Asp.net kitabı tavsiyesi?

Kodla Büyü

semantic

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Orta seviye visual basic ile html ve biraz asp bilgim var Asp.net öğrenmek istiyorum. Bana vb. dili kullanarak asp.net öğrenebileceğim bir kitap tavsiye edermisiniz?

asp.net kitaplarının çoğunda c# kullanılmış, bazılarında hem c# hem vb kodları var. neden c# ile ilgilenmiyorsun...
ben de c# - asp.net ile ilgili
pusula yayınları - her yönüyle c#
palme yayınları asp.net
palme yayınları c#
sistem yayınları c#
türkmen kitabevi c# builder .net başlangıç rehberi
pusula yayınları asp.net
pusula yayınları ado.net
nirvana yayınları c#
kitapları var. en çok beğendiklerim türkmen kitabevi c# builder .net başlangıç rehberi ve pusula yayınları her yönüyle c#.

Ben C# ile ASP.NET yolunda ilerlemeni tavsiye ederim. Sefer ALGAN'ın kitapları anlaman için çok idealdir. Çeviri kitap değildir. Çeviri kitaplardan (Özellikle ALFA yayınlarından) kaçın. Şahsen ben ALFAnın PHP sini almıştım. pişman oldum.

joombal' Alıntı:
Ben C# ile ASP.NET yolunda ilerlemeni tavsiye ederim. Sefer ALGAN'ın kitapları anlaman için çok idealdir. Çeviri kitap değildir. Çeviri kitaplardan (Özellikle ALFA yayınlarından) kaçın. Şahsen ben ALFAnın PHP sini almıştım. pişman oldum.
sefer alganın kitabı c#'ı her yönüyle almış, sadece asp.net olarak değil. en sağlam temeli o kitap veriyor, özellikle konu sırası çok iyi
alfa'nın hangi php kitabından bahsediyorsun? 2 tane var, biri php mysql apache herkes için, diğeri php mysql uzmanlar için. ben de php mysql uzmanlar için kitabı var, çok beğendim. sen niye pişman oldun ki? birçok kütüphaneyi, fonksiyonları, oop kodlamayı ayrıntılı anlatıyor, (hotmail tarzı) email servisi yapmayı bile anlatıyordu yanlış hatırlamıyorsam...

C# ile hiç tanışmışlığım yok, işin aslı ben formatörüm ama branşım bilgisayar değil. Bu yüzden c# biraz ürkütüyor beni. Anlamadığım neden visual basic anlatan kitap yok, vb yetersiz mi geliyor acaba?

semantic' Alıntı:
C# ile hiç tanışmışlığım yok, işin aslı ben formatörüm ama branşım bilgisayar değil. Bu yüzden c# biraz ürkütüyor beni. Anlamadığım neden visual basic anlatan kitap yok, vb yetersiz mi geliyor acaba?

.NET uygulamalar piyasaya sürüldüğünde microsoft VB uygulamalarını artık geliştirmeyeceğini açıkladı. yanlış hatırlamıyorsam :)

Stephen Walther
ASP.NET Unleashed
Sistem Yayıncılık

VB.NET ile anlatıyor.

Yazar gerçek bir ASP.NET uzmanı ve eğitmenidir. Kitabı yazarken doğrudan Microsoftdaki ASP.NET grubundan destek almıştır. Anlatımı çok basittir. Tavsiye ederim.

kardeş ben ALFA Yayınlarının Herkes İçin ASP.NET 2.0 kullanıyorum.Visual Basic dilini kullanmış ama c# ilede örnekler vermiş.bana göre yararlı ama tabiki bir incele derim gene de.Çünkü kitapta klasik asp ile kıyaslamalar yaparak anlatmış konuyu.Basic ve asp bilgin birazda olsa varsa işine yarayabilir ancak Alfa yayınları çeviri olduğu için bazı yerlerinde kasılabilirsin,ne anlatmak istediğini anlayamıyorsun bazen.

canora nın bahsettiği kitabıda gördüm o da güzel sade bir anlatıma sahip.

BBNET
Geri