Az bütçeye araba tavsiyesi lazım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan shadows
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

shadows

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba,
20.000 dolaylarında 2 aşağı 2 yukarı bir bütçeyle araba almayı düşünüyorum.

1. Bütçeyi daha yukarı çıkaramam başta söyleyeyim
2. İlk arabam olacak

Sizce hangi arabayı alabilirim. Acemi olduğum düşünülürse tavsiyeniz ne olur.
Aklımda getz var sizce iyimi anlayanlar yardımcı olursa sevinirim.

shadows' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba,

2. İlk arabam olacak

acemiyseniz kendinizi usta hissedene kadar europa, symbol, clio, albea, getz gibi parçası ucuz ve ustası bol bir araç alın. İçinize sinen çok para vermeyeceğiniz 6 ay 1 sene içinde satabileceğiniz bir araç en mantıklısıdır her zaman. şoförlüğünüze güvendiğinizde aracınızı satıp daha iyi bir araç alabilirsiniz ayrıca geçen zamanda kenara 3-5 bişey daha koyabilirsiniz.
Ben clio yada albea alırdım yerinizde olsam. 12-13 bin den fazla vermezdim, en azından ufak tefek sürtmelerde acımadan binerdim.
Umarım gönlünüzdeki araca kazasız belasız binersiniz.

ilk araba ise b sınıfı tercih edin derim jazz getz clio vs

namaldish' Alıntı:
shadows' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba,

2. İlk arabam olacak

acemiyseniz kendinizi usta hissedene kadar europa, symbol, clio, albea, getz gibi parçası ucuz ve ustası bol bir araç alın. İçinize sinen çok para vermeyeceğiniz 6 ay 1 sene içinde satabileceğiniz bir araç en mantıklısıdır her zaman. şoförlüğünüze güvendiğinizde aracınızı satıp daha iyi bir araç alabilirsiniz ayrıca geçen zamanda kenara 3-5 bişey daha koyabilirsiniz.
Ben clio yada albea alırdım yerinizde olsam. 12-13 bin den fazla vermezdim, en azından ufak tefek sürtmelerde acımadan binerdim.

hocam bende öyle düşündüm ancak 12-13 e araç yok ki artık bide sürekli sorun çıkaracak bi araba olursa pişman eder benim arabadan soğurum.
Bide bu yazdıklarınızdan clio, albea , getz 2006-2008 model 100-130.000 binde araçlar ne kadara alınır.
yada şöyle diyeyim sahibinden.com daki fiyatlara itibar edelim mi yoksa normalde 2-3 bin daha mı aşağı

shadows' Alıntı:
namaldish' Alıntı:
shadows' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba,

2. İlk arabam olacak

hocam bende öyle düşündüm ancak 12-13 e araç yok ki artık bide sürekli sorun çıkaracak bi araba olursa pişman eder benim arabadan soğurum.
Bide bu yazdıklarınızdan clio, albea , getz 2006-2008 model 100-130.000 binde araçlar ne kadara alınır.
yada şöyle diyeyim sahibinden.com daki fiyatlara itibar edelim mi yoksa normalde 2-3 bin daha mı aşağı

sahibinden.com daki araç sahipleri 1-2 bin tl fazla yazıyorlar fiyatta. sizinde aracınız olduğunda bunu sizde yapacaksınız. Bu pazarlık payı altında ne tutturabilirsem mantığıdır. Birde aracın durumuna göre piyasadan fazla para verip çok temiz araçta alabilirsiniz. Araca gidip bakacaksınız. Sonuçta alacağınız araç 8-15 yaş arasında olacak. Albealar yakıtta ve parçada avantajlı ancak taksi çıkması çok fazla. İyi bir usta ile bakmak lazım. Araca az para vererek alırsanız az paraya satarsınız, değerinde para verirseniz değerinde satarsınız.

100.000 -250.000 km arası araçlarda artık çok fazla sorun olmuyor. teknolojiyle birlikte araçların da ömürleri yükseldi. Anadolu şehirlerinde hala 90-95 model arası şahinler cirit atıyor.

Sorunsuz araç isterseniz "0" araç alacaksınız ki artık "0" araçlarda bile sorun çıkabiliyor. Aracınızın bakımlarını yaparsanız genellikle araçlar yolda bırakmaz. Çok nadir ömrü biten parçalar nedeniyle yolda kalırsınız. Örneğin benim megane aracımın marş otomatiği nedeniyle 3 gün serviste kaldığını bilirim. Ancak 2005 model 10 yaşında bir aracın bu tür sorunlar çıkarması normaldir.

hocam ne alırsan al sakın kazalı alma ben aldım başıma dert oldu.. piyasadki bütün ikinci ellerde sahtekarlık var tutturabildiğine giydiriyolar. mutlaka kontrol ettir.. airbaglar kemerler mutlaka sağlam olsun ..

Çabuk satacaksan accent yada clio bineceksen skoda fabia yada seat ibiza al satış haricinde diğerlerine fark atar

Kaliteli araba diyorsanız. Skoda Fabia, Seat İbiza, Opel Corsa
Piyasa olsun, ikinci eli iyi olsun, parçası ucuz olsun, kaliteye gerek yok diyorsanız Clio

Bu ikisi de bence Corsa'da var.

hakanotuken' Alıntı:
Az bütçe dediğiniz 20 bin ise standartlarımız yükselmiş demektir :)

Hocam araba için 20 bin az bütçe değil ise söle güzel kaliteli kaç araba da seçelim. fark ettiysen en ucuz arabalardan bahsediyoruz.

BBNET
Geri