Asp.net Webconfig hatası

Kodla Büyü

ashaxx

Site Gezgini
Arkdaşlar asp.net dosyalarını sunuya yükleyince sayfayı post edince aşağıdaki hatayı veriyor

Server Error in '/' Application.
--------------------------------------------------------------------------------

Runtime Error
Description: An application error occurred on the server. The current custom error settings for this application prevent the details of the application error from being viewed remotely (for security reasons). It could, however, be viewed by browsers running on the local server machine.

Details: To enable the details of this specific error message to be viewable on remote machines, please create a <customErrors> tag within a "web.config" configuration file located in the root directory of the current web application. This <customErrors> tag should then have its "mode" attribute set to "Off".

<!-- Web.Config Configuration File -->

<configuration>
<system.web>
<customErrors mode="Off"/>
</system.web>
</configuration>

Notes: The current error page you are seeing can be replaced by a custom error page by modifying the "defaultRedirect" attribute of the application's <customErrors> configuration tag to point to a custom error page URL.

<configuration>
<system.web>
<customErrors mode="RemoteOnly" defaultRedirect="mycustompage.htm"/>
</system.web>
</configuration>

Önce web.config dosyandaki customerrors mode parametresini şunun gibi düzenle :<customErrors mode="Off"/>sonra tekrar sayfayı post et, çıkan hatayı tekrar buraya yaz.

hocam dediğinizi yapıp post edince aşağıdaki hatayı verdi

<configuration>
<system.web>
</system.web>
</configuration>

Notes: The current error page you are seeing can be replaced by a custom error page by modifying the "defaultRedirect" attribute of the application's <customErrors> configuration tag to point to a custom error page URL.

<configuration>
<system.web>
<customErrors mode="RemoteOnly" defaultRedirect="mycustompage.htm"/>
</system.web>
</configuration>

Yine olmamış hala hatayı gizliyor, eğer plesk panel kullanıyorsan PLESK ana sayfasında sağ altta ASP.NET Ayarlatı kısımına girip açılan sayfada Özel Hata Modu (Custom Errors Mode) ON yap ve tekrar sayfayı post et bu sefer değişik bir hata mesajı alman lazım, onu tekrar buraya yaz.

<system.web></system.web> arasına aşağıdaki kodu yapıştırıp deneyin.

<sessionState mode="StateServer" />

arkdaşlar yine aynı hatayı veriyor web config connectisting ayarlarını plask paneldki gibi yapıp sunucuya atıyom yine aynı hata hata off da yptım on da yine yine aynı

arkdaşlar plesk panel site önizlemeden bakınca aşağıdaki hatayı verdi.

Server Error in '/' Application.
--------------------------------------------------------------------------------

An error has occurred while establishing a connection to the server. When connecting to SQL Server 2005, this failure may be caused by the fact that under the default settings SQL Server does not allow remote connections. (provider: SQL Network Interfaces, error: 26 - Error Locating Server/Instance Specified)
Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code.

Exception Details: System.Data.SqlClient.SqlException: An error has occurred while establishing a connection to the server. When connecting to SQL Server 2005, this failure may be caused by the fact that under the default settings SQL Server does not allow remote connections. (provider: SQL Network Interfaces, error: 26 - Error Locating Server/Instance Specified)

Source Error:

Line 7: SqlDataSource1.InsertParameters("Mail").DefaultValue = TextBox2.Text
Line 8: SqlDataSource1.InsertParameters("Mesaj").DefaultValue = TextBox3.Text
Line 9: SqlDataSource1.Insert()
Line 10: TextBox1.Text = ""
Line 11: TextBox2.Text = ""

Source File: C:\Inetpub\vhosts\ogrenmestilim.net\httpdocs\defter.aspx.vb Line: 9

connection stringinde hata olabilir veya

bağlanmaya çalıştığın sql server express ise belki uzak server desteklemiyor olabilir.

<configuration>
<system.web>
</system.web>
</configuration>

Paylaşımınız için çok teşekkürler hocam. Asp.nette ömrümüz hata aramakla geçiyordu.

Yaw kurcalamayı bırakın şu ASP.NET'i, PHP'ye geçin. Yönetim komple sizde olsun. Bu Web.Config'i Visual Studio otomatik değiştirmiyor muydu?

:D ne alakası var asp.net te yönetim yok asp.net i tam tanımadan konuşmayalım lütfen arkadaşlarım. dostum sen web.config dosyanı bize gönder ayrıca bu bahsettiğin server bakanlık server ı değildir umarım.

php nin codlaması asp.net ten daha basit gibi görünebilir. hatta php daha esnek ve hızlı diyebilirsiniz. Size hayır demek zorundayım. Bu sizin ne kadar iyi bir web programcısı olduğunuza bağlıdır. asp.net mvc kullanıyorsanız kesinlike asp.net yavaş değil hızlı.

İşin garibi geçenlerde asp.net mysql birlikte kullanmak zorunda kaldığım bir projem vardı. 3 katman mimarisini kullanmak zorundaydım. Bunun için mysql de stored procedurelerimi oluşturdum. İnanın bana en bana baba phpci dediğimiz arkadaşlarımdan bazıları bile mysql 5 ile sonradan geldiğinden bu konudan bi haber. Hosting yöneticilerinin ki çoğu tanınmış firmadır bunlar durmu içler acısı. Mysql de bunlar yok mu var bilen yok pek fazla neden kusura bakmayın bu ondan iyidir bu şundan iyidir derken az araştırıyorlar. Php ci arkadaşlarımın pek çoğu veritabanı sorgulamalarını çoğunu hala daha kod tarafında halletmeye çalışıyor. veritabanı programlayan ve buna uğraşan kaç kişi var.

Burada amacım phpcileri yermek değil kesinlikle yermem kendi yazılım geliştirenlere büyük saygım var. Ama zoruma giden derinlemesine bir araştırama yapmadan bu kötü şunu neden kullanılıyor demek. Asp.net OOP olan bir yapı ki c#, j# veya vb.net kullanıyor. Burada OOP olanda zaten bu diller. İnşallah fevri yazmamışımdır Kimseyi kırmak istemem. sürç-i lisan ettiysem affola.

Konuyu açan arkadaşım

SQL Server does not allow remote connections. diyor. Yani sql sunucun ( localde olabilir veya uzak sql makine) bağlanamıyor. web.config ini pm den paylaşırsan sana yardım edebilirim.

togius' Alıntı:
:D ne alakası var asp.net te yönetim yok asp.net i tam tanımadan konuşmayalım lütfen arkadaşlarım. dostum sen web.config dosyanı bize gönder ayrıca bu bahsettiğin server bakanlık server ı değildir umarım.

php nin codlaması asp.net ten daha basit gibi görünebilir. hatta php daha esnek ve hızlı diyebilirsiniz. Size hayır demek zorundayım. Bu sizin ne kadar iyi bir web programcısı olduğunuza bağlıdır. asp.net mvc kullanıyorsanız kesinlike asp.net yavaş değil hızlı.

İşin garibi geçenlerde asp.net mysql birlikte kullanmak zorunda kaldığım bir projem vardı. 3 katman mimarisini kullanmak zorundaydım. Bunun için mysql de stored procedurelerimi oluşturdum. İnanın bana en bana baba phpci dediğimiz arkadaşlarımdan bazıları bile mysql 5 ile sonradan geldiğinden bu konudan bi haber. Hosting yöneticilerinin ki çoğu tanınmış firmadır bunlar durmu içler acısı. Mysql de bunlar yok mu var bilen yok pek fazla neden kusura bakmayın bu ondan iyidir bu şundan iyidir derken az araştırıyorlar. Php ci arkadaşlarımın pek çoğu veritabanı sorgulamalarını çoğunu hala daha kod tarafında halletmeye çalışıyor. veritabanı programlayan ve buna uğraşan kaç kişi var.

Burada amacım phpcileri yermek değil kesinlikle yermem kendi yazılım geliştirenlere büyük saygım var. Ama zoruma giden derinlemesine bir araştırama yapmadan bu kötü şunu neden kullanılıyor demek. Asp.net OOP olan bir yapı ki c#, j# veya vb.net kullanıyor. Burada OOP olanda zaten bu diller. İnşallah fevri yazmamışımdır Kimseyi kırmak istemem. sürç-i lisan ettiysem affola.

Konuyu açan arkadaşım

SQL Server does not allow remote connections. diyor. Yani sql sunucun ( localde olabilir veya uzak sql makine) bağlanamıyor. web.config ini pm den paylaşırsan sana yardım edebilirim.

togius hocam web.config kodlarını önderdim bide burdan gönderiyim size zahmet hata varmı yokmu bakrmısnız

Arkadaşım bende aynı hataları hep alıp durdum... Web.config dosyasını sil çalışır .... Ben öyle kullanıyorum, saha sorun çıkarmadı

Local'de hangi sql versiyonu ile çalışıyorsun... Sql express mi.... (mdf dosyası ile mi yani)

Çünkü verdiği hata sql bağlantısı hatası....

BBNET
Geri