Asp.NET anlayanlara

Kodla Büyü

emrahsahan

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Form ekte.
1-Veritabanından sorular çekilecek.
2-Soru kağıdı gibi bir basket, shopping cart, session her neyse masterpage de tabi yer alacak.
3-Seçilen sorular baskete eklenecek.
4-Oluşturulan sorular word'e aktarılıcak yani word çıktısı.
5-İstenirse soru kağıdı veritabanına kaydedilecek.

Fikirleri olanlar, elinde buna benzer basket uygulaması olan var mı?
Tamamen kendimi geliştirme amaçlı hazırlamayı düşünüyorum.

Ekli dosyalar

• soru.jpg
    soru.jpg
    243.8 KB · Görüntüleme: 924
arkadaş fikri olan yok mu?Bilgisayar dışında her türlü konu açılıyor forumda yorumlar havada uçuşuyor.

elimizde yok ama uğraşmak lazım. mantık - algoritmasını temelde yazmışsınız zaten.
alışveriş sepeti tarzı uygulamaları örnek alarak hazırlayabilirsiniz. :)

arkadaş sen ne arıyorun belli değilki, bi proje düşünmüüşsün, çok güzel tebrikler de birilerinin yapmasını mı istiyorsun? ben şunu yaptım burasında böyle yapamak için bir fikri olan burasınıa böyle yaptım yapmak istediğim şuydu çözemedim tarzı yazman lazım. bir de üstüne atar yapmışsın millete... komik...

Basketi de ver tabanında tutacaksın tabii. Cookie lere güven olmaz. O yüzden önce bir ERM(Entity/Relationship Modeli varlık ilişik modeli) veri tabanı oluştur.sql olur mysql oracle artık ne istersen. Stored procedureler çok işine yarar bu arada. Önce bu temeli oluştur. Gerisi nispeten daha kolaydır.

bir_tas_attim_kuyuya' Alıntı:
Basketi de ver tabanında tutacaksın tabii. Cookie lere güven olmaz. O yüzden önce bir ERM(Entity/Relationship Modeli varlık ilişik modeli) veri tabanı oluştur.sql olur mysql oracle artık ne istersen. Stored procedureler çok işine yarar bu arada. Önce bu temeli oluştur. Gerisi nispeten daha kolaydır.

sorular veritaanında html kodu olarak kayıtlı tutulacak.Seçilen soruları session a atıp daha sonra datatable olarak dataliste yazdırırsam veritabanına kayıt etmeye de gerek kalmaz sanırım.
Siteye başlıycam ama öğretmenler tarafından kullanılması önemli o yüzden kararsız kaldım.

emrahsahan' Alıntı:

sorular veritaanında html kodu olarak kayıtlı tutulacak.Seçilen soruları session a atıp daha sonra datatable olarak dataliste yazdırırsam veritabanına kayıt etmeye de gerek kalmaz sanırım.
Siteye başlıycam ama öğretmenler tarafından kullanılması önemli o yüzden kararsız kaldım.
Öğretmenler için yapılacak bir projenin her satır koduna yazık bence, bunun yerine daha büyük bir değere sahip olan öğrencilere yönelik projeler geliştirilmeli..

azizerkut' Alıntı:
emrahsahan' Alıntı:

Öğretmenler için yapılacak bir projenin her satır koduna yazık bence, bunun yerine daha büyük bir değere sahip olan öğrencilere yönelik projeler geliştirilmeli..
Öğrenciler için de yapılacak bir projenin her satır koduna yazık bence

:) Tartışmayın ikisi için de değerlidir bence. Hocam benim kastım sepet demişsiniz ya diyelim ki bağlantınız gitti tekrar açtınız sepeti veritabanından tekrar çeker. Yoksa ister dataliste ister gridview ister css vb. tutabilirsiniz. Raprolama için quick report veya cyrstal report zorlamazsa kullanın derim. Ama daha küçük 3. parti eklentiler de vardır.

BBNET
Geri