Bilgisayar-Bilişim Teknolojileri
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
24 Saat
Bilişim Teknolojileri - Formatör - Bilgisayar Öğretmeni Kayıt
Kayıt Olun
iletişim
iletişim
Detaylı Arama
Arama
Yeni Konu Aç
Yeni Konu Aç

ASP.NET veri tabanına kayıt da sorun?

Konu, 'ASP - ASP.NET' kısmında kobalt tarafından paylaşıldı.


  1. kobalt

    kobalt Site Gezgini

    Kayıt:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    54
    Beğeni:
    1
    merhaba arkadaşlar. Access veri tabanından veri okumada sorun yok. Ancak Veri tabanına girilen bilgiler kayıt olmuyor. görünen bir hata da vermiyor. Ama veri tabanını açıp baktığımda yada listelettiğimde yaptığım kayıt eklenmemiş . Ancak verileri access açarak giriyorum. onları datagrid ile listeletirken sorun olmuyor tüm veriler listeleniyor. Kodlara bakıp yorum yaparsanız sevinirim. teşekkürler..

    <%@ Page Language="VB" debug="true" ContentType="text/html" ResponseEncoding="iso-8859-9" %>
    <%@ import namespace="system.data"%>
    <%@ import namespace="system.Data.OleDb"%>

    <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">

    <html>
    <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-9">
    <title>veri aEtkilesim Örnegi2</title>
    <script language="VB" runat="server">

    sub tiklandi(sender as object, e as eventargs)
    dim a as string
    dim b as string
    dim c as integer
    dim d as integer
    a=t1.text
    b=t2.text
    c=t3.text
    d=t4.text


    dim ekleme as new OleDbconnection
    ekleme.connectionstring="provider=microsoft.Jet.OLEDB.4.0;" & "data source=" & server.MapPath("data\eklemeler.mdb")
    ekleme.open
    dim komut as new OleDbcommand
    komut.connection=ekleme

    komut.commandtext= "insert into eklenecekler (urunadi,uruncinsi,urunkodu,kullanicino) values (a,b,c,d)"
    response.Write("kayıt edildi")
    ekleme.close
    end sub
    </script>


    <form runat="server" name="form1" >
    <h4 align="center" class="style1">İLAN FORMU </h4>

    <h4><span class="style5">ürün adi</span>
    <asp:textbox id="t1" runat="server" />
    <br>
    </h4>
    <h4>
    <span class="style5">ürün cinsi</span>
    <asp:textbox id="t2" runat="server" />
    <br>
    </h4>
    <h4>
    <span class="style5">ürün kodu</span>
    <asp:textbox id="t3" runat="server" />
    <br>
    </h4>
    <h4>
    <span class="style4">ürün no</span>
    <asp:TextBox ID="t4" runat="server" />
    <br>
    </h4>
    <p>
    <asp:Button id="btn1" name="buton" runat="server" OnClick="tiklandi" ForeColor="#FFFFFF" BackColor="#002D88" Text="GÖNDER"/></p>
    <p class="style2"><a href="index.html" class="style3"><img src="images/BTN1.png" width="120" height="114"></a></p>
    <p class="style2"><a href="index.html"></a></p>
    </form>
     
  2. imsiyat

    imsiyat Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    18 Eylül 2009
    Mesajlar:
    468
    Beğeni:
    0
    komutu çalıştırmıyorsunuz hocam.

    komut.commandtext= "insert into eklenecekler (urunadi,uruncinsi,urunkodu,kullanicino) values (a,b,c,d)"
    komut.ExecuteReader()

    şeklinde yapın.
     
  3. ok46500

    ok46500 Aktif Üye

    Kayıt:
    4 Ocak 2008
    Mesajlar:
    195
    Beğeni:
    0
    Hocam sorun sanki komut.ExecuteNonQuery() şeklinde ekleme sorgusunu çalıştımamışsınız. İlk aşamada gözüme çarpan bu hocam... Kolay gelsin...
     
  4. aktasankara

    aktasankara Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    22 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    575
    Beğeni:
    3
    komut.commandtext= "insert into eklenecekler (urunadi,uruncinsi,urunkodu,kullanicino) values (a,b,c,d)"
    response.Write("kayıt edildi")

    Hocam bu iki satırın arasına komut.ExecuteNonQuery() yazın
     
  5. kobalt

    kobalt Site Gezgini

    Kayıt:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    54
    Beğeni:
    1
    olmadı yine. hata veriyor. yazdığınız komut sanki bir parametre istiyo gibi geldi. tam anlamadım...
     
  6. myesil

    myesil Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    9 Aralık 2007
    Mesajlar:
    329
    Beğeni:
    1
    dim a as string
    dim b as string
    dim c as integer
    dim d as integer
    a=t1.text
    b=t2.text
    c=t3.text
    d=t4.text

    Burada değişkenleri aktarırken c ve d değişkenleri integer olarak tanımlayıp veri tabanına metin olarak almaya çalışmışsın. Söyle olabilir
    c=convert.toInt32(t3.text)
    d=convert.toInt32(t4.text)

    çevrimlerini yapmayı dene...
     
  7. kobalt

    kobalt Site Gezgini

    Kayıt:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    54
    Beğeni:
    1
    aldığım hata aşğaıda.

    Gerekli bir veya daha fazla parametre için girilen değer yok.
    Açıklama: Geçerli web isteği yürütülürken işlenmemiş özel durum oluştu. Lütfen hata ve kod içinde kaynaklandığı yer hakkında daha fazla bilgi almak için yığın izlemesini gözden geçirin.

    Özel Durum Ayrıntıları: System.Data.OleDb.OleDbException: Gerekli bir veya daha fazla parametre için girilen değer yok.

    Kaynak Hatası:

    Satır 32:
    Satır 33: komut.commandtext= "insert into eklenecekler (urunadi,uruncinsi,urunkodu,kullanicino) values (a,b,c,d)"
    Satır 34: komut.ExecuteNonQuery()
    Satır 35: response.Write("kayıt edildi")
    Satır 36: ekleme.close


    Kaynak Dosya: c:\inetpub\wwwroot\a\ilan.aspx Satır: 34

    Yığın İzleme:

    [OleDbException (0x80040e10): Gerekli bir veya daha fazla parametre için girilen değer yok.]
    System.Data.OleDb.OleDbCommand.ExecuteCommandTextErrorHandling(OleDbHResult hr) +1002416
    System.Data.OleDb.OleDbCommand.ExecuteCommandTextForSingleResult(tagDBPARAMS dbParams, Object& executeResult) +255
    System.Data.OleDb.OleDbCommand.ExecuteCommandText(Object& executeResult) +188
    System.Data.OleDb.OleDbCommand.ExecuteCommand(CommandBehavior behavior, Object& executeResult) +58
    System.Data.OleDb.OleDbCommand.ExecuteReaderInternal(CommandBehavior behavior, String method) +161
    System.Data.OleDb.OleDbCommand.ExecuteNonQuery() +113
    ASP.a_ilan_aspx.tiklandi(Object sender, EventArgs e) in c:\inetpub\wwwroot\a\ilan.aspx:34
    System.Web.UI.WebControls.Button.OnClick(EventArgs e) +111
    System.Web.UI.WebControls.Button.RaisePostBackEvent(String eventArgument) +110
    System.Web.UI.WebControls.Button.System.Web.UI.IPostBackEventHandler.RaisePostBackEvent(String eventArgument) +10
    System.Web.UI.Page.RaisePostBackEvent(IPostBackEventHandler sourceControl, String eventArgument) +13
    System.Web.UI.Page.RaisePostBackEvent(NameValueCollection postData) +36
    System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint) +1565
     
  8. fatherboard

    fatherboard Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    24 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    403
    Beğeni:
    11
    komut.commandtext= @"insert into eklenecekler (urunadi,uruncinsi,urunkodu,kullanicino) values (a,b,c,d)"

    bi @ işareti değiştiri herşeyi;))) belki....
     
  9. kobalt

    kobalt Site Gezgini

    Kayıt:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    54
    Beğeni:
    1
    @ işaretini de kabul etmiyor.. :?
     
  10. kobalt

    kobalt Site Gezgini

    Kayıt:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    54
    Beğeni:
    1
    izinlerle alakalıdır diye tüm izinleride doğru bir şekilde vberdim yine olmuyor...
     
  11. kobalt

    kobalt Site Gezgini

    Kayıt:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    54
    Beğeni:
    1
    Satır 33: komut.commandtext= "insert into eklenecekler (urunadi,uruncinsi,urunkodu,kullanicino) values (a,b,c,d)


    bu satırda a, b, c, d değerlerini silip yerlerine herhangibir bir şey yazınca onları veritabanına kayıt etti. raqstgele 1,2,3,4 yazmıştım onları kayıt etti. Yani text kutularından gelne bilgileri alamıyor. Gözümden kaçan bir yer mi var. anlayan arkadaşlar bakarsa sevinirim. teşekkürler..
     
  12. kobalt

    kobalt Site Gezgini

    Kayıt:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    54
    Beğeni:
    1
    HALLETTİM. Tüm yardımlar için teşekkürler

    komut.commandtext= "insert into eklenecekler (urunadi,uruncinsi,urunkodu,kullanicino) values ('" & t1.Text & "','" & t2.Text & "','" & t3.Text & "','" & t4.Text & "')"


    :eek:
     
  13. ofkeli82

    ofkeli82 Aktif Üye

    Kayıt:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    153
    Beğeni:
    0

    Hocam ekleme işlemlerinde mümkün olduğunca parametre kullanarak işlem yapmanızı tavsiye ederim, yoğun eklemelerde hata daha az olur.
    ... values(@adi,@cinsi,@kodu,@kno)
    komut.parameters.add(new oledbparameter("adi",textbox1.text)
    komut.parameters.add(new oledbparameter("cinsi", textbox2.text)
    .... gibi,
     
  14. kobalt

    kobalt Site Gezgini

    Kayıt:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    54
    Beğeni:
    1

    teşekkürler...
     

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal