Yanlış bilgi. Mesemde kültür dersi olarak bulunan branş olduğu için felsefe, edebiyat, matematik vb atanabilir. Ancak böte branşı bu okullarda ders olarak bulunmadığı için atanamaz. Mesem in ortaöğretim ile bir alakası yok. Çok programlı lise ile karıştırmış olabilirsinizMüdür Yardımcısı olarak atanabilir . MESEMLER hem Mesleki ve Teknik Ortaöğretim, hemde Ortaöğretim yönetmeliğine göre yönetiliyor. Bkz. Dersi olmadığı halde Felsefe öğretmeni Meseme müdür yardımcısı olarak atanıyor
Son duruma (branşlar bilişim teknolojileri ve bote şeklinde ayrıldi) göre ortaokul öğretmeni böte mezunu mesem de bilişim teknolojileri dersine görevlendirilebilir mi ?
Bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim.
Hocam, felsefe öğretmeni Mesleki ve Teknik Ortaöğretim'e de normal olarak idareci atanıyor zaten.Müdür Yardımcısı olarak atanabilir . MESEMLER hem Mesleki ve Teknik Ortaöğretim, hemde Ortaöğretim yönetmeliğine göre yönetiliyor. Bkz. Dersi olmadığı halde Felsefe öğretmeni Meseme müdür yardımcısı olarak atanıyor
Anadolu lisesilerinde ve İmam Hatip liselerinde ders olarak var hocam, aynı şeyden bahsediyoruzYanlış bilgi. Mesemde kültür dersi olarak bulunan branş olduğu için felsefe, edebiyat, matematik vb atanabilir. Ancak böte branşı bu okullarda ders olarak bulunmadığı için atanamaz. Mesem in ortaöğretim ile bir alakası yok. Çok programlı lise ile karıştırmış olabilirsiniz
Mesem dediği mesleki eğitim merkezi hocam. Meslek lisesi olarak düşünün. Orada böte branşının dersleri yok. Ama anadolu lisesinde ve inan hatipte böte btanşının dersleri var. Farklı kurum türleri.Anadolu lisesilerinde ve İmam Hatip liselerinde ders olarak var hocam, aynı şeyden bahsediyoruz
Branşlar değişince olmaması gerekiyor hocam.Böte Mezunuyum,2025 temmuz ayına kadar mesemde 3 yıl müdür yardımcılığı yaptım. Çok bilmiş müdür bey görüş yazısı istemişti bakanlıktan , atamasında her hangi bir sıkıntı yok diye yazı gönderildi.
MESEMLER iki yönetmeliğe göre yönetiliyor hocam ortaöğretim+mesleki ve teknik .. ben bu polemiklerden yorulduğum için ayrıldım Mesemdenama BÖTE mezunu arkadaşlar Gönül rahatlığıyla isteyebilir,son çıkan yönetmeliğe göre koordinatörlük +uygulama sınavlarında görev alıp huzur hakkı alabilirler
![]()
Yanlış bilgi veriyorsunuz. Meslek öğretmeni değilsiniz idareci olmanız bir şey değiştirmez. İki yönetmeliğe göre yönetilse de mesleki eğitimi ilgilendiren konularda mesleki ve teknik eğitim yönetmeliği baz alınır.MESEMLER iki yönetmeliğe göre yönetiliyor hocam ortaöğretim+mesleki ve teknik .. ben bu polemiklerden yorulduğum için ayrıldım Mesemdenama BÖTE mezunu arkadaşlar Gönül rahatlığıyla isteyebilir,son çıkan yönetmeliğe göre koordinatörlük +uygulama sınavlarında görev alıp huzur hakkı alabilirler
![]()