ASP.NET İlgili soru

Kodla Büyü

mustafaakinci

Aktif Üye
Arkadaşlar ASP.NET Anket tarzı bişey hazırlıyorum. anket sorularında bulunan maddelerin puan değerlerini maddenin yanına bıraktığım dropdownlistboxdan kullanıcın 1-2-3-4 arasında puan vermesini sağlıyorum . dropdownlistler aoutopostbek özelliği vermişim her puan seçildiğinde sayda post oluyor. ama benim sıkıntım kullanıcı mesela 10.sorudayken sayfa post olunca. sayfam poziyon olarak ilk soruya gidiyor benim istediğim sayfa post oluncada eski pozisyonunda durmasını sağlamak.
bunu sağlayan kodları veya özellikleri paylaşırsanız sevinirim

ne için kullanacaksın kardeş bu sistemi tky için ise ben böyle birşey hazırlamıştım paylaşabilirim istersen. asp.net de kendi sorunun için ise kodları paylaşırsan yardımcı olabilirim.

Sanırım şuydu hocam. Page bildirimine şu özelliği ekle;
<%@ Page MaintainScrollPositionOnPostback="true"%>

akzabat' Alıntı:
Sanırım şuydu hocam. Page bildirimine şu özelliği ekle;
<%@ Page MaintainScrollPositionOnPostback="true"%>

hocam ilginize teşekkür ederim ama dediğiniz kodları yazdım. sayfa yine post olunca en üste çıkıyor

Google da asp.net scroll pozisyon hatırlama diye veya inglizcesiyle aratırsanız bu kodlar çıkıyor.

Soruların hepsi tek ayfada geliyor ve kullanıcı aşağılara inip evap verince yenilenen sayfa en üstü görünecek şekilde geliyor. siz istiyorsunuzki kaldığı konum görünsün. Bu şekilde anladım ben.

asp.net için değilde genel bir çözüm önerim olacak. soruların yanina anchor bıraksanır. sayfa yenilenirken linkin sonuna
/ankent.aspx#soruX
seklinde bir ekleme/düzenleme yaparsanız ilgili anchorun olduğu konum en üste gelir.
hatta javascripttende yardım alabilriisniz. sayfa yüklendikten sonra belirtilen anchorun konumuna sayfayı indirir.

http://www.tek-tips.com/viewthread.cfm? ... 738&page=1
bu linkte ki javascript kodlarını sayfa yüklenince tetiklenecek şekilde kulanabilirsiniz.

mesala bu yazdığmız mesajların sağ üstünde tarihin yanındaki beyaz iconlara tıklarsanız ilgili port en üstte olacak sekilde sayfa konumlanıyor ->#p650902
asp-asp-net-f174/asp-net-ilgili-soru-t64354.html#p650902

bilemem anladımmı ?
Anlatabildimmi ?

alpaygunes' Alıntı:
Soruların hepsi tek ayfada geliyor ve kullanıcı aşağılara inip evap verince yenilenen sayfa en üstü görünecek şekilde geliyor. siz istiyorsunuzki kaldığı konum görünsün. Bu şekilde anladım ben.

asp.net için değilde genel bir çözüm önerim olacak. soruların yanina anchor bıraksanır. sayfa yenilenirken linkin sonuna
/ankent.aspx#soruX
seklinde bir ekleme/düzenleme yaparsanız ilgili anchorun olduğu konum en üste gelir.
hatta javascripttende yardım alabilriisniz. sayfa yüklendikten sonra belirtilen anchorun konumuna sayfayı indirir.

http://www.tek-tips.com/viewthread.cfm? ... 738&page=1
bu linkte ki javascript kodlarını sayfa yüklenince tetiklenecek şekilde kulanabilirsiniz.

mesala bu yazdığmız mesajların sağ üstünde tarihin yanındaki beyaz iconlara tıklarsanız ilgili port en üstte olacak sekilde sayfa konumlanıyor ->#p650902
asp-asp-net-f174/asp-net-ilgili-soru-t64354.html#p650902

bilemem anladımmı ?
Anlatabildimmi ?

evet hocam sayfa post olunca eski pozisyonunda gözüksün sayfa sölediğinizi deniyim dreamwearda ancor eklerim ama daha basit bir asp.net kodu olabilir diye düşünüyorum ilginize çok teşekkürler

MaintainScrollPositionOnPostback="true" doğru cevap bu hocam aslında ancak sizdeki durumun farklı olduğunu düşünüyorum . Zira Msdn de bu kod için

Gets or sets a value indicating whether to return the user to the same position in the client browser after postback. This property replaces the obsolete SmartNavigation property. diyor.

ayrıca Masterpage te kullanacaksan bunu Page_Load da

this.Page.MaintainScrollPositionOnPostBack = true;

yap.

Örnek sayfa gönderebilir misiniz?

BBNET
Geri