asp.net acil yardım

Kodla Büyü

toms1905

Site Gezgini
arkadaşkar visual studio 2008 de bir asp.net sayfası oluşturuyorum F5 e basılca "unable to connect to the asp.net development server" böyle bir hata mesajı veriyor yardım olurmusunuz acaba

sanırım asp.net hizmetinin etkin olmadığını söylüyor. bunun için önce iss yüklemen lazım.. sonrada uygun ayarlamaları "denetim masasındaki yönetimsel araçlar"dan yapman lazım.. bu ayarları internetten araştırıp bulabilirsin.. bende bilmiyorum. kolay gelsin..

hocam vs kullanıyorsan zaten iss ayarına gerek yok kurulum hatalı olabilir veya aynı anda apache server falanda acıksa hata verebilir

hocam kurulumda sıkıntı yok sanırım çünkü c# ile rahat çalışıyorum sadece asp.net te sorun var birde iss 2005 te geliyo 2008 de kendin kuruyorsun bende kurdum tabiki

VS bilgisayarınıza düzgün yüklenmemiş olabilir. Ayrıca net çatısının kurulumunda da problem olmuş olabilir

belemiyorum hocam hem evde hemde okuldaki bilgisayara kurdum vs ama 2 sindede aynı sorunu verdi evdeki bilgisayar dün format attım nasipse bugün vs yükleyeceğim bakalım

hocam işletim sistemin nedir? vista ve win 7 de iis ayarları biraz karışık ve onları yapman gerekiyor bildiğim kadarıyla.. bununla ilgili bir video vardı internette. bende zamanında aynı hatayı alıyordum o video sayesinde çözmüştüm.. boşa format atma istersen.. internetten kısa bi araştırma yap bence.. kolay gelsin..

hocam net framework 3.5 yüklü. işletim sistemimde hala XP :D hcoam 2 gündür girip çıkmadığım iste kalmadı ama netten bulamadım cevabını

Hocam Eset nod 32 kullanıyorsan firewall kısıtlamış olabilir..
benimde daha önceden yaşadığım bir sorun
setup -> advanced firewall setup -> antivirus & anti spyware -> web access protection -> HTTP –> webbrowsers>Active mode

burdaki visual studiodaki tiki kaldırıyorsun hocam

Hocam bana yinede firewalldan kaynaklanıyor gibi geldi tehdit olarak algılayıp servera bağlanmasını engelliyor sanırım tavsiyem antivirüsünüzü kaldırıp tekrar denemeniz.olmazsa tekrar yüklersiniz

Hocam sorunun nedeni arkadaşların dediği gibi firewall olabilir, port çakışması olabilir, web upgulamasını iis üzerinden mi yoksa vs nin sanal iis i üzerinden mi çalıştırıyorsunuz, eğer iis üzerindense birde vs nin sanal iis inden deneyin.
Böyle durumlarla çok karşılaştığım ve bıktığım için vmware üzerinde sadece programlama için bir işletim sistemi kurdum, ne antivirüs ne başka program kurmadım, sadece vs ve mssql var. artık kafam rahat, bence sizde böye bişey deneyebilirsiniz.

hocam vs nin sanal iss ne bilgim yok ben vs de sayfayı tasarlayıp f5 e basıyorum iss ten çalıştırmaya kalkıncada sayfa görüntülenemiyor diyor. firewall konusuda kapalı güvenlik duvarı ama. vmware dediğiniz ney tam olarak hocam anlamadım güzel çözüm gibi geldi

hocam vallaha kullanıyorum ama insanın başına gelmeyince sadece bir soru sorayım. solution explorer da oluşturmadığınız. app ile başlayan html, htm veya aspx dosyası var mı(klasör değil) varsa silin.

http://www.yazilimgunlugu.com/unable-to ... u/297.aspx

gözat

http://www.csharpnedir.com/Forum2/forum ... ?TID=15778

gözat

abi bunla ilgili bir sürü veri var google da nasıl araştırdın.

nod 32 kullanıyorsanız firewalla localhostun portlarını engelliyor.Nod da durum bu iken diğer anti-virüs programları da aynı işi yapıyor olabilir.projeleriniz düzgün bir şekilde derleniyor ama çalışma zamanında hata veriyorsa anti-virüs programlarınızın firewall özelliğini kapatın derim.

Nod32 anti-virüs .net uygulamalarının çalışmalarını engelleyebiliyor. Bunun çözümü için nod32 yi silmenize gerek yok çözümü için ise; Nod32 Anti-Virüs Açılır, Advanced Setup Options'a girilir, Turn Off denmek üzere Protocol Filtering ayarlanır, Değişiklikler kaydedilmek üzere projenize F5 yaptığınız zaman sorunsuz çalışır
Not:anlatım Mert Akınalp ten alıntıdır.

"abi bunla ilgili bir sürü veri var google da nasıl araştırdın." google da araşatırma yapmayı bilecek kadar bilgisayar bilgim var sorunla ilgili çıkan tüm sitelere girdim ve hepsini denedim ama çözülmedi. ayrıca virüs programının engellediğini biliyorum ancak makinamda virüs programı güvenlik duvarı yok

hocam vmware bir sanal pc yönetim programıdır. Bu program yardımıyla bir veya daha fazla sanal bilgisayar oluşturusunuz ve bu sanal bilgisayarlarınızı asıl işletim sisteminizin üzerinde vmware programı ile kullanırsınız. Bu program ile bir adet sanal pc oluşturup bu sanal pc uygun bir işletim sistemi kurup sadece programlama için gereken programları kurarsınız ve ayarlarsınız, daha sonra asıl işletim sisteminizi formatlasanız bile bu sanal pc nin dosyasını koruduktan sonra extra bişey yapmadan sanal pc nizi kullanmaya devam edersiniz. hatta bu sanal pc dosyalarını taşınabilir diske yüklerseniz işinizde ve evinizdeki pc lere sadece vmware programını kurarak bu işletim sistemini yanınızdada taşırsınız.

sitede okadar meslek liselerinde asp.net dersi veren var ama benim başlıkta hala bir çözüm yok entresan değilmi

BBNET
Geri