ASP.NET için açılması düşünülen kurs için yorumlarınızı bekl

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tati
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

tati

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhabalar, halk eğitim merkezinde vermiş olduğum web tasarım kursunun sonuna gelmekteyiz. kursiyerlerimiz asp.net (web programlama) kursunu da istiyorlar. benim daha önce php ve asp de uygulamalarım (üyelik sistemi, forum % 60 bitmişti) oldu ancak asp.net de ise hiç bilgim yok. bu durumu kursiyerlere söylememe rağmen yine ısrarlılar ben de kıramadım onları. eğer asp.net kursu iyi gitmezse asp ye dönerim dedim.

size sormak istediğim bazı sorular var cevaplandırabilriseniz sevnirim.
1. VB mi yoksa C# olarak mı başlıyayım
2.Zafer Demirkol'un kaynaklarını çok beğeniyorum, hangi kaynağı tavsiye edersiniz.
3. bilgisayar öğretmenliği bölümü mezunuyum ancak 10 yıldır çeşitli çalışmalarım oldu. c++ builder da 3-5 program yaptım, php de mysql ile uyelik sistemi oluşturdum, asp de forum % 50 sini bitirdim (üyelik, konu açma, konuya cevap yazma vs. ) 5-6 ya yakın bilgisayar operatörlüğü kursu verdim 3-4 web tasarım kursu verdim. domain ve hosting yönetimi yaptım ancak yeni başlıyacağım ASP.NET kursu için zaman olmadğından dolayı öncesinden çalışma fırsatım olmadı. ve derse başlamadan öncesinden 1 haftalık çalışma yapıp ona göre ders anlatacağım.

Bu konudaki yardımlarınızla CESARET toplamış olacağım.
saygılarımla

Sayın hocam,
1. VB anlatırsanız, öğrencilerinizin kavrayabilmeleri daha kolay olur.
2. Ne yazık ki Türkçe iyi bir ASP.Net anlatan kaynak ben bulamadım. Zafer demirkol'un iki kitabını da aldım ancak inanın hiç beğenmedim.
3. Asp.Net ile Asp arasında çok fark yok aslında. Özellikle başlangıç kısımları aynı. Kursta kodları Visual Web Developer ya da Visual Studio programlarını kullanarak, uygulatırsanız hem kendiniz hem de öğrencileriniz için kolaylık sağlamış olursunuz. İnternetteki kaynaklar bence yeterli. Temel konulardan başlayıp, veritabanlarıyla kursu bitirirsiniz. Korkmaya gerek yok, ben bir iki haftada öğrenmiş üstüne bir proje yarışması için site bile tasarlamıştık.

daha önceden c c++ php dillerinden biriyle yakından ilgilendiysen c# rahat gelir. syntax'ları benzer. asp ile ilgilenmişsen ya da hiç bir dille ilgilenmemişsen visual basic daha rahat olur. ,
c# öğrenmen diğer dillere geçiş yapabilmen için avantaj. daha önceden nesne tabanlı programlamayla uğraşmışsan c# 'da zorlanmazsın yoksa sıkıntı çekersin ilk başlarda. zamanında c#'ı seçmiştim ben. çok da rahat bir şekilde öğrenmiştim php bildiğimden dolayı.

Hocam önce kursiyerleri dil vb yada c# için kısa bi eğitim verirsiniz

Ardından buton form resim vs gibi görsel öğelerle bu öğelerin eventlarıyla işlem yaptırabilirsiniz.

daha sonra html ile css kodlarıyla sayfa tasarımını zenginleştirip görselliği artan sayfalar hazırlayabilirsiniz

asp.net ve sql server pekmez tahin gibi olduğundan ikisi birarada dadından yenmez:)

daha ileri konular derseniz ajaxa girebilirsiniz.

Tabi bu konularda visual studio express hem ücretsiz hem işinizi görecek yeteneklere sahip.

Kaynak içinse bence en iyisi microsoft learning sayfaları ve http://www.asp.net sitesi

Kolay gelsin hocam çalışmalarınızda başarılar..

vb.net öğretin hocam. en rahatı. nokta yok virgül yok :)

yalnız önce görsel programlama ile ilgili bir kaç gün ders verirseniz daha iyi olur gibi.

öncelikle cevaplarınız için teş. ederim, ben c# ile asp.net düşünüyorum ve sınıfça kitaplar alıp onu ders kitabı olarak işlemeyi düşünüyorum. Ayrıca öğretmişten ve öğrenirken :) yeni ve kalıcı olanı seçmek daha mantıklı. 160 saatlik bir kurs olacağı için bol bol zamanımız olacak ayrıca web tasarım kursunu ben verdiğim için webin mantığını kursiyerler anlamış durumda. Flash da AS 2.0 temel düzeyde , psd, dw, html verdim ve kurs bitiminde 15 kişilik sınıftan en az 5 kişi profesyonel anlamda web site yapabileceği kanısındayım.bu arada arştırmalara son hızla devam etmekteyim, internetten kaynak buldum. kendime bir harita çizmeye çalışıyorum

BBNET
Geri