BİLİŞİM DERSİ ESKİ KONUMUNA GELİYOR

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Üye silindi 100596
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Ü

Üye silindi 100596

Misafir
Aşağıdaki yazı 14 mart 2012 tarihli ve MEB in web sitesinden alınmış bir yazıdır. Bu sonuca buradan vardırm. İyi günler dilerim.
Eğitimde İşbirliği Protokolü'' kapsamında ise eğitimin niteliğini artırmak amacıyla başarı tespitine yönelik çalışmaların yapılacağını anlatan Bakan Dinçer, diğer içeriklerin şunlar olduğunu kaydetti: ''Müfredata uygun dijital içeriklerin geliştirilmesi, hazırlanması ve öğrencilerin erişimine sunulması, yurtdışı burs programlarının yeniden yapılanmasına yönelik çalışmaların yapılması, temel ve ortaöğretimde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik bilim fuarlarının düzenlenmesi, fen bilimleri, bilişim teknolojileri, teknoloji ve tasarım ile matematik öğretim programlarının geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapılması,öğrencilerin analitik düşünme becerilerini artıracak eğitim içeriklerinin geliştirilmesi, temel ve ortaöğretim seviyesindeki İngilizce öğretim sistemi üstüne araştırmalar yapılarak alternatif öğretim modellerinin geliştirilmesi.''

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Hocam bu yazıdan o sonuca varılmaz, adam dersi tamamen ortadan kaldıracak.

Kaldıracağı dersin öğretim programının geliştirileceğini neden ifade etsin ki...

umut işte fakirin ekmeği. bt deseler ne hale geliyoruz. birde gerçekten düzelse ne hale geliriz valla

her_dem' Alıntı:
umut işte fakirin ekmeği. bt deseler ne hale geliyoruz. birde gerçekten düzelse ne hale geliriz valla
Hocam ben 2003 te atandım ders saati 2 saatti ve dersin notu vardı. Şimdi formatörüm daha az yoruluyorum. Benim için formatörlüğün tek kötü yanı belirsizliği yoksa ders olsun diye beklemiyorum, sadece belirttiğiniz gibi bt yi görüp bu sonucu çıkardım.

yarın da başka bişey söyler ne olacak yani. maksat günü kurtarmak değilmi?

Program geliştirilirse bence de çok güzel olur. Zaten ihtiyacımız olan da bu değil mi? Umarım bu konuda onların da farkındalığı hat safhadadır. O metinden bende de kaldırılmayacağı izlenimi uyandı.

keşke öyle birşey olsa.. ama ders zaten seçmeli, ki seçilmiyor.. "halk kültürü" dersi daha gerekli sanki.o seçildi bizim okulda da..biz de tamirci gibi ortalıkta geziniyoruz.. küçücük bir umut ışığı çıkacak mı acaba diye bakıyoruz...ama nerdeeee...

computing' Alıntı:
her_dem' Alıntı:
Hocam ben 2003 te atandım ders saati 2 saatti ve dersin notu vardı. Şimdi formatörüm daha az yoruluyorum. Benim için formatörlüğün tek kötü yanı belirsizliği yoksa ders olsun diye beklemiyorum, sadece belirttiğiniz gibi bt yi görüp bu sonucu çıkardım.
bende 2005te başladım aynı durum hocam. ben belirsizlik ve iplerin idarecilerin elinde olmasında hoşnutsuzum. dersime girer 3te çıkar giderim ders olsa. şimdi akşam 5e kadar boş boş bekle. boş durmaktansa işimi yaparım daha fazla yorulurum.

İnanın bu adamlar ne yaptığını ne yapacağını bilmiyor. "Ben ne söylüyorum sazım ne çalıyor" sözü aklıma geldi.

benim anladığım kadarı ile tasarım dersi gelecek. ama teknolojik tasarım photoshop gibi. bu da bana mantıklı geliyor. olması gereken bu.

Yanlışlıkla yazılmıştır "bilişim teknolojileri" :)
Biraz zorlamayla çıkarılmış bir sonuç olmuş hocam maalesef...Ama başlık çok heyecan verici, kalbim hala çarpıyor :D

kulağa hoş geldiği için yada bilişim teknolojileri dersiyle ilgili çok soru önergesi aldığı için aklında kalmıştır, söylemiştir.

dijitalyerli' Alıntı:
benim anladığım kadarı ile tasarım dersi gelecek. ama teknolojik tasarım photoshop gibi. bu da bana mantıklı geliyor. olması gereken bu.
Evet çok güzel olur. Hem biz hem de öğrenciler gerçekten de çok keyif alır.

BBNET
Geri