Böte mezunu Mesem'lere müdür yardımcısı olarak atanabilir mi?

Kodla Büyü
Branş değişimi oldu hocam. Mesem lerde bilişim teknolojileri normu mevcut. Böte branşı atanamaz oraya öğretmen olarak da idareci olarak da

Mesem, çok programlı liselere böte mezunu md yrd olarak atanamıyor, kesin bilgidir.

Son duruma (branşlar bilişim teknolojileri ve bote şeklinde ayrıldi) göre ortaokul öğretmeni böte mezunu mesem de bilişim teknolojileri dersine görevlendirilebilir mi ?
Bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim.

Müdür Yardımcısı olarak atanabilir . MESEMLER hem Mesleki ve Teknik Ortaöğretim, hemde Ortaöğretim yönetmeliğine göre yönetiliyor. Bkz. Dersi olmadığı halde Felsefe öğretmeni Meseme müdür yardımcısı olarak atanıyor

Müdür Yardımcısı olarak atanabilir . MESEMLER hem Mesleki ve Teknik Ortaöğretim, hemde Ortaöğretim yönetmeliğine göre yönetiliyor. Bkz. Dersi olmadığı halde Felsefe öğretmeni Meseme müdür yardımcısı olarak atanıyor
Yanlış bilgi. Mesemde kültür dersi olarak bulunan branş olduğu için felsefe, edebiyat, matematik vb atanabilir. Ancak böte branşı bu okullarda ders olarak bulunmadığı için atanamaz. Mesem in ortaöğretim ile bir alakası yok. Çok programlı lise ile karıştırmış olabilirsiniz
Son duruma (branşlar bilişim teknolojileri ve bote şeklinde ayrıldi) göre ortaokul öğretmeni böte mezunu mesem de bilişim teknolojileri dersine görevlendirilebilir mi ?
Bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim.

Hocam, felsefe öğretmeni Mesleki ve Teknik Ortaöğretim'e de normal olarak idareci atanıyor zaten.

Yanlış bilgi. Mesemde kültür dersi olarak bulunan branş olduğu için felsefe, edebiyat, matematik vb atanabilir. Ancak böte branşı bu okullarda ders olarak bulunmadığı için atanamaz. Mesem in ortaöğretim ile bir alakası yok. Çok programlı lise ile karıştırmış olabilirsiniz
Anadolu lisesilerinde ve İmam Hatip liselerinde ders olarak var hocam, aynı şeyden bahsediyoruz

Böte Mezunuyum,2025 temmuz ayına kadar mesemde 3 yıl müdür yardımcılığı yaptım. Çok bilmiş müdür bey görüş yazısı istemişti bakanlıktan , atamasında her hangi bir sıkıntı yok diye yazı gönderildi.

MESEMLER iki yönetmeliğe göre yönetiliyor hocam ortaöğretim+mesleki ve teknik .. ben bu polemiklerden yorulduğum için ayrıldım Mesemden:) ama BÖTE mezunu arkadaşlar Gönül rahatlığıyla isteyebilir,son çıkan yönetmeliğe göre koordinatörlük +uygulama sınavlarında görev alıp huzur hakkı alabilirler :)

Bulunduğumuz ilçede son idareci atamalarında bote mezunu bir arkadaşın meseme idarecilik başvurusu onaylanmadı.Bende onu örnek gösterip bana ders vermemeniz gerekiyor dedim bakalım ne olacak

MESEMLER iki yönetmeliğe göre yönetiliyor hocam ortaöğretim+mesleki ve teknik .. ben bu polemiklerden yorulduğum için ayrıldım Mesemden:) ama BÖTE mezunu arkadaşlar Gönül rahatlığıyla isteyebilir,son çıkan yönetmeliğe göre koordinatörlük +uygulama sınavlarında görev alıp huzur hakkı alabilirler :)
Yanlış bilgi veriyorsunuz. Meslek öğretmeni değilsiniz idareci olmanız bir şey değiştirmez. İki yönetmeliğe göre yönetilse de mesleki eğitimi ilgilendiren konularda mesleki ve teknik eğitim yönetmeliği baz alınır.

Koordinatörlük: Son çıkan yönetmeliğe göre ilgili meslek alanındaki atölye ve lab. öğretmenlerine dağıtıldıktan sonra ihtiyaç karşılanamadıysa önce diğer meslek alan öğretmenlerine, ancak o da yetersiz kalırsa meslek olmayanlara verilir.

Uygulama sınavları ve huzur hakkı için de benzer durumlar geçerli.

Öyle böyle almışsınız ama almamanız gerekiyordu.

Keşke Bötelilerin Mesem'de çalışmasına karşı çıktığınız kadar, şuan kültürcülerin koordinatörlük almasına karşı çıksaydınız . :) Bütün kazanımları dava yoluyla aldım merak etmeyin ,hak geçmedi kimsenin:)

mesleki ve teknik ortaöğretim yönetmeliği kalkmadı mı . bütün yönetmelikler on yıl tek bir ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde toplanmadı mı .

Mesemler meslek lisesi seviyesinde okullardır. O yüzden mesela coğrafya dersi mesemde olmamasına rağmen coğrafyacı idareci atanabilir.

BÖTE cilerde meslek liselerine ve mesemlere kültür öğretmeni olarak meslek liselerinde seçmeli bilgisayar dersi olduğu için atanabilir.

Evet mesleki ve teknik eğitim "yönetmeliği" ifadesi olarak hatalı kullanmışım ama burada kastettiğimin mesleki-teknik eğitimi ilgilendiren maddeler olduğu gayet belli. Buraya takılmak işinize geldi sanırım hocam :)

Ben atanamazsınız diye de yazmadım. Atanabilirsiniz ama hocamın kendisinin de yazdığı şekilde BÖTE bu okullarda kültür öğretmenidir. Bahsettiğiniz koordinatörlük, uygulama sınavları, huzur hakkı gibi kazanımları alanda/okulda yeterli sayıda meslek öğretmeni varsa "almaması" gerekir.

Sizin dava içeriğinizi de ne gibi nüanslar üzerinden kazandığınızı da bilemem.

Kültürcülerin koordinatörlük alması da yine meslekçiler yeterli olmadığı durumda geçerli. Buna dikkat edildiyse, birilerinin hakkı iken başkalarına verilmediyse, ihtiyaç durumu oluştuysa niye/neye karşı çıkılsın?

ilksms
Geri