Asp. net ile yeni yaptığım site ....

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan narcin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
sağ kısımdaki sidebar kısmında resimler üstteki başıklara çok yakın. ilk göze çarpan bu. biraz margin yada padding verseniz daha estetik olurdu

narcin' Alıntı:
tamam teşekkür ederim hemen düzelttim
..
o zaman gelelim diğer gözüme batanlara :)
..
1. Banner biraz daha estetik olabilir. "El Yapimi Oltu Tasi Tesbih, Hediyelik Esya Ve Taki Çesitleri" yazısı banner da çok garip duruyor bu haliyle. Telefon numarası da aynı şekilde
2. OLTU TAŞI sayfasındaki yazı COPY / PASTE. paragraf boşlukları bile eşit değil. yazı düzenlenip İKİ YANA HİZALI şeklinde yazılırsa daha estetik olur
3. Aynı sayfanın altındaki kayar resimlerin lightbox ile açılması güzel. ama altta olması yerine yazı arasına serpişitirilmesi sayfayı daha canlı hale getirecektir.
4. ÖDEME SEÇENEKLERİ sayfası boş. HAZIRLANIYOR yada benzeri bir yazı yazarsanız iyi olur.
5. GARANTİ sayfasındaki yazı fontu ile OLTU TAŞI sayfasındaki yazı fontu aynı değil.
6. SİZE ÖZEL ÜRÜN.. sayfasındaki metin yerleşimi de sola hizalı olmuş ve diğer sayfalardan farklı bir yazı fontu kullanılmış.
7. İLETİŞİM sayfasının başında kod kısmında bir fazlalık lamış "<" karakteri gereksiz.
8. Slider kısmında 150 tl ye kargo bedava yazıyor sol alt kısımda ise 20tl ye ...
9. Soldaki menünün altında yer alan ilk resimde taşlar orjinal detay için tıklayın yazıyor ama resme tıklanmıyor. Bu resim tamamen kaldırılıp garanti kısmında bu bilgilere yer verilebilir.
10. Sol kısımdaki ikinci resim "isteğe göre sipariş" resmi kaldırılıp slider kısmında yer verilirse daha estetik olur. ayrıca menülerde zaten bu içerik var.
11. Sağ kısımdaki erzurum barı oltu ekibi kısmı gereksiz. sayfanın gereksiz yere alta doğru uzamasına neden oluyor.
12. Yukarda 9.10 ve 11. maddelerde saydığım sağ ve sol kısımdaki BANA GÖRE gereksiz resimler kaldırılırsa sayfa boyu kısalacak ve daha estetik görünecektir.
13. MENÜ kısmı da sola hizalı değil ortalanmış yapılabilir yada SAĞA HİZALI tercih edilebilir. bu şekliyle en sağ kısmı boş olunca kötü duruyor.
..
Yukarıda saydığım tüm maddelere BENİM ESTETİK ANLAYIŞIMA GÖRE gözüme batan şeylerdir hocam. lütfen yapılan işi beğenmemezlik olarak algılamayın.

çalışmalarınızda başarılar dilerim...

hocam orta olan ürünlerin arka zemin renkleri daha farklı olsa iyi olmaz mı? mesela beyaz zeminde olsalar..

hocam hepside yerinde tespitler olmuş teşekkür ederim sadece bar malesef kalacak yöresel değerler istedi arkadaşım am diğerlerinide en kısa sürede değiştirerek daha güzel bir görünüm elde ederim inaşallah birde ürün fotoğrafları şimdilik gelişi güzel çekilen fotolar ilerleyen sürede stüdyo çekimleri yer alaqcak :9

BaRBaRYaN' Alıntı:
narcin' Alıntı:
..
..
1. Banner biraz daha estetik olabilir. "El Yapimi Oltu Tasi Tesbih, Hediyelik Esya Ve Taki Çesitleri" yazısı banner da çok garip duruyor bu haliyle. Telefon numarası da aynı şekilde
2. OLTU TAŞI sayfasındaki yazı COPY / PASTE. paragraf boşlukları bile eşit değil. yazı düzenlenip İKİ YANA HİZALI şeklinde yazılırsa daha estetik olur
3. Aynı sayfanın altındaki kayar resimlerin lightbox ile açılması güzel. ama altta olması yerine yazı arasına serpişitirilmesi sayfayı daha canlı hale getirecektir.
4. ÖDEME SEÇENEKLERİ sayfası boş. HAZIRLANIYOR yada benzeri bir yazı yazarsanız iyi olur.
5. GARANTİ sayfasındaki yazı fontu ile OLTU TAŞI sayfasındaki yazı fontu aynı değil.
6. SİZE ÖZEL ÜRÜN.. sayfasındaki metin yerleşimi de sola hizalı olmuş ve diğer sayfalardan farklı bir yazı fontu kullanılmış.
7. İLETİŞİM sayfasının başında kod kısmında bir fazlalık lamış "<" karakteri gereksiz.
8. Slider kısmında 150 tl ye kargo bedava yazıyor sol alt kısımda ise 20tl ye ...
9. Soldaki menünün altında yer alan ilk resimde taşlar orjinal detay için tıklayın yazıyor ama resme tıklanmıyor. Bu resim tamamen kaldırılıp garanti kısmında bu bilgilere yer verilebilir.
10. Sol kısımdaki ikinci resim "isteğe göre sipariş" resmi kaldırılıp slider kısmında yer verilirse daha estetik olur. ayrıca menülerde zaten bu içerik var.
11. Sağ kısımdaki erzurum barı oltu ekibi kısmı gereksiz. sayfanın gereksiz yere alta doğru uzamasına neden oluyor.
12. Yukarda 9.10 ve 11. maddelerde saydığım sağ ve sol kısımdaki BANA GÖRE gereksiz resimler kaldırılırsa sayfa boyu kısalacak ve daha estetik görünecektir.
13. MENÜ kısmı da sola hizalı değil ortalanmış yapılabilir yada SAĞA HİZALI tercih edilebilir. bu şekliyle en sağ kısmı boş olunca kötü duruyor.
..
Yukarıda saydığım tüm maddelere BENİM ESTETİK ANLAYIŞIMA GÖRE gözüme batan şeylerdir hocam. lütfen yapılan işi beğenmemezlik olarak algılamayın.

Hocam naptın böyle. Resmen didik didik etmişsin siteyi, harikasın yaa..

Yani bir site yapsak analiz için senden daha iyisini bulamayız. Siteyi öyle bir incelemişsin ki ben de senin yazdıklarından yola çıkarak siteyi inceledim, şunu söyleyebilirim. Tek kelimeyle harikasın. Senin incelemelerinde de belirttiğin bir hata çok hoşuma gitti.

Kod:
:puhaha: :puhaha: :puhaha:

En çok incelenen ürünler bölümündeki ürün başlıklarına ve görsellerine de bağlantı vermenizi öneririm.

Söylediğiniz maddelerei tektek elden geçirmeye çalıştım. fakat banner deki yazıyı h1 tagları içine yazmıştım goole seo da ha etkili olması açısından o yüzden ona ne yapacağıma karar veremedim ayrıca bannerede bir resim atmayı düşünüyorum ama biraz kaliteli fotoğraflar çektikten sonra photoşopla uğraşmam lazım yani azdaha böyle kalacak benide rahatsız ediyo çok boş duruyor. sayfayı özellikle aşağıya doru uzattım çünki 6 tane kategori var ve ana sayfada her kategoriden en fazla incelelnen ürünü çekip sergiledim oyüzden yanları uzatmasam çok sırıtyor ona nasıl bir çözüm bulabileceğimi bilemedim açıkcası

Hocam görsellere bağlantı verince kodlar karışıyo css kodundan dolayı şimdilik azdaha site oturana kadar onu göz ardı ettim biraz pasaklı çalışmışımda dağıldımı toplamak zor oluyor ama öneriniz aklımda teşekkürler

ürünler bölümünde data pager kullandım ama başka türlü sayfalama yöntemi bilen varmı data pager pek kullanışlı değil gibi

AKADEMİA' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
narcin' Alıntı:
..
..
..

Hocam naptın böyle. Resmen didik didik etmişsin siteyi, harikasın yaa..

Yani bir site yapsak analiz için senden daha iyisini bulamayız. Siteyi öyle bir incelemişsin ki ben de senin yazdıklarından yola çıkarak siteyi inceledim, şunu söyleyebilirim. Tek kelimeyle harikasın. Senin incelemelerinde de belirttiğin bir hata çok hoşuma gitti.

Kod:
:puhaha: :puhaha: :puhaha:
..
amaç daha güzelini yapmaya yardım etmek. bunun içinde her zaman 3. bir göze ihtiyaç duyuyor insan. kuzguna yavrusu kartal görünür misali insan yaparken bazen yaptığı ufak tefek yanlışlıkların farkına varamayabiliyor. benimki nacizane arkadaşa bu hataları görmesinde yardımcı olmak.

BBNET
Geri