Başka atanma şansı...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cinefil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

cinefil

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
merhaba... ben bilgisayar öğretmenliğinde okuyorum da size bir şey soracağım... bi tane arkadaş ortaöğretim kpssye girmemişti ben de ona niye girmedin diye sordum... o da bana "niye giriyim lisans kpssde öğretmen olarak atanamasam bile 78 puanla (bilgisayarla alakalı) bi memur olurum daha kolay" dedi.. benim de tabi kafam karıştı... Fakülteyi inşallah bitirip Kpss lisansa girdiğim zaman öğretmenlik haricinde başka bi memurluğa atanma şansım var mı? :?

Genc...ogretmen ol kendini super gelistir hele hele ingilizceni gelistir dogru kanada.ayda 20bin$.
memur olmak icin mi okudun

cinefil' Alıntı:
merhaba... ben bilgisayar öğretmenliğinde okuyorum da size bir şey soracağım... bi tane arkadaş ortaöğretim kpssye girmemişti ben de ona niye girmedin diye sordum... o da bana "niye giriyim lisans kpssde öğretmen olarak atanamasam bile 78 puanla (bilgisayarla alakalı) bi memur olurum daha kolay" dedi.. benim de tabi kafam karıştı... Fakülteyi inşallah bitirip Kpss lisansa girdiğim zaman öğretmenlik haricinde başka bi memurluğa atanma şansım var mı? :?

78 puanla ne öğretmen ne de başka bir memuriyete atanamazsın bilgisayar alanında

runalone' Alıntı:
bebelerdemi üye oluoo artık yıhaaa:)

akıl yaşta değil baştadır.. senin şu anda atanmış olman veya mezun olman benden daha üstün olduğun anlamına gelmez.. Kader diyelim... bi zamanlar aşırı açık vardı şimdi yok... ayrıca eğer akıl olarak da benden büyüksen tavsiye olarak bir şeyler yazman gerekirdi. biz burada iş sıkıntısı çekelim... senin dediğin lafa bak.. bebeler mebeler... işte bu yüzden bu ülke düzelmez... bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyeti yüzünden... eğer özel sektörde değil de öğretmensen sana üniversitede eğitim dersi veren hocaların bu dediğini bi duysa kahrolur... bu mudur yani... sen bana bile empati yapamaz isen çocuklara nasıl yapacaksın... Sakıp sabancının dediği gibi " vah benim memleketime vah vah"........

diğer arkadaşlara da tavsiyeleri için teşekkürler... ayrıca runolane gibi dalga geçmedikleri için de teşekkür ederim...

cinefil' Alıntı:
diğer arkadaşlara da tavsiyeleri için teşekkürler... ayrıca runolane gibi dalga geçmedikleri için de teşekkür ederim...
2009 da 85,103 le atandım benden sonra puanlar iyice arttı şimdi alım olsa da çok az, eskisi gibi değil ben 2005 te üniversiteyi kazandığımda 10 sene atama sorunu yok demişlerdi,şimdilerde durum ortada, Allah kolaylık versin dostum,herkez mesleği icra etmek ister atanamayan arkadaşlarım var, zaten atananlarda şikayetçi hallerinden,kpss den memur olabilirisin bu bir alternatif. Yurtdışı yada özel sektör, Allah yardımcın olsun..........

lise mezunu memurun maaşı ile lisans mezunu arasında çok ta fark yok hem okulu bitirdiğin de yükselir maaşın sanırım.
lise mezunu kpss daha kolay. ona çok çalışıp iyi puan alırsan memur olduktan sonra fark etmez lise ya da lisans.

belki ilerde her okula btr kadrosu verilirse siz de atanırsınız. ümitsiz olmayıp çalışmana ve kendini geliştirmene bak.

lise memurluk cok daha kolay bende lise mezunu memur olduktan sonra üniversiteyi bitirip öğretmenliğe geçtim kurumlar arası atamayla, çok da kolay oldu geçişim, ama öğretmenlik mi memurluk mu dersen şu durumda memurluk çok daha rahattı kafan rahat en azından böle bir bakan varken öğretmenlik zor bence...

Bildiğim kadarı ile lisans kpss de 78 puanla bilgisayar öğretmenliği mezununun atanabileceği bir alan yok. Öğretmenlik haricinde geriye düz memurluklar kalıyor onları da tüm lise mezunları seçebildiği için 90 ve üzeri puanlar almak gerekiyor. Sadece ağlık ya da ilahiyat mezunlarının tercih yapabildiği alanlarda çok daha düşük puanlarla atanılabiliyor.

BBNET
Geri