BAŞARILAN DERSLERİ, MODÜLLERİ VE KREDİLERİ GÖSTEREN BELGE

Kodla Büyü
Sayın hocam,
Ortaöğretim kurumlar yönetmeliğinin aşağıdaki maddesine göre
Öğrenim durum belgesi düzenlenmesi
MADDE 73- (1) Öğrencilerin yazılı başvuruları üzerine;
a) Kimlik bilgilerini, varsa alanını/dalını, öğrenimi süresince okuduğu bütün dersleri, haftalık ders saatlerini, aldığı puanları ve diploma bilgilerini gösteren öğrenim durum belgesi düzenlenir.
b) Diploma veya öğrenim durum belgesini kaybedenlere bir defaya mahsus olmak üzere öğrenim durum belgesi verilir. Belgesini ikinci defa talep edenlere bu belge verilmez. Ancak durumları yazıyla ilgili kurum veya kuruluşa bildirilir.
(2) Mesleki ve teknik ortaöğretim programlarından mezun olanlardan isteyenlere Avrupa Yeterlilik Çerçevesi kapsamında, öğrenim süresince kazandıkları temel yeterlilikler hakkında bilgiler içeren Europass sertifika/diploma ekiyle alınan ve başarılan modüller, mesleki eğitim gördüğü veya stajını yaptığı işletmenin adını gösterir belge düzenlenir.
yazılı başvuruları üzerine bu belge verilmeli. Ya da isteyenlere bu belge verilmeli. Ya da Europass (artık neyse) onunla birlikte verilmeli diyor.
Biz böyle bir belge hazırlamadık.

Öğrencilerin bu belgeden haberi yok. Hiç kimse istemez. Ben mezun olan tüm öğrencilere hazırlayıp işyeri açma belgelerinin yanında vermeyi düşünüyorum.

Şimdilik Web programcılığı dalı için hazırladığımı gönderiyorum. (%90 Tamamlanmış)

Ekli dosyalar

adnan54' Alıntı:
Öğrencilerin bu belgeden haberi yok. Hiç kimse istemez. Ben mezun olan tüm öğrencilere hazırlayıp işyeri açma belgelerinin yanında vermeyi düşünüyorum.

Şimdilik Web programcılığı dalı için hazırladığımı gönderiyorum. (%90 Tamamlanmış)

hocam bu ders kredilerini nasıl hesapladınız

adnan54' Alıntı:

hocam bunu bizim mi hazirlamamiz gerekiyor eokul vermiyor mu?

qwerty1986' Alıntı:
adnan54' Alıntı:

hocam bu ders kredilerini nasıl hesapladınız

28.05.2014 tarihli Mesleki ve Teknik eğitim genel Müdürlüğünün yazısında hesaplama ile ilgili açıklamalar mevcut.

Parhelion' Alıntı:
adnan54' Alıntı:

hocam bunu bizim mi hazirlamamiz gerekiyor eokul vermiyor mu?

bu belgeyi e-okul veremez çünkü hangi ders altında hangi modüllerin seçildiği ve okutulduğu e-okula girilmiyor. Aynı durumdan dolayı idare de hazırlayamaz. Bu belgeyi bölüm şefleri ile okul idaresi birlikte hazırlamaladır.

Arkadaşlar excel de hazırladığım dosyaları ektedir.

Listeye öğrenci bilgilerini ekleyin. Daha sonra 2. sayfada cıktı için öğrenci numarasını seçmeniz yeterlidir. ardından yazdır.

Yeni hazırladığım dosya 2 mesaj alttadır.

Ekli dosyalar

MEvcut eğitim sisteminde bu belgeyi (modül sınavı yapmayan) okullar VEREMEZ.
zira dersten başarılı olan öğrenci tüm modüllerden başarılı olmuş gibi belge düzenliyorsunuz. ama öğrenci tüm modüllerden başarılı olmayabilir.
her modül sonunda modül başarı sınavı yaptı iseniz ve bu sınavlar sonucuna göre o belgeyi düzenliyorsanız sıkıntı yok.

Arkadaslar biraz daha uğraşarak daha işlevsel yapmaya çalıştığım dosyalar ektedir. Okulumuzda var olan bölümlerin göndermiş olduğu modüllere göre düzenledim. Kredileri otomatik hesaplamaktadır. Modüllerin kredilerini hesaplarken dersin modül sayısını yanına yazmanız yeterlidir. Derslerin kaçıncı sınıfta verildiğinden emin olmadığım için ben yazmadım. Kolay gelsin.

18094905_dosyalar.jpg

Ekli dosyalar

BBNET
Geri