gladyatör' Alıntı:hocam grup sayıları belli. idare fiziksel mekan konusunda sıkıntı çıkarıyorsa norm hesabını neye göre yapmış.
genelde yaşanan bir durum , idareciler malesef normu hesaplarken grup sayılarını maximum öğrenciye göre hesaplıyor. iş ders dağıtımına gelince orda hocam farklı sınıf yapacaksın diyor . burada bir çelişke var. madem öyle normunu fiziksel mekanına göre düzenle.
çözüm konusunda norm konusundan yaklaşırsanız ikna edebilirsiniz.
egunay' Alıntı:Farklı lablar mevcutsa gruplara ayırmak zorundasın zaten. Eğer imkanlar gereği lab eksiği varsa aynı labda 2-3 öğretmen ders işleyebilirsin. etogmnin bu şekilde bir görüş yazısı vardı.
kaanrevan' Alıntı:gladyatör' Alıntı:hocam grup sayıları belli. idare fiziksel mekan konusunda sıkıntı çıkarıyorsa norm hesabını neye göre yapmış.
genelde yaşanan bir durum , idareciler malesef normu hesaplarken grup sayılarını maximum öğrenciye göre hesaplıyor. iş ders dağıtımına gelince orda hocam farklı sınıf yapacaksın diyor . burada bir çelişke var. madem öyle normunu fiziksel mekanına göre düzenle.
çözüm konusunda norm konusundan yaklaşırsanız ikna edebilirsiniz.
4 olan normumuzu 2 ye indirdiler, ama ona rağmen 2 kişiydik ve bu atamada 1 bilişimci arkadaş daha geldi. Norm olayı yaş... Anlatamayız...
egunay' Alıntı:Arkadaşlar mesleki gelişim, teknik resim vb. laboratuvar uygulaması olmayan dersleri mutlaka farklı fiziksel mekanlarda işlemelisiniz, ancak uygulamalı olarak atölyede laboratuvarda yapacağınız derslerde bu kural geçmez. Devlet size hep 20-24 pcli lablar kurar, 8-10 pcli lab kurmaz. siz 8-10 öğrencili grubunuzu alıp 24 bilgisayarlı atelyede ders işlemeniz mantıklı mı?
Atelyede farklı gupların aynı mekanda eğitim yapabilecek durumu vardır. Ayrıca size izin vermeyen müdür hiç bir alana izin vermemeli. Peki okulunuzda motor, metal, mobilya atölyeleri yok mu? Bu atölyeler çok büyüktür. 4-5 grup bir arada eğitim yaparlar. Müdür bu branşlara nasıl ki tek atelyede tek grup olur diyemiyorsa size de diyemez.
ETOGMnin yazısına gelirsek arkadaşlar kişiye veya bir okula özel bir yazı olduğundan bulamadım. megepbilişim grubuna bir sorun isterseniz belki bir arkadaş yedeklemiştir yazıyı. Olmadı okulunuzdan yazı yazın, silsileyi takip ederek ETOGMden görüş isteyin. 1ayda cevap gelir.
Telefonla alınan bilgi net ve bağlayıcılığı olan bir bilgi olmaz. ETOGMye gönderilmek üzere bir dilekçe hazırlayın. ETOGMye durumunuzu güzelce anlatan, tek atölyenizin 2-3 öğrenci grubu için yeterli büyüklükte olduğunu, ancak okul idaresinin tek atölyede tek öğretmen uygun gördüğü için aynı atölyede 2-3 grupla tek öğretmen olarak uygulamaları yaparken uygulamaları yetiştirememe vb. sorunlar yaşadığınızı anlatın ve aynı atölyede 3 grubun 3 öğretmenle (veya 2 grubun 2 öğretmenle) eğtim yapıp yapamayacağı konusunda görüş isteyen bir dilekçe gönderin. Dilkçede ağırlı olarak uygulamalı eğitimde yaşanan sıkıntılardan bahsedin. Olumsuz cevap gelmez tahminim.syntax' Alıntı:1) 10 uncu sınıflarda; 10-21 öğrenciye kadar 1, 21-31 öğrenciye kadar 2, 31-41 öğrenciye kadar 3, 41 ve daha fazla öğrenci için 4,
2) 11 ve 12 nci sınıflarda; 8-16 öğrenciye kadar 1, 16-24 öğrenciye kadar 2, 24-31 öğrenciye kadar 3, 31 ve daha fazla öğrenci için 4,
_________________________________________________________________________________________________________________
Yeter sayıda fiziki mekana ve donanıma sahip olmayan okul ve kurumlarda her atölye ve laboratuvarda aynı bölümden en çok üç grup oluşturulacak, ancak 12'den daha az öğrenci ile farklı gruplar oluşturulmayacaktır.
Bu iki maddeyi de göstermemize rağmen misal 30 kişilik elektronik uygulamaları dersine tek giriyoruz. Tek girilecek diye diretiliyoruz. Bu maddeleri "Müdürün inisiyatifinde" şeklinde yorumluyorlar. Arkadaşlar mevzuatla ilgili bu yorumlama hatasını net olarak telefonla bakanlığın hangi birimi ile görüşüp bilgi alabiliriz? Net bilgi aldıktan sonra sonuna kadar hakkımızı arıyacağız. Böyle durumlar yaşayanlar lütfen bilgi paylaşımı yapsınlar.
teknik-ve-meslek-liseleri-evrak-ve-dokumanlari-f161/meslek-lisesi-ogretmen-sayisi-t66796.htmlkaanrevan' Alıntı:Arkadaşlar bununla ilgili bir genelge mevcut mu? Bilgisi olan varmı? Gruplara ayırdığımız öğrencileri farklı fiziksel mekanda ders işlemeleri gerektiğini direten bir idare ile karşı karşıyayız... Cevabınızı bekliyorum...
syntax' Alıntı:ETOGM ne bağlı değiliz hocam. TTGM ne bağlıyız. Ancak genel müdürlüklerin kaldırıldığından haberiniz varmı bilmiyorum. Yeni yapılanmaya göre tek bir genel müdürlük çatısı altında toplanacakmışız. Neyse burası bizi alakadar etmiyor. Bizler dilekçe olarak başvurumuzu yaptık. Cevabta fiziki durumun yetersiz olduğundan bahsediliyor. Ancak burda 3 grup eğitim öğretim ve üretim yapar diyor, yapabilir demiyor... İkna sürecini biz artık kullanmıyoruz çünkü diyalogumuz sıfır. Dilekçede de bu durumu üstüne basa basa söylememize rağmen cevapta fiziki durumdan bahsedilmesi tamamen bizim dilekçenin içeriğini yani kanunu kabul etmemek oluyor. Bununla ilgili maddi kayıp ve manevi (uygulamadaki stres vs. durumları) kayıplardan ötürü tazminat davası bile açılabileceğini biliyorum.
Dediğiniz gibi görüş yazısı isteyebiliriz aslında. Bu konuyu araştıracağım. Ancak şöyle bir durum da var. Devamlı karşımıza şu okulda da böyle uygulanıyormuş falan diyorlar. Acaba gerçekten bu durumda olan okullar mevcut mu arkadaşlar? Ben şahsen tek olduğumuzu düşünüyorum. Bir şekilde sorunu çözmüş herkes sanırım. Ama biz 2 yıldır bunun mücadelesini veriyoruz. Bir dönem bu hakkı aldık ve tekrar geriye döndük.