ASP ile İstenilen Saatte İstenilen Sayfayı Nasıl Açtırabilir

Kodla Büyü

compteach

Aktif Üye
Arkadaşlar okulumuzda BBNette bulunan dijital panolardan bir tanesini kullanmaktayım. Müdür beyin şöyle bir isteği oldu teneffüslerde bir iki dakikalık video yayınları yapalım.
Bende panomun orta kısmında yer alan haber kısmını dakikalık olarak değiştirebilirmiyim acaba diye düşündüm. Orta kısımda iframe var haber.asp yi buraya çekiyor. Benim isteğim şöyle bişey saat: 10:27 de haber.asp yerine video.asp gelsin 10:30 olunca tekrar haber.asp ye geçsin. ASP kod bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Teşekkürler...

ASP sunucu taraflı çalıştığı için ASP ile yapamazsınız.
JavaScript dilini (setTimeOut) ya da JQuery kütüphanesini kullanarak, saati, belirli bir zaman diliminde (örneğin her 5 saniyede bir) kontrol ederek, eğer sistem saati belirttiğiniz saatlerden birisiyse frame'in src özelliğini video.asp ya da haber.asp ile değiştirirsiniz.
ASP ile ise yanlış hatırlamıyorsam, global.asa ile belki benzer bir şeyler yapılabilir.

hocam <meta http-equiv="refresh" content="60"> bu kod sayfayı 60 saniyede bir günceller sen bu süreyi 300 saniye yapıcan yani sayfan kendini 5 dakika da bir güncelleyecek.

sayfa kendini güncelleyince saat değerini alacaksın ve teneffüs saatlerine geldiyse şu videoya git diyeceksin yada orta bölümde sadece o filmi gösterecek.

en basiti bu olur gibi geldi bana.

hocam asp değil ama panelden cronjob ile belli zamanlarda belli sayfaları çalışması için ayarlayabilirsiniz.

Niye olmasın ya? Mantık şu değil mi bir tarih var bu tarihten sonra sayfaya girilince şu işleri yap değilse yapma...

Yani illa sayfa o zaman açık olacak denmiyor, o saatten sonra giren açık görsün... Yani server o şekilde yorumlasın...

Jeton düştü, sayfa yenilenmediği sürece bu iş zor. Veya ajax, js gibi bişeyle yapılmalı...

Hocam bunu JS ile yapabilirsiniz ancak.
Kod:
function SaatKontrol()
{
//saat bilgisinin bir text kutusunda olduğunu varsayalım.
if(document.getElementById("saatkutusu").value=="10:27")
{
document.getElementById("iframe_nesnesi").src="haber.asp";
}
else
{
document.getElementById("iframe_nesnesi").src="video.asp";
}
}
window.onload=function(){
setTimeOut("1000",SaatKontrol());
}
Tam emin olmamakla beraber yukarıdaki koda benzer bir koda ihtiyacınız var.

BBNET
Geri