Avea kadar mantıksız GSM operatörü zor görülür!

Kodla Büyü

scekcen

Aktif Üye
Sevgili arkadaşlar,

Avea Kamu657 Plus tarifesini kullanmaktayım. Tarife detayları içerisinde 3000 dk Avea içi ve her yöne 657 dk kullanım var. 3000 dk Avea içi kullanım sonrasında kalan her yöne dakikalarımı da Avea yönüne kullanınca bunu limit aşımı (Avea yönüne 3000 dakikadan sonrası) olarak değerlendirip faturaya yansıtan mantıksızlık ötesi başka bir GSM operatörü var mıdır? (Ay içi toplam görüşme sürem 3358 dakika! yani toplam süre bakımından herhangi bir limit aşımı söz konusu değil...)

Üstelik kendi sitelerinin tarifeyle ilgili sayfalarının sıkça sorulan sorular kısmında şu şekilde belirtmişler:

Her yöne dakikalarım hangi aramalar için geçerlidir?
Tarifeler dahilindeki her yöne dakikalarınız yurtiçi görüşmelerinizde yani Avealılarla, diğer operatörlerle ve ev/iş numaralarıyla yapılan aramalarda ve görüntülü görüşmelerde geçerlidir. Yurt dışına, Avea Müşteri Hizmetlerine, bilgi ve danışma numaralarına, özel servis numaralarına ve tüm katma değerli hizmet sunulan numaralara doğru yapılan aramaları, faks, data, WAP aramalarını kapsamaz.

Web adresi: http://www.avea.com.tr/tr/sta/perso...nu=personell&gclid=CO-J9ISkvLECFUZd3wodTx0A5w

Siz olsanız ne yaparsınız ?

easytr' Alıntı:
avea diğer operatörlerin yanında çok daha iyi.
aveanın diğer tarifelerinizde avea aramaları her yöne dakikadan düşüyor. sizde bir gariplik var, müşteri hizmetleriyle görüşün.

2 defa itiraz ettim faturaya. Bende değil Avea'nın kendisinde bir gariplik var. Her Yöne 657 dakikanın sadece diğer gsm operatörleri ve ev/iş için geçerli olduğunu söyleyecek kadar üstelik. O yüzden bu mesajınızı yeniden düşünün bence...

Hocam,adamlar size 3000 dk avea ici+ 657 dk avea disi vermis. Siz 3000 i bitirmisiniz ve ucretlendirmeye girmisiniz, diger 657 bitmemis olsada buna eklenmezki ..yanlislik nerde?

netame' Alıntı:
mantıksız olduğu doğru hocam ama firma şartları bu şekilde belirlediyse ve siz tarifeye geçerken de aynı şartlar geçerliydi ise yapacak bir şey yok gibi görünüyor

Ev/iş* ve diğer GSM ile görüşme süresi 657 dk

Avealılar ile görüşme süresi 3.000 dk

http://www.avea.com.tr/tr/sta/personell ... ll.3lukamu

sıkça sorulan sorularda açık ve net olarak

Tarifeler dahilindeki her yöne dakikalarınız yurtiçi görüşmelerinizde yani Avealılarla, diğer operatörlerle ve ev/iş numaralarıyla yapılan aramalarda ve görüntülü görüşmelerde geçerlidir. Yurt dışına, Avea Müşteri Hizmetlerine, bilgi ve danışma numaralarına, özel servis numaralarına ve tüm katma değerli hizmet sunulan numaralara doğru yapılan aramaları, faks, data, WAP aramalarını kapsamaz.

yazmış.

firmanın belirlediği şey 657 dakikanın avealılarla da kullanılabileceği yönde. ama fatura ederken böyle davranmamış. burda açık olarak haksız bir ücretlendirme var.

Ücretlendirme kısmında da açık ve net olarak kimle ne kadar süre konuşabileceğini yazmış, hangisi daha açık ve net :) ortada tutarsız ve mantıksız bir durum var onu belirttik zaten, yapılan uygulama her yöne algısına ters..

3000 dakikadan sonraki aramalarinizi heryone oldugu gibi avea ile de kullanabilir. Bu , sartlarda acikca yaziyor, genel mudurlugu arayip sikayet edin. 500 den degil direkt genel mudurlugu arayarak.

Kosovali' Alıntı:
Hocam,adamlar size 3000 dk avea ici+ 657 dk avea disi vermis. Siz 3000 i bitirmisiniz ve ucretlendirmeye girmisiniz, diger 657 bitmemis olsada buna eklenmezki ..yanlislik nerde?

Sayın hocam,

Ben size "Sıkça Sorulan Sorular" kısmındaki açıklama dahil belirtmiş durumdayım. Açıkça yazmışlar en başta Avealılarla, diğer gsm operatörleri ve ev/iş telefonları diye... Mesela SMS paketimde var. Avea içi 10.000 + her yöne 1000 şeklinde. Sizin dediğinize kalsa 10.000 SMS'den sonra Avea içi göndereceklerimin de ücretlendirilmesi gerekir ama böyle değil. Devamında göndereceklerim her yöne 1000 SMS'den düşüyor. Her yöne ifadesi ne anlatıyor size?

Ben tutup o 657 dakika ile Turkcell ya da Vodafone arasam adamların ekstra hoşuna gidecek ve ücretlendirmeyecek ama sırf Avea'yı ararsam gıcıklık edip ücretlendirecekler mantığını bana açıklayabiliyor musunuz?

Saygılarımla...

netame' Alıntı:
mantıksız olduğu doğru hocam ama firma şartları bu şekilde belirlediyse ve siz tarifeye geçerken de aynı şartlar geçerliydi ise yapacak bir şey yok gibi görünüyor

Ev/iş* ve diğer GSM ile görüşme süresi 657 dk

Avealılar ile görüşme süresi 3.000 dk

http://www.avea.com.tr/tr/sta/personell ... ll.3lukamu

Sayın hocam,

Kendi verdiğiniz linkteki sıkça sorular kısmında da aynı ifade var:

dilerseniz kontrol edin :)

Müşterileri yanlış bilgilendirerek kandırmış olmuyorlar mı bu durumda?

Hocam siz tarifeye geçerken o sayfayı kontrol ettiniz mi? Ücretlendirme alanında başka sss kısmında başka yazıyor, kardeşim dalga mı geçiyonuz adamla dediniz mi, dediniz ve her yöne avea da dahil cevabı aldıysanız şimdi kafa göz dalın, yok dikkat etmediyseniz de dalın sss deki maddeye göre hakkınızı arayın, muhtemelen yanlışlıkla yazılmış diye cevap verirler, yetkili bir avea bayine sormak lazım, karambole gitmişsiniz geçmiş olsun.

netame' Alıntı:
Ücretlendirme kısmında da açık ve net olarak kimle ne kadar süre konuşabileceğini yazmış, hangisi daha açık ve net :) ortada tutarsız ve mantıksız bir durum var onu belirttik zaten, yapılan uygulama her yöne algısına ters..

Hocam olay algısallığa yer bırakmıyor. Bizzat kendileri sıkça sorulan sorular kısmında sormuş ve bizzat kendileri yanıtlamışlar:

netame' Alıntı:
Hocam siz tarifeye geçerken o sayfayı kontrol ettiniz mi? Ücretlendirme alanında başka sss kısmında başka yazıyor, kardeşim dalga mı geçiyonuz adamla dediniz mi, dediniz ve her yöne avea da dahil cevabı aldıysanız şimdi kafa göz dalın, yok dikkat etmediyseniz de dalın sss deki maddeye göre hakkınızı arayın, muhtemelen yanlışlıkla yazılmış diye cevap verirler, yetkili bir avea bayine sormak lazım, karambole gitmişsiniz geçmiş olsun.

Sayın hocam :) elbette kontrol ettim. Sıkça sorular sorular kısmını da haliyle! Buna binaen nasıl olsa her yöne dakikalarım var diye konuşmaya devam ettim ki fatura kesim tarihinde 300 küsür dakikam bile boşa gitmiş oldu... Her türlü girişimde bulunmaya başladım. Müşteri hizmetleri temsilcileri de SSS kısmını diyince tıkanıp kaldı. Fatura işlerini değerlendiren birim ise ha bire hata yok diyip duruyor...

Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler ;)

Arkadaslar sadece sss sayfasinda degil ucretlendirme tablosunun hemen altindaki metnin ilk cumlesinde de yaziyor. Her yone sureler avea ile de kullanilabilir.

Her yöne aramalar yurtiçi olmak şartıyla şebeke içi, ev, iş, diğer operatörler ve Avea ile anlaşmalı sabit telefon hizmeti veren işletmeci yönlerini ve görüntülü görüşmeleri kapsar.

schumix' Alıntı:
Arkadaslar sadece sss sayfasinda degil ucretlendirme tablosunun hemen altindaki metnin ilk cumlesinde de yaziyor. Her yone sureler avea ile de kullanilabilir.

Her yöne aramalar yurtiçi olmak şartıyla şebeke içi, ev, iş, diğer operatörler ve Avea ile anlaşmalı sabit telefon hizmeti veren işletmeci yönlerini ve görüntülü görüşmeleri kapsar.

Sayın hocam, bende bunu anlatmaya çalıştım tam 4 kez müşteri hizmetleri temsilcisine! Fatura işlerine bakan vatandaşlar ise bunu bir türlü idrak edemiyorlar... Bu gidişle zaten Tüketici Hakem Heyetine başvuracağım. Şikayet portalları, twitter vs Allah ne verdiyse :) kullanarak zaten mantıksızlığı ve haksızlığı duyuruyorum millete...

aveanın neresi mantıklı ki kapattırmak istediğin hattan bile kapatma ücreti talep etti bayisi.

astro' Alıntı:
schumix' Alıntı:

Sayın hocam, bende bunu anlatmaya çalıştım tam 4 kez müşteri hizmetleri temsilcisine! Fatura işlerine bakan vatandaşlar ise bunu bir türlü idrak edemiyorlar... Bu gidişle zaten Tüketici Hakem Heyetine başvuracağım. Şikayet portalları, twitter vs Allah ne verdiyse :) kullanarak zaten mantıksızlığı ve haksızlığı duyuruyorum millete...

Hocam önceki mesajımda söylediğim gibi 500 değil istanbul genel merkezini arayıp müşteri temsilcisinden ve uygulamadan rahatsız olduğunuz belirtin. Dava açacsğınızı söyleyin. Çözüm üreteceklerdir.

Arkadaşlar ben direk aramış ve teyit ettirmiştim. Öğretmenlerle zaten sınırsız bedava olmalı bizi arayablarada yazmıyor. Kapatmak lazım abonelikleri ileti yazdım 3 hattımı da kapatacağım.

Desteğiniz ve görüşleriniz için hepinize teşekkür ederim. Herhangi bir gelişme olması halinde sizlerle paylaşacağım.

Saygılarımla...

bana da yanlış yaptılar. müşteri hizmetleriyle görüşüyorum. biri bişey diyor diğeri tam aksini söylüyor. sikayetvar.coma yazıdım. aradılar bir gün sonra. sorunu hallettiler gibi. fatura gelmedi daha ama bakacağız eğer sorun halledilmediyse, ailecek değiştireceğiz operatörlerimizi...

siz de yazın bence sikayetvar.com a. ilgilendiler gerçekten. eğer ilgilenmezlerse de tüketici hakları mahkemesine verin. niye haksız kazanç elde etsinler ki? ayda 2000 kişiden 1 tl fazla alsalar, bir öğretmen maaşı elde ediyorlar. peşini bırakmamak lazım böyle şeylerin.

El-Aziz' Alıntı:
bana da yanlış yaptılar. müşteri hizmetleriyle görüşüyorum. biri bişey diyor diğeri tam aksini söylüyor. sikayetvar.coma yazıdım. aradılar bir gün sonra. sorunu hallettiler gibi. fatura gelmedi daha ama bakacağız eğer sorun halledilmediyse, ailecek değiştireceğiz operatörlerimizi...

siz de yazın bence sikayetvar.com a. ilgilendiler gerçekten. eğer ilgilenmezlerse de tüketici hakları mahkemesine verin. niye haksız kazanç elde etsinler ki? ayda 2000 kişiden 1 tl fazla alsalar, bir öğretmen maaşı elde ediyorlar. peşini bırakmamak lazım böyle şeylerin.
:alkis: :alkis: :+1: :+1:

El-Aziz' Alıntı:

Sayın hocam, bende dediğiniz gibi şikayetvar.com portalına yazdım durumu. Şikayetimin onaylanmasını bekliyorum. @AveaDestek twitter hesabı üzerinden de sorunu ilettim.

https://tuketici.btk.gov.tr/ adresi üzerinden BTK'ya şikayette de bulundum.

Hafta içerisinde genel merkezi arayacağım. Eğer oradan da bir sonuç alamazsam zaten doğrudan Tüketici Hakem Heyeti üzerinden başvuru yapacağım.

Son durum hakkında bilgi vereyim:

Bugün AVEA genel merkezinden beni aradılar. Görüştüğüm hanımefendi ısrarla tarife bilgisi içerisinde "Her Yöne" ifadesi geçmediğini bu nedenle diğer kısımlarda yer alan "her yöne" ifadesinin tüm tarifelerde standart olarak yer alan bir ifade olduğunu ve bağlayıcılığı bulunmadığını savunmaya çalıştı. Bende kendisine bu durumun müşterileri açıkça kandırmaya/aldatmaya dönük bir yaklaşım olduğunu ve tüketici mahkemeleri nezdinde hakkımı arayacağımı ileterek kapattım.

Komedinin böylesi diyiyor ve tarife sayfasının resmiyle bu durumu ortaya koyuyorum! (Lütfen oklara dikkat ediniz...)

hocam aveayı herhalde biz eşimle zengin ettik diye hep söyleniyoruz avea kadar gereksiz bir operator yok bizce....ben de kamudaydım faturam konusmama ragmen yuksek , şimin öyle her yone normal bir tarifeye gectim yine aynı ...ödediğim faturalar haram olsun....değiştirdim su anda vodafone dayız eşim de ben de çok memenunuz ...yıllarca avea ya ödediğim faturalara yanıyorum su anda ....

ben ayrıldım vadofone geçtim ama son iki faturada yerleştirdi avea. 200 tl ceza ödedim ama lanet olsun vadofone çok iyi heryerde çekiyor. Bir daha da avea ya kesinlikle dönmem. Lanet olsun ödediğim para da haram zıkkım olsun.

hocam müşteri hizmetlerini arayın yarından itibaren hattımı diğer oparatöre geçireceğim deyin o zaman yardımcı oluyo..ben %15 indirim kazandım bir tarife olayından dolayı..işinize yarayabilir..

hocam aynı sorunu herkes yaşıyo bunlara seyirci kalmamak lazım tüketici olarak avea ile bende sorun yaşadım müşteri hizmetlerini aradım hatttımı kapatacağımı söyleceyince %25 sabit ücretinizi 12 ay almayalım demişlerdi .1 yıl öyle kullandım sonra hattımı vodafone taşıdım onlar aynı b.... birbirlerinden farkı yok bence

BBNET
Geri