BİLİŞİM TAAHHUTNAMESİ BU NE YAAA

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan deu_35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

deu_35

Aktif Üye
ARKADAŞLAR BU BİLİŞİM TAAHUTNAMESİ SADECE BİLİŞİMCİLERMİ İMZALIYOR. VE TAAHUTNAMEDEKİ 5. MADDE VE 6. MADDE NASIL BİŞEY YA.... DİYELİM OKULDA BENİM BİLGİM DIŞINDA BİRİ YANLIŞ BİR YERE GİRDİMİ BEN Mİ TAKİP EDECEM SORUMLUSU KİM OLACAK... AYRICA 9. MADEYE BAKIN BİZ FORMAT ATTIĞIMIZDA LİSANSI OLMAYAN İŞLETİM SİSTEMİ KURUYOZ. ÇÖKTÜĞÜNDE FORMAT ATMAYALIM MI? İŞLETİM SİSTEMİ ARTIK MEM DEN Mİ KURULACAK OKULA GETİRİLECEK (10-11 .MADDELER)

(Madde 5. Hukuki süreçlere kaynak teşkil etmesi ve sistemlerin güvenli bir şekilde işletilmesi amacıyla, Bakanlıkça uygun görülen sistemlerin, uygulamaların, kullanıcı işlemlerinin ve bilgi sistem ağındaki veri akışının iz kayıtlarının ajanlı veya ajansız iz toplama yöntemleri kullanılarak toplanabileceğini,

Madde 6. Çocukların cinsel istismarına, müstehcenliğe, şiddet ve intihara yönlendirmeye, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımını özendirmeye yönelik internet sitelerine girmem durumunda, devlet büyüklerine hakaret etmem ve gazete, forum ve benzeri sitelerde kurumu küçük düşürücü ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik yorumlar ile özel hayatıma ilişkin suç oluşturabilecek nitelikteki bilgi ve işlemleri kurum internet hattı üzerinden yapmam durumunda cezai ve hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,)

Madde 9. Bilgisayarıma Kurum tarafından yüklenmiş işletim sistemi ve uygulama yazılımları dışında herhangi bir işletim sistemi veya lisanssız yazılım yüklemeyeceğimi, Kurum tarafından yüklenmemiş yazılımlardan doğacak her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,

Madde 10. Tarafıma verilen "kullanıcı adı"nı ve "şifresi"ni bir başkası ile paylaşmayacağımı ve bir başkasına kullandırmayacağımı, kullanıcı hesabıma" ait geçici şifreyi derhal değiştirerek, Bakanlık şifre politikasına uygun olarak şifremi oluşturacağımı,

Madde 11. Bilgisayarımda kendi "kullanıcı adı" ve "şifrem" ile oturum açacağımı, çalışmam bitince, oturumu veya bilgisayarımı kapatarak bilgisayarıma başkalarının fiziksel erişimine fırsat vermeyeceğimi, bilgisayarımın başından kısa süreli ayrılmalarımda bilgisayar oturumunu kilitleyeceğimi,

http://bursa.egitimbirsen.org.tr/duyuru.php?id=39 burayı bir incele... bir arkadaş bana göstermişti.Şerh ile imzaladım. ayrıca lab daki bilg hepsine kendi orjinal sistemlerini kuracağım. başka biri lab da derse girerken imza attıracağım hangi saatte hangi öğretmen girdi diye... ayrıca öğrenci ders saati dışında bilgisayarı kullandığında hangi saatte hangi bilgisayarı kullandığında not olacağım... idare ile görüştüm, lab harici hiçbir bilgisayar beni ilgilendirmez diye...

5. Madde de yapılan her işlemin kaydedileceği,
6. Madde de belirtilenler zaten kanunen suç. Burada belirtilen suçu işlerken kurum hatlarını ve olanaklarını kullanmayacağım diye imza atıyoruz.
9. Madde de ise MEB zaten pardusa geçecek. Orada işletim sistemi, ıvır zıvır diye ücret yok. Herşey beleş.
10. Madde de kurumun bizlere verdiği şifrelerden bahsediyor. Bir de Fatih projesi kapsamında herkese şifre verilecek, internete çıkışlar bu şifreler ile olacak.
11. Madde de ise herkes şifresinden sorumlu olacak. Öğretmenler odasından internete çıkarken şifreni girip sonra bırakıp gitmeyeceksin. Çıkış yaparak ayrılacaksın. Kimin naptığını takip açısından.

Öncelikle şerh merh fasa fiso. Kanunen yasak olan bir işlemde şerhle kendini koruyabilirmisin? Taahhüt namede geçen maddelerin Türk Ceza Kanununda karşılığı var.

Burada en önemli konu bence şudur.
Bizlere her yaptığımız hareketin, girdiğimiz web sitesinin, google yazdığımız kelimenin, haber ve forum sitelerinde yazdığımız yorumların kaydedileceği ve MEB e göre suç veya sorun teşkil eden kelimeler geçtiği anda otomatik olarak sistem tarafından ihbar edileceğimizdir.

Herkes klavyesine dikkat etsin :)))

BBNET
Geri