Asp inculede sorunu

Kodla Büyü

bozo810

Site Gezgini
Arkadaşlar asp de bir tasarım hazırladım,hazırladığım alt.asp sayfasını,default.asp sayfasına eklemek(include) etmek istiyorum,yalnız eklediğim default.asp dosyasında orta kısmın da düzenleme yapacağım,inculedeyle eklene site düzenlenirmi arkadaşlar,cevaplarınızı bekliyorum.

Hocam include ettiğin yerde düzenleyemezsin....İnclude dosyasını üzerinden düzenleyebilirisiniz...

Hocam sorunum tam olarak şu yaklaşık 25,30 sayfalık bir aspli sayfa yapacağım,sayfanın herhangi bir yerini daha sonra değiştirmem gerekirse 25 sayfanın tamamını tek tek değiştirmem gerekiyor,örneğin bir link hastası var,bütün dosyaları tek tek düzeltiyorum,bunun bir yolu varmı.Hani sayfanın üst alt sağ ve solu aynı olacak orta kısımkarını değiştireceğim,yartımcı olursan sevinirim,teşekürler hocam.

Hocam include mantığı da bu zaten... Bir hata yapmışsanız tek tek sayfaları değiştimenize gerek yok... include kullanarak bu kadar uğraştan kurtulursunuz..

Örneğin menü hazırlayacaksın.. Menu sayfasını ayrıyeten ana sayfanıza include edebilirisiniz...

Hocam sayfaların bölümleri tek tek ayrı sayfalarda yapıp ana sayfada üzerinde mi inculede yapacağız,

Evet aynen öyle... Örneğin menu.asp sayfasını oluşturdun..bunu <!-- #include="menu.asp" --> komutu ile anasayfada gösterebilirsin.. Sonra değiştirmek istediğinde include ettiğin dosyayı yani menu.asp dosyasını değiştireceksin..

hocam benim default.asp bu şekilde ve çok kullanışlı buluyorum. hangi sayfayı düzenlemek istersen düzenle diğerlerine birşey olmuyor. ziyaretçi sürekli default.asp sayfasında dolanıp duruyor. gerçi bu şekilde adres çubuğunda görüntü kirliliği oluşuyor ama site güncellemesine birebir...

<table cellpadding="0px" cellspacing="0px" align="center">
<tr valign="top">
<td width="200px"><br /><!--#include file= "sol_bolum.asp"--></td>
<td width="780px">
<br /><br /><br /><br />
<%if request("icerik_id")="okul_bilgilerimiz" then%><!--#include file= "okul_bilgilerimiz.asp"-->
<%elseif request("icerik_id")="personelimiz" then%><!--#include file= "personelimiz.asp"-->
<%elseif request("icerik_id")="siniflarimiz" then%><!--#include file= "siniflarimiz.asp"-->
...
...
...
<%else%><!--#include file= "ana_sayfa.asp"-->
<%end if%>
<br /><br /><br />
</td>
</tr>
</table>

BBNET
Geri