik söğüt'te bakıcının evine bırakıyoruz. Kızım 2,5 yaşında. 08.00:17.30 arası bakıyor 330 TL.

Geçen yıl bakıcının evine bırakıyorduk. Aylık 450 TL+ haftalık yiyecek içeceğini biz veriyorduk(Aylık ortalama 100TL). Sabah 09.00 akşam 17.00 arası. İçimiz çok rahattı ama Allah razı olsun kendisinden. Bu yıl kreşe vereceğiz. 2,5 yaşını geçti.

Bizim burda kreş 15000, bakıcı 1100. Bakıcı yalnız evle de ilgileniyor yeme, içme herşey bizden. Neyseki anaokulu ucuzmuş 10000 filan.

safiye' Alıntı:
Bizim burda kreş 15000, bakıcı 1100. Bakıcı yalnız evle de ilgileniyor yeme, içme herşey bizden. Neyseki anaokulu ucuzmuş 10000 filan.
bu parayı verdikten sonra bayan öğretmen çalışmasın bence maaş bakıcıya gittikten sonra ne anlamı var en azından eşin memursa eş yardımı alır 200 lira

tubilubba' Alıntı:
folikAsit' Alıntı:

500 fazla sanki ama kocaeli piyasasını bilmiyorum, kreş neden düşünmüyorsunuz?

Kreşi düşündüm ama sonra vazgeçtim. Çünkü kreşe şimdi başlasa bu çocuk ömrünün sadece 2,5 yılını evinde rahat geçirmiş olacak. Kreş, sonra ana okulu, sonra okul, sonra iş hayatı. Hayatın koşuşturmacasına girmeden biraz daha rahat etsin istiyorum.
Kreşe başlayan 2 anneyle görüştüm, sürekli doktorda olduklarını anlattılar. İlk bir yıl çocuklar sürekli hastalanırmış, çocuğu geri almamak için resmen direniyorlar, alışacak alışacak... Bunları yaşamak istemiyorum.
Bir de ilk 3 yıl çocuğun kişilik gelişimi için çok önemli, yaşadıklarını hatırlamıyorlar ama yaşadıkları karakterlerinde yer ediyor, ne kadar güvenilir olursa olsun uzun süreliğine yabancı bir ortama bırakılmamalı bence küçük çocuklar. Evde olunca kamerayla izleyebiliyorum, ara sıra gelip ziyaret ediyorum. Böyle içim daha rahat.
Allah herkesin evladını iyi insanlarla karşılaştırsın...

hakatten arkadaşlar 500-600 bakıcı parası ver eşin dışarda çalıştığı için onun yemeği kıyafeti evde fazla yemek pişmemesi bide kadın çalıştığı için afrası tafrası eyvallahı olmaması ..... arkadaşlar bunların hepsini topladığımız zaman kadının çalışması acaba avantajmı dezavantajmı acaba :D :D

:idea:
goldenboy' Alıntı:
hakatten arkadaşlar 500-600 bakıcı parası ver eşin dışarda çalıştığı için onun yemeği kıyafeti evde fazla yemek pişmemesi bide kadın çalıştığı için afrası tafrası eyvallahı olmaması ..... arkadaşlar bunların hepsini topladığımız zaman kadının çalışması acaba avantajmı dezavantajmı acaba :D :D

goldenboy' Alıntı:
Avantajları da var dezavantajları da var. 2 kişi çalışınca daha kolay ev ve araba sahibi olabiliyorsun. Benim 2 aylık kızım var. Eşim çalışmıyor. Bakıcıya emanet edemem onu. Bu yüzden çalışanla evlenmedim. Varsın evi arabayı 5 senede değilde 15 sene de alayım, çocuğum öz anne elinde büyüsün.

uzmanlar çocukla kaliteli vakit geçirmek diye bir kavramdan bahsediyor, yani siz tüm gün çocuğun yanındasınızdır ama sürekli bi arada olmaktan tahammülsüzsünüzdür, çocukla oynamıyorsunuzdur, çocuk evin içinde sıradan bi eşya gibi olmuştur bu öz annenin elinde de olsa çok yanlış.
Ama işe gider özlemle eve gelirsiniz, onunla göz teması kurarak yarım saat-bir saat geçirirsiniz, yanındayken tüm ihtiyaçlarını siz karşılarsınız işte verimli annelik budur.
Çalışan anneler o yüzden hiç vicdan azabı duymamalı. Olay çalışmak ya da çalışmamak değil, olay çocukla yeterince ilgilenebilmek. Bu nedenle bir bayan için en güzel meslek öğretmenlik, hem evine, ailesine zaman ayırır, hem eşine maddi manevi destek olur. Bu gün yeniden iş hayatına atılsam yine öğretmenlik derim yine öğretmenlik (Branş konusunda garanti veremiyorum :mrgreen: )
Bekar arkadaşlar evlenecekseniz aman öğretmen biri olsun, eşiniz mutlaka çalışsın arkadaşlar, bu devirde tek maaş yaşamak, bu kadar pahalı bir hayatı bir kişiye yüklemek.. hem zor hem haksızlık...

way arkadaş ne para alıyorlar böle. valla Allah yardımcınız olsun bunun üstüne birde ev kirası veriyorsanız vay halinize.

Bir yakınımızın 11 aylık bebeği var.
Bakıcıya bırakmak şartıyla ; Sabah 8:30 - 15:00 arası için 350 TL.
BATMAN

8:30-15.00 arası 500 tl verdim geçen yıl(istanbul)sadece çocuğa baktı, bakalım bu yıl ne olacak. En büyük stres kaynağım bu aralar. Yeni bakıcı ayarlayacağım ama saatleri söyleyemiyorum, malum norm fazlası durumumuzdan. Yine belirsizlik, yine belirsizlik..

19siyaHBeyaz03' Alıntı:
safiye' Alıntı:
bu parayı verdikten sonra bayan öğretmen çalışmasın bence maaş bakıcıya gittikten sonra ne anlamı var en azından eşin memursa eş yardımı alır 200 lira

Genelde eşime ödetiyorum :) Ben ödersem de nerdeyse 1000 TL filan kalıyor ayrıca sigortam da işliyor. Ben yabancılara bırakamıyorum akrabalarımı çalıştırıyorum. O yüzden biraz pahalı oluyor ama içim rahat. Çocuğumun iyi bakılması lazım. Ayrıca anaokulu, kreş evin dibinde özel. Diğer anaokullarını beğenmem sanırım.

bir çocuğumuz daha olursa eşim 2 yıl ücretsiz izin alacak inşallah. ilk yıllar böyle daha rahat olur sanırım.

450 bin bakıcı sigortalı olacak
http://www.memurlar.net/haber/271833/
bu uygulamaya geçerse bayan memurlar tamamen işi bırakırlar yada 1 yıllık ücretsiz izin hakkını alırlar yoksa maaş olduğu gibi eve girmeden gidecek gibi duruyor
500 bakıcı +220 sigorta işe git yol parası yemeği ona göre giyimi kuşamı derken pek birşey kalacağını sanmıyorum

BBNET
Geri