aynı dosya, farlı boyut = site çok yavaş ?

Kodla Büyü

tdepkamil

Aktif Üye
İl milli Eğitim Müdürlüğü için bir site tasarladım. Siteyi önce özel hostumda tasarladım, bitince de MEB sunucularına taşıyarak siteyi yayınladım. Yalnız bakanlık sunucularındaki site ilk tasarladığım yere göre oldukça geç açılıyor. Sebebini araştırırken ilginç birşeye rastladım:

Sitede bulunan css ve js dosyaları (örnek: mootools.js , template.css ...) ilk sitede daha küçük boyutlarda oluyor, bakanlık sunucularında ise daha büyük. (mesela mootools.js 65 kb büyüklüğünde, bakanlık sunularında 65 kb olarak açılıyor, özel hostta 22 kb olarak. bunu da firefox üzerine kurulu "firebug" yardımı ile farkettim.)

bu boyut farkı neden oluyor acaba? sitenin geç açılmasının bu dosya boyutu ile ilgisi var mıdır ? çözüm sunabilecek arkadaşlara müteşekkir kalacağım....

Özel sunucunuz, dosyayı gzip teknolojisi ile sıkıştırıp gönderiyor olabilir. Linux sunucuysa bundan kaynaklanabilir.

yakuphan' Alıntı:
Özel sunucunuz, dosyayı gzip teknolojisi ile sıkıştırıp gönderiyor olabilir. Linux sunucuysa bundan kaynaklanabilir.

özel sunucum linux tabanlı. MEB sunucuları ise Windows tabanlı. dediğiniz oldukça mantıklı.

peki windows tabanlı sunucularda gzip kullanılmılyor mu ki?

BBNET
Geri