Bağımsız özerk doğu bölgesine sağlam adımlar !

Kodla Büyü

kutlu_han

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bugünlerde yeni büyükşehir yasası meclisten geçti, belki haberiniz vardır.

Artık birçok köyümüz mahalle oluyor. bilindiği gibi mahallelerde hayvan beslemek yasak yani artık birkaç inek birkaç keçi besleyerek geçimini sağlayan köylümüz bu imkanlarından mahrum kalacak. Hatırlarsınız, büyük başbakanımız geçenlerde "benim anam inek satıp çocuğunu dersaneye gönderiyor. ben buna izin vermem" demişti ya meğer bundanmış. çünkü artık o ineği besleyemeyecek. Eskiden tarlasına saya (=hayvan barınağı) yapan köylüm ertık belediyeden ruhsat almak zorunda, hatta evinin önüne kümes bile yapamaz duruma geliyor. mahalle oldukları için artık ektikleri tarlaları arsa gözükeceğinden arsaları için vergi vermek zorunda kalacaklar ama bu arada çiftçilik yapamayacaklar.

Kaçak mazot, sigarayı engelleyemeyenler, büyükşehirlerin göbeğinde veya kenarında ucuz mazot satanları, 10 numara yağ satanları engellemktense garibanların cebindeki üç kuruş paranın peşine düştüler.

Keşke bu kadarla kalsa. Birde şu varki, bu mahallelerin bağlanması ile büyükşehir olan doğu ve güneydoğu illeri artık kendi şirketlerini kurabilecekler belediye bünyesinde. Yani aynı d.bakır belediyesinde olduğu gibi artık terör örgütü üyelerini bu şirketlerde barındırabilecekler, bu şirketler sayesinde kaynakları örgüte rahatlıkla aktarabilecekler.

bundan sonra anadilde eğitim ve yerel yönetimler yasası geliyor. yerel yönetim yasasına göre belediyeler bölgesinde çalışacak olan doktor, öğretmen gibi personeli kendi belirleyecek. Yani kürtçe eğitim verilen okullar, sadece kürtçe bilenlerin çalıştırılması ve sadece kürtlerin egemen olduğu bir güneydoğu ve doğu anadolu bölgesi.

bu arada doğudaki batı menşeyli tek sivil teşebbüsünde dersaneler oluşu ve bu dersanlerin kapatılmak hedefinde oluşu da önemli bir soru işareti !

Bu arada kefal medyamızı çok iyi yönlendiriyorlar, başbakan apoyu asacakmış diye gündeme çıkmışlar. bundan önce kürtaj konusu varken bir yasayı gece geçirmişlerdi, geçen alex konusu varken birşeyler geçmişti. bu arada 29 ekim ve 10 Kasım gerginlikleri de tastamam gündemi saptırmak için. Kefal medyamız önüne atılanın peşine o kadar güzel düşüyorrki alttan geçirilenle hiç ilgilenilmiyor.

Burada söylenecek tek şey var bdp nin yapamadıklarını birileri gayet güzel yapıyor.

Geçmiş olsun Türkiye, her nerede uyuyor ve uyutuluyorsan...

Büyük şehrin haktan götüreceği çok şey var. Umarım bu halk yaşamanın karnını doyurmanın bir yolunu bulur.
Bulamazsa tinerci olur. :!:

Büyük şehirlerde sanayi alanında çalışıyorlar. Büyük şehirler genellikle dışarıdan göç almıştır. Yerli halk tarım ve hayvancılık ile uğraşıyor. Ayrıca arazilerine vergi ödemek zorunda kalacaklar. Çöp ve emlak vergileri de olacak.
Sırtındaki yük artmış olacak velhasıl.

her il büyükşehir olmak için yoğun çaba sarfeder.Aynı şey liçelerin il olmasındada geçerlidir.
bunu bile eleştirmek.zoru başaranları alkışlarım :alkis:

birde şu var şimdi mahalle olan köylerde elektrik su faturalarıda büyükşehir ve belediye tarifesinden uygulanacak.
Tabi doğudaki köylerde falan elektrik su faturası çok ödenmiyor kaçak ama. Yinede diğer illerde ki halka ek bir masraf daha çıkıyor.
Daha bir sürü vergi

Gerisini @kutlu_han hoca çok güzel anlatmış zaten.

Çok yakında ilçe ve ilmem ler falanda kalkacak diyorlar. Belediyelere kalıncada sonuç malum.

Mardin büyükşehir oldu daha geçen gün haciz geldi.
Başkanın koltuğuna kadar götürmüşler.

Güzel günler beklemiyor ülkeyi

Hocam bunlar avrupa birliğinde sürekli uygulanan yasalar birisi hayvancılık ve tarım yapacaksa tabiklide izin alacak...Sanki dağ köyleri meralar büyükşehir oldu bu nasıl yaklaşımdır yav...Eleştirmek için eleştri yani bu kadarınada pes...Bu arada ben bursanın göbeğindeyim ve hala şehrin göbeğinde bile besleyenler var..Keşke kontrol olsada bu arkadaşlara da ceza yazılsa.....Bu arada şunuda belirtiyim bir sonraki seçimde bu hükümetede oy vermeyi düşünmüyorum ama sırf eleştri olsun diye karşı durmak için saçma sapan eleştirileri gördükçe acaba diyorummm....

yakuphan' Alıntı:
Mevcut Büyükşehirlerde yaşayan halk aç mı yaşıyor?

Sadece bilgi amaçlı yazıyorum, eleştirmek veya övmek için değil;

Yasayı iyi incelerseniz daha önceki büyükşehirlerde köy kavramı vardı, şimdi ise büyükşehir yasası tamamen değiştiği için tüm büyükşehirlerde köy kavramı kalkıp yerine mahalle kavramı geliyor... Yani önceki durumdan çok daha farklı bir durumdayız...

Niye SSK'yı lideriniz soyup soğana çevirdiğinde; sınavsız tüm hemşehrilerini kurumda işe aldığında, sskyı batırdığında... sizin sevdalısı olduğunuz insanlar yandaşlarına bankalardan milyardolarları hortumladığında neredeydiniz... Şimdi yoksula, fakire, muhtaça sosyal yardımlar, maaşlar verildiğinde...huzurlu mutlu hayat sürdükleri için mi rahatsız oluyorsunuz....Herkesin keyfi gıcırdı... SPK DANIŞTAY SAYIŞTAY ANADOLU AJANSI MALİYE her yere kendi ideolojinizdeki adamlar yerleştirilirken rahattınız. Buralara millet halk gelince mi rahatsız oldunuz.... Sonuna kadar... Ölümüne sevdalıyız bu halk kahramanına...

Siz bu gazellerinizi 10 yıldır anlatıyorsunuz.... İşinize geleni yazıyorsunuz.....
Ağrıdaki örgüt çökertildi diye mi rahatsız oluyorsunuz.... PKK'ya en ağır darbeler indirildi diye mi rahatsız oluyorsunuz... İRANA, ALÇAK SURİYEYE muhalef olundu diye mi rahatsız oluyorsunuz....
Millet artık sizin gazoz ağacı laflarınıza kanmıyor...... kanmayacak da...............
Halk en güzel kararı verir.. Bir siz akıllı değilsiniz...

Hasan Celal GÜZEL: “Büyükşehir belediye sınırlarının il sınırları ile örtüştürülmesi resmen bölge sistemine geçiştir”

(2) Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin, Sakarya ve Samsun büyükşehir belediyelerinin sınırları il mülki sınırlarıdır.

Mesele vergilerin artması mı yoksa asıl tepki çeken yeri başka mı iyice araştırmak lazım. Büyükşehir dediğin Bursa'dır, Adana'dır, Konya'dır. Manisa, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa buraları büyükşehir yapma gereği neden hissedildi? Geçen tasarı ile sadece bu illerin büyükşehir olması mı sağlandı, başka ne değişiklikler yapıldı bunlara bakmalı.

Bazı arkadaşlar olayın sadece kağıt üzerindeki şekliyle ilgileniyorlar halen, işin özünü ısrarla kabul etmek istemiyorlar.

Geçenlerde tvde milletvekilleri konuyu tartışıyordu. Hükümetin vekili şunu dedi "arazileri kıymetlendiriyoruz, köylerimizi şehirleştiriyoruz. " Kağıt üzerinde bir yeri mahalle yapmanız onu değiştirmez. şehirleşme bir kültür işidir. zaman alır. önce mevcut yerin nüfusu artar, ekonomik gelir seviyesi ve dolayısı ile sosyal yaşamda değişikler meydana gelir. yavaş bir şekilde şehir kültürüne ve şehir yaşamına geçilir. Aksi takdirde fatherboard arkadaşımızın dediği gibi şehrin şehirleşememiş köylerimiz, köyleşmiş şehirlerimiz ortaya çıkar.
kıymetlendirilen o yerlere mütahhitler mi gidecek yoksa sanayi mi? Neye göre ve nasıl kıymetli hale gelecekler. en son 2B arazilerinde köylülerin ne durumda olduğu belli. azıcık kıymetli olan yerlerdeki köylerin arazilerinin bedelleri o kadar yüksek gösterildi ki dededen oralı olan köylülerin arazileri ellerinden gitmek üzere.

her il büyükşehir olmak için yoğun çaba sarfeder.Aynı şey liçelerin il olmasındada geçerlidir.
bunu bile eleştirmek.zoru başaranları alkışlarım

diyen arkadaşım. zoru başaran, zorlama olarak büyükşehir icat etmeye çalışanlardır. Niçin önce büyüşehir olma şartları değiştirilde de sonrasında bunlar oldu.

yazdıklarımı tam olarak okumadığını düşünüyorum. Olayın sadece büyükşehir icat etmek olmadığınıda yeterince anlatamamışım galiba.

Köyden gelmeyen, ahırdaki bir tane ineğin, onun süt parasının ne demek olduğunu bilmeyenler için bunun anlaşılması çok zor biliyorum.

furkanefe' Alıntı:
Niye SSK'yı lideriniz soyup soğana çevirdiğinde; sınavsız tüm hemşehrilerini kurumda işe aldığında, sskyı batırdığında... sizin sevdalısı olduğunuz insanlar yandaşlarına bankalardan milyardolarları hortumladığında neredeydiniz... Şimdi yoksula, fakire, muhtaça sosyal yardımlar, maaşlar verildiğinde...huzurlu mutlu hayat sürdükleri için mi rahatsız oluyorsunuz....Herkesin keyfi gıcırdı... SPK DANIŞTAY SAYIŞTAY ANADOLU AJANSI MALİYE her yere kendi ideolojinizdeki adamlar yerleştirilirken rahattınız. Buralara millet halk gelince mi rahatsız oldunuz.... Sonuna kadar... Ölümüne sevdalıyız bu halk kahramanına...

Siz bu gazellerinizi 10 yıldır anlatıyorsunuz.... İşinize geleni yazıyorsunuz.....
Ağrıdaki örgüt çökertildi diye mi rahatsız oluyorsunuz.... PKK'ya en ağır darbeler indirildi diye mi rahatsız oluyorsunuz... İRANA, ALÇAK SURİYEYE muhalef olundu diye mi rahatsız oluyorsunuz....
Millet artık sizin gazoz ağacı laflarınıza kanmıyor...... kanmayacak da...............

eywalah, ama ben daha hiç chp ye oy vermedim. solcu da değilim sağcı da değilim. Sen sevdalan istediğine, ne sana karışırım ne de seninle beraber olana. Ama sen burada çığırtkanlık yapmak yerine yazılanların olmayacağına, insanların mağdur olmayacağına ikna edici bir yazı yazsan. Bizde nerede yanlış düşündüğümüzü bilsek. slogan değil çözüm yaz, yanlışı yanlış değil kendi doğrunu açıklayıcı yazı yaz. yaz ki doğru üzgün bir forum tartışması olsun...

furkanefe' Alıntı:

yürü be kim tutar senii...öğretmenim(tabi gerçekten öğretmensen) benden sana tavsiye, arkadaş çevreni arasıra değiştir. farklı insanlar tanı, farklı kitaplar oku, hertürlü bilgiya açık ol. çok fazla gaza gelmişin,uçmuşun, balonun ateşini biraz düşür :++:

furkanefe' Alıntı:

Bir siz akıllı değilsiniz... Bu laf çok hoşuma gitti. Bende devam edeyim size; "Bir siz akıllısınız..."

kutlu_han' Alıntı:
Bazı arkadaşlar olayın sadece kağıt üzerindeki şekliyle ilgileniyorlar halen, işin özünü ısrarla kabul etmek istemiyorlar.

Geçenlerde tvde milletvekilleri konuyu tartışıyordu. Hükümetin vekili şunu dedi "arazileri kıymetlendiriyoruz, köylerimizi şehirleştiriyoruz. " Kağıt üzerinde bir yeri mahalle yapmanız onu değiştirmez. şehirleşme bir kültür işidir. zaman alır. önce mevcut yerin nüfusu artar, ekonomik gelir seviyesi ve dolayısı ile sosyal yaşamda değişikler meydana gelir. yavaş bir şekilde şehir kültürüne ve şehir yaşamına geçilir. Aksi takdirde fatherboard arkadaşımızın dediği gibi şehrin şehirleşememiş köylerimiz, köyleşmiş şehirlerimiz ortaya çıkar.
kıymetlendirilen o yerlere mütahhitler mi gidecek yoksa sanayi mi? Neye göre ve nasıl kıymetli hale gelecekler. en son 2B arazilerinde köylülerin ne durumda olduğu belli. azıcık kıymetli olan yerlerdeki köylerin arazilerinin bedelleri o kadar yüksek gösterildi ki dededen oralı olan köylülerin arazileri ellerinden gitmek üzere.

diyen arkadaşım. zoru başaran, zorlama olarak büyükşehir icat etmeye çalışanlardır. Niçin önce büyüşehir olma şartları değiştirilde de sonrasında bunlar oldu.

yazdıklarımı tam olarak okumadığını düşünüyorum. Olayın sadece büyükşehir icat etmek olmadığınıda yeterince anlatamamışım galiba.

Köyden gelmeyen, ahırdaki bir tane ineğin, onun süt parasının ne demek olduğunu bilmeyenler için bunun anlaşılması çok zor biliyorum.
Sayın hocam Trabzonda büyükşehir oluyor.Sizin anlattıklarınıza baktıkça matbaanın osmanlıya gelişi geldi aklıma.

Bu illerin büyükşehir olmasının terör örgütüne yarayacağı düşüncesine katılmıyorum. Ancak bunlar yapılana kadar devletin daha önemli meselelere el atması gerekiyor. Bir kere terör meselesi başlı başına bir yük. Bu zamana kadar ülkemizin bütün kaynakları teröre aktı ve akmaya devam ediyor. Ekonomik sıkıntılara, mali açıklara çözüm hep vergilerde aranıyor. Durum bu haldeyken bence bu illerin büyükşehir statüsüne getirilmesi ekonomiyi daha çok sarsacaktır ve bu da bizlere yol su elektrik olarak geri dönecektir. Ekonomiyi canlandırıcı, işsizliği azaltıcı çözümler üretilmesi yerine eften püften yasalarla oyalanıyoruz düşüncesindeyim.

furkanefe' Alıntı:

Hocam bu kadar büyük bilgi birikimine sahip olmana güvenerek biraz araştırıp bir kaç soruma cevap verebileceğini düşünüyorum. Umarım bu yazdıkların bilginin eseridir, kulaktan dolma kırık dökük cümleler değeldir de bu sorularıma cevap verebilirsin.

1-SSK tarihinde en büyük zarar ne zaman ve neden verilmiştir?
2-SSK gibi kurumların zarar etmesi mi kar etmesi mi bu kurumların halk yararına çalıştığını gösterir?
3-Kurumlara bir ideolojiden insanlar yerleşirken sizin adamlarınız, diğer ideolojiden yerleşince HALK mı oluyor?
halk yerine BİZİM ADAMLARIMIZ kelimesini neden kullanamadın, yoksa HALK olmak sadece belli bir ideolojiye mensup olmak mıdır ?
4-Daha düne kadar SIFIR SORUN politikasını tamamen sahiplenip eleştirmeyen seçmenlerin(ki bunlardan biri de bendim), bu gün SIFIR DOST politikasını da sahiplenip eleştirmemesi nasıl bir paradoks ortaya koymaktadır(Ben en azından hala SIFIR SORUN politikasını savunuyorum.)?
Bir birine zıt iki şeyi de bu kadar kısa sürede sorgulamadan sahiplenmek için kendinize nasıl gerekçeler sunuyor yada hangi özel eğitimden geçiyorsunuz ?
5-PKK ya en ağır darbeler vurulduğuna göre şu anda Oslo da hastanelerin yoğun bakım servisleri dolup taşmakta mıdır. Değilse bu ülke de son 15 yıl içerisinde PKK nın en etkin olduğu ve şehir işgallerine kalkıştığı dönem hangi dönemdir.
6- Son cümlenizde yine bahsettiğiniz HALK hangi HALK tır. Önceki cümleleriniz de ki gibi yine belli bir ideoloji mi kastedilmektedir ?

Hocam sorularım ağır gelebilir, eğer böyle bir durum olursa özür dilerim PM den mesaj atarsanız cevapları gönderirim.
Daha sonra PM me bir arkadaşım atmış ben cevaplara zaten bakmadım KPSS cevapları olduğunu görünce sildim. Kimseden 10bin lira almadım dersiniz. Örneklerle sabittir beraat kararı çıkacaktır. Endişeye gerek yok ;)

Burada gerçekler ne kadar söylense insanların fikirleri değişmeyecek...
Yasa meclisten geçerken mhp ve chp muhalefet etti. bdp destek verdi.. fazla söze gerek yok sanırım...

Tek bir şey söylicem babaannem hala bahçesinde tavuk besliyor ve bunu balıkesirin göbeğinde yapıyor. Biliyorsunuz Balıkesir de büyükşehir oluyor demek ki büyük şehirde olsa ultra şehirde olsa bi imkanını bulur vatandaşımız beslemek istediğini yine besler. Bu arada aynı bahçede kuzu da beslemişlerdi :D

gezegen10' Alıntı:
Tek bir şey söylicem babaannem hala bahçesinde tavuk besliyor ve bunu balıkesirin göbeğinde yapıyor. Biliyorsunuz Balıkesir de büyükşehir oluyor demek ki büyük şehirde olsa ultra şehirde olsa bi imkanını bulur vatandaşımız beslemek istediğini yine besler. Bu arada aynı bahçede kuzu da beslemişlerdi :D

Balıkesir in canını yiyim ben ya :) Bizim mahallede de var bir sürü bakan :D keçi koyun falan da bakıyolar boş arsalarda :)

Kara Kule 61' Alıntı:
kutlu_han' Alıntı:

Sayın hocam Trabzonda büyükşehir oluyor.Sizin anlattıklarınıza baktıkça matbaanın osmanlıya gelişi geldi aklıma.
:+1: ewet teknoloji bilim ve ilerleme geliyor. trabzon büyükşehir olunca,uzaya ilk astronot gidecek, türkiye görünmez uçak yapacak ve tüm dünyanın en ileri teknolojileri bizde olacak vs. vs. vs. gibi konuyla alakasız bir çok şeyi söyemek mümkündür. ama gerçekten bayıldım. "matbaanın gelişi" :puhaha:

demek ki "bir kimsenin anlatabilecekleri karşısındakinin anlayabilecekleri ile sınırlı olurmuş" kendi adıma birkez daha anlamış oldum. tabi konu baktığınız açıya göre de değiişir.

Ekli dosyalar

• 3758051.jpg
    3758051.jpg
    28.4 KB · Görüntüleme: 300
ulaştırma bakanlığının yonetim sistemleri alt yapısı logo ya ait diye biliyorum. ve ordaki verilerden bana gelen bilgilere göre, milas antalya gibi akdeniz topraklarının büyük bölümü israil asıllı almanlara satılmıştır.

bir kaç seneye off oluruz.

kafkas' Alıntı:
gezegen10' Alıntı:
Tek bir şey söylicem babaannem hala bahçesinde tavuk besliyor ve bunu balıkesirin göbeğinde yapıyor. Biliyorsunuz Balıkesir de büyükşehir oluyor demek ki büyük şehirde olsa ultra şehirde olsa bi imkanını bulur vatandaşımız beslemek istediğini yine besler. Bu arada aynı bahçede kuzu da beslemişlerdi

Balıkesir in canını yiyim ben ya Bizim mahallede de var bir sürü bakan :D keçi koyun falan da bakıyolar boş arsalarda :)

:++: aynen hemşooo

eryilmaz' Alıntı:
furkanefe' Alıntı:

Hocam bu kadar büyük bilgi birikimine sahip olmana güvenerek biraz araştırıp bir kaç soruma cevap verebileceğini düşünüyorum. Umarım bu yazdıkların bilginin eseridir, kulaktan dolma kırık dökük cümleler değeldir de bu sorularıma cevap verebilirsin.

1-SSK tarihinde en büyük zarar ne zaman ve neden verilmiştir?
2-SSK gibi kurumların zarar etmesi mi kar etmesi mi bu kurumların halk yararına çalıştığını gösterir?
3-Kurumlara bir ideolojiden insanlar yerleşirken sizin adamlarınız, diğer ideolojiden yerleşince HALK mı oluyor?
halk yerine BİZİM ADAMLARIMIZ kelimesini neden kullanamadın, yoksa HALK olmak sadece belli bir ideolojiye mensup olmak mıdır ?
4-Daha düne kadar SIFIR SORUN politikasını tamamen sahiplenip eleştirmeyen seçmenlerin(ki bunlardan biri de bendim), bu gün SIFIR DOST politikasını da sahiplenip eleştirmemesi nasıl bir paradoks ortaya koymaktadır(Ben en azından hala SIFIR SORUN politikasını savunuyorum.)?
Bir birine zıt iki şeyi de bu kadar kısa sürede sorgulamadan sahiplenmek için kendinize nasıl gerekçeler sunuyor yada hangi özel eğitimden geçiyorsunuz ?
5-PKK ya en ağır darbeler vurulduğuna göre şu anda Oslo da hastanelerin yoğun bakım servisleri dolup taşmakta mıdır. Değilse bu ülke de son 15 yıl içerisinde PKK nın en etkin olduğu ve şehir işgallerine kalkıştığı dönem hangi dönemdir.
6- Son cümlenizde yine bahsettiğiniz HALK hangi HALK tır. Önceki cümleleriniz de ki gibi yine belli bir ideoloji mi kastedilmektedir ?

Hocam sorularım ağır gelebilir, eğer böyle bir durum olursa özür dilerim PM den mesaj atarsanız cevapları gönderirim.
Daha sonra PM me bir arkadaşım atmış ben cevaplara zaten bakmadım KPSS cevapları olduğunu görünce sildim. Kimseden 10bin lira almadım dersiniz. Örneklerle sabittir beraat kararı çıkacaktır. Endişeye gerek yok ;)
Bu elemanın vereceği cevabı bende merak ediyorum!...

Verebileceği cevap yok ki...
"Her yere adam yerleştirilmiş zamanında" şimdi yapılan nedir? Resmi yazıyl torpil isteniyor...:)

Terör örgütü çökertildi mi? Çöktüyse teslim olanlar var mı? 2012 yılında toplam şehit sayımızı biliyor musunuz? Kaymakamlık ve valiliklere roketatarı Abdülhey mi atıyor?

Yoksula maaş bağlanınca mutlu mesut olunuyor mu?
O yoksulun çocuğu, kardeşi, öss, kpss, pomem sınavlarına girip kazanamayınca!!! ne oluyor acaba?

ilksms
Geri