Bilgisayar-Bilişim Teknolojileri
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
24 Saat
Bilişim Teknolojileri - Formatör - Bilgisayar Öğretmeni Kayıt
Kayıt Olun
iletişim
iletişim
Detaylı Arama
Arama
Yeni Konu Aç
Yeni Konu Aç

Asp .net de manset resimleri Krıpmak

Konu, 'ASP - ASP.NET' kısmında mutlu112 tarafından paylaşıldı.


  1. mutlu112

    mutlu112 Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    3 Ekim 2009
    Mesajlar:
    859
    Beğeni:
    23
    merhaba sevgili arkadaşlarım.
    Asp.net de bir tane manset haber scripti buldum veri tabanı ile ilişklendirilmesi gayet basit. Kullanışlı bir manşet haber..
    Dosyada ekledim isteyen arkadaslar kullanabilirler.
    Resmi upload ettikten sonra veri tabanında manset resme cekince genişlik ve yüksekli proplemi oluyor. her ne kadar resmi upload ederken ölçüleri ben versemde bozulmalar oluyor.
    Benim sizden ricam resmi örnegin 600x280 ölçüsünde kırpmak.
    kırpma işi resim üzerinde taşınabilir olacak ama standart ölçüleri degiştirilemeyecek hedeflenen veya vurgu yapılmak istenen noktaya gelince kırp deyip diger fazlalıklar atılacak. bu şelkide resmi ekleyen kişi ölçüleri degiştremediginden manset resimlerde kayma olmayacak ve kendisi resmin nasıl görünmesini istiyorsa o şekilde kırpmış olacak.
    Arkadaslar umarım derdimi anlatabilmişimdir.
    Bir kaç örnek buldum ama örnekte ki secilen alan ölçülerini sabitleyemiyorum. nasıl desem 600x280 olacak diyelim bunu ölçüleri ile oynanabliniyor.ben bunun degiştirelemez standart olmasını istiyorum.
    Yardımlarınızı bekliyorum iyi çalişmlar
    http://www.mehmetduran.com/files/jQueryCrop/
     

    Ekli Dosyalar:

  2. yakuphan

    yakuphan Hiperaktif Üye Hiperaktif

    Kayıt:
    7 Nisan 2007
    Mesajlar:
    4.585
    Beğeni:
    817
    Sizin çalışmanızı incelemedim ancak kullandığın jquery eklentisini inceledim ve sanırım istedikleriniz eklentinin parametreleriyle oynanarak mümkün.
    http://deepliquid.com/projects/Jcrop/de ... o=advanced
    adresindeki örnekte, Resizable selection seçim kutusu seçili değilken, seçim alanı değiştirilemiyor. Kaynak kodlarından ilgili seçeneği bulabilrsiniz.
    http://deepliquid.com/content/Jcrop_Man ... ng_Options
    adresinden de seçenekleri nasıl kullanacağınız yazıyor. Eğer eklentiyi, projenize kendiniz eklediyseniz, eklentiyi sayfaya ekleme yönteminizle işi halledebileceğinizi sanıyorum.
    Belki şöyle halledebilirsiniz; kullandığınız aşağıdaki kodu
    Kod:
          $("#Cropped").Jcrop({
            onSelect: Degerler,
            onChange: Degerler,
            setSelect: [50, 50, 200, 200],
            bgColor: 'black',
            bgOpacity: .6
          });
    aşağıdakiyle değiştirin. Muhtemelen olması gerekiyor.
    Kod:
    $("#Cropped").Jcrop({
            onSelect: Degerler,
            onChange: Degerler,
            setSelect: [50, 50, 200, 200],
            bgColor: 'black',
            bgOpacity: .6,
            allowResize: false;
          });
     
  3. mutlu112

    mutlu112 Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    3 Ekim 2009
    Mesajlar:
    859
    Beğeni:
    23
    yardımınız için tsk hocam hemn deneyip haber veriyorum sagolun
     
  4. mutlu112

    mutlu112 Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    3 Ekim 2009
    Mesajlar:
    859
    Beğeni:
    23
    hocam olmadı sizde bunlardan başka kırpma scripti varmı olan arakdaslar varsa paylaşırmısınız :)
     
  5. yakuphan

    yakuphan Hiperaktif Üye Hiperaktif

    Kayıt:
    7 Nisan 2007
    Mesajlar:
    4.585
    Beğeni:
    817
    allowResize: false;
    ifadesindeki ; fazla olmuş
    doğrusu
    allowResize: false
    olacak.
     
  6. mutlu112

    mutlu112 Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    3 Ekim 2009
    Mesajlar:
    859
    Beğeni:
    23
    arkadslar ekteki gibi bir kırpma scripti buldum gayet güzel çalişiyor ama ölçeklendirmeyi sabitleyemedim. örnegin 600x290 ölçülerinde sabit olsun degiştirilemesin. kodları karıstırdım ama yapamdım. siz sevgili arkadaslar bir göz atsanız yardımcı olsanız..
    iyi çalişmlar
     

    Ekli Dosyalar:

  7. mutlu112

    mutlu112 Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    3 Ekim 2009
    Mesajlar:
    859
    Beğeni:
    23
    arkadaslar bir göz atsanız yardımcı olsanız :)
     
  8. mutlu112

    mutlu112 Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    3 Ekim 2009
    Mesajlar:
    859
    Beğeni:
    23
    bu sendika ,zam ,GREV KONULARI ARTIK SIKTI. evet bende hakkımızı alamadıgımız için bu durumdan şikayetçiyim.
    ama takılıp kalmamak lazım herkesin aklı var ve zamanı gelince herkes bu maduriyetin cevabını en güzel şekilde verecektir.
    Ama lütfen şu konuya bir bakın ilerleyemiyorum takılıp kaldım :)
     
  9. SoftGe

    SoftGe Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    18 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.211
    Beğeni:
    6
    hocam resmi yüklerken croplamak mı istiyorsun tam olarak,
    yoksa yükleyip belli bir bölgesini seçip seçtiğin bölgeyi mi kaydetmek sitiyorsun
     
  10. togius

    togius Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    27 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    1.693
    Beğeni:
    259
    jquery.imgareaselect eklentisini kullan nette epey örnekleri var. Ümit sana gönderdiğim eticaret scriptinde resimden ürün alma için bu yöntemi kullandım. Gerçekten çok iyi bir eklenti herkese tavsiye ederim.
     
  11. mutlu112

    mutlu112 Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    3 Ekim 2009
    Mesajlar:
    859
    Beğeni:
    23
    hocam resim yükleme kaydetme işini scrip yapıyor zaten benim istegim
    crop yaparken sçili bölegenin enini boyunu artırıp azalmak yerine sabit olacak.
    örnegim croplama işlemi diyelimki 600x300 boyutlarında sabit olacak kulllnıcı resimin neresine vurgu yapmak isterse secili alanı oraya taşıyacak ve kırp
    tammm.
    kırpma işi falan tamm benim istegim sadece resize bölünümünü disable yapmak :)
     
  12. togius

    togius Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    27 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    1.693
    Beğeni:
    259

    jquery.imgareaselect bu eklentiyi kullan tam aradığın özellik.
     
  13. mutlu112

    mutlu112 Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    3 Ekim 2009
    Mesajlar:
    859
    Beğeni:
    23
    örnekleri inceledim evet hocam dediginiz gibi tam da aradıgım eklenti bakalım birdesiteme entegre edebilecekmiyim. tsk ederim
     

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal