ASP ve ISS

Kodla Büyü

sandokhai

Site Gezgini
Arkadaşlar labta ASP kursu veriyorum.Her Bilgisayara IIS kurdum ama her bilgisayar tarayıcıya localhost yazıldığında kullanıcı adı ve şifresi soruyor.

Bu nasıl çözülür?

wala hocam bende onu soracaktım..asp.net çalışmak için sadece ııs kurulumu yeterlimi..ayrıca nerden bulurum bu ııs yi....

Memo41 arkadaşa cevap vereyim.

Asp.NET' i tam anlamıyla kullanabilmen için "Visual Studio . NET Professional" kurman gerekmektedir. IIS (Internet Informational Server) windowsta kullanabileceğin bir yerel sunucudur. Asp sitelerini burdan editleyebilirisin...

IIS KURULUMU....

Windows işletim sistemi Cdsini sürücüye taktıktan sonra Denetim masasını aç...
Program ekle ve Kaldır'a gir... Sol taraftaki sekmelerden "Windows Bileşenlerini Ekle / Kaldır" sekmesine tıkla. Bir süre sonra karşına çıkan Windows bileşen Sihirbazından "Internet Informational Services" i seçili duruma getirip İleri butonuna tıkla... Otomatik olarak Cd den kurulacaktır. Kaldırmak için tekrar aynı yolu deniyoruz....

1. IIS te web ayarlarından "Anonim Erişim" izni verin, "IUSR_KULLANICIADINIZ"
2. Web sitenizin bulunduğu ana dizinin güvenlik ayarlarında: kullanıcılara IUSR_KULLANICIADINIZ' ı ekleyin. okuma-çalıştırma, okuma izni verin.
3. Veri tabanı varsa eğer onunda güvenlik ayarlarından "IUSR_KULLANICIADINIZ" için "yazma" iznini verin

hocam egunay arkadaşımızın dediği gibi yetki sorunu var ki bilgisayrım-->sağ tıkla yönet IIS ayarlarını inceleyin

HCAOM KULLANICI KRUMLARINDAİLGİLEN ISS AYARLARINDA GÜVENELİK KISMINDA VAR
KARIŞTIR İSTERSEN KOLAY GELSİN

BBNET
Geri