Bilgisayar-Bilişim Teknolojileri
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
24 Saat
Bilişim Teknolojileri - Formatör - Bilgisayar Öğretmeni Kayıt
Kayıt Olun
iletişim
iletişim
Detaylı Arama
Arama

Asp sorguda tarih kullanımı

Konu, 'ASP - ASP.NET' kısmında GezginN61 tarafından paylaşıldı.


Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal

  1. GezginN61

    GezginN61 Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    1 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    320
    Beğeni:
    6
    Arkadaşlar veritabanımdaki iadetarih(tarih/saat) de tarihler mevcut.

    Bugünden önceki tarihleri yazdırmaya çalışıyorum ama olmuyor.

    iadetarih deki tarihler 12.8.2015 şeklinde

    zaman=date()
    kt.open "SELECT * FROM odunc where iade=1 and iadetarih < '&zaman&' order by sinif desc", depo, 1, 3
     
  2. GezginN61

    GezginN61 Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    1 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    320
    Beğeni:
    6
    kt.open "SELECT * FROM odunc where iade=1 and iadetarih < date() order by sinif asc", depo, 1, 3

    Değişken olmadı ama direk tarih yazınca düzeldi.
     
  3. halilturkoglu

    halilturkoglu Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    5 Haziran 2007
    Mesajlar:
    741
    Beğeni:
    7
    hocam mysql de tarihler yyyy-mm-dd şeklinde yazılır. sizin sorguda kullandığınız date() fonksiyonu mysql e ait bir fonksiyon. Bu nedenle elle tarih girmeniz gerekirse yyyy-mm-dd sistemini kullanmanız gerekecek.
     
  4. phantosos

    phantosos Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    20 Eylül 2010
    Mesajlar:
    286
    Beğeni:
    1
    kt.open "SELECT * FROM odunc where iade=1 and #iadetarih# < date() order by sinif asc", depo, 1, 3

    şeklinde yazmalısınız. Access'te tarih sorguları yazarken veritabanındaki alanlar ## arasında yazılır.
     
  5. GezginN61

    GezginN61 Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    1 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    320
    Beğeni:
    6
    Localde son yazdığım şeklinde çalışıyor :)

    Hocam Diyez koyunca 'iade=1 and #iadetarih# < date()' sorgu ifadesi içindeki Tarihte sözdizimi hatası veriyor

    Kod:
    SELECT * FROM odunc where iade=1 and iadetarih < date() order by sinif asc
    Şeklinde Localde hata almıyorum.

    iadetarih deki tarih kayıtlarıda 27.8.2015 şeklinde
     

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal