ASP de veritabanına bağlanma sorunu

Kodla Büyü

blue123

Seçkin Üye
Seçkin Üye
<%

dim baglan
set baglan = server.createobject ("adodb.connection")

baglan.open "provider=microsoft.jet.oledb.4.0;data source=" &
server.mappath("data.mdb")
%>

şeklinde yazıyorum ama ...neden bağlanamaıyorum acaba..komutlarda bir hatamı var acaba..uzmanlar cevap bekliorum sizden

hocam emin değilim ama sanırım baglan die bi veritabanı oluşturmamışsın henüz olmayan veritabanına bağlantı kurulmaz benim bildiğim

Kullanmanız gereken cümle :
Set Baglanti = Server.CreateObject("ADODB.Connection")

Baglanti.Open("DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & Server.MapPath("db.mdb"))

daha fazla bilgi için w3school'u ziyaret ediniz.

hocam bağlantıda sorun yoktur ama bu şekilde çalışmaz ise yapmanız gereken şu,
masaüstünde bir tane klasör oluşturun onun içerisine bu oluşturmuş olduğunuz dosyaları kopyalayın ve web paylaşımına açın sonra http://localhost/oluşturduğunuz klasör ismi / index.asp şeklinde çalıştırın o zaman sorunsuz çalışırı. kolay gelsin.
<%
DbYol = Server.MapPath("uyekayit.mdb")
Set cbm = Server.CreateObject("Adodb.Connection")
cbm.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0; Data Source="&DbYol&";"

Set ilksorgu = Server.CreateObject("Adodb.Recordset")
ilksorgusql = "select * from veriler"
ilksorgu.Open ilksorgusql, cbm,1,3
ilksorgu.AddNew
ilksorgu("tckimlik")= Request.Form("tckimlik")
ilksorgu("adi")= Request.Form("adi")
ilksorgu("soyadi") = Request.Form("soyadi")
ilksorgu.Update
%>

<div align="center">
<p>Kayit islemi tamamlanmistir</p>
<p>Yeni Kayıt Eklemek İ&ccedil;in <a href="index.asp">tıklayınız</a> </p>
</div>
bu kodlar çalışıyor.

hımmm hocam o zaman şunu yapacaksın bilgisayarım yönet internet information service varsayılan web sitesinin üzerinde tıklayıp, özellikler, dizin güvenliği deyip oradaki ilk checki aktif edeceksin.

hocam sağolun...ben yapaadım..bu gecelikpes ettim yarın devam edecem..birkaç siteye daha bakayım..onlar ne diyor

ya arkadaşlar bütün herşey, dened,m ama deneme.mdb osyası yani access dosyası bulunamadı diyor..yan veritabanını görmüyor <<neden olabilir sizce..yokmu asp ustası

500 hatası sayfanızda oluşan bir kodlama hatasıdır.
Hata içeriğini ve sebebini görmek için Internet Explorer'da aşağıda belirtilen ayarları yapınız:
"Araçlar > İnternet Seçenekleri > Gelişmiş" bölümüne giriniz.
Tarama başlığı altındaki "Açıklayıcı HTTP hata iletilerini göster." bölümünün işaretini kaldırıp Tamam butonunu tıklayınız.

hocam bu ayarı yap ve daha ayrıntılı çıkan hatayı tekrar bir göstersene bu arada işletim sistemi olarak ne kullanıyorsun?

hocam aynı hatayı verdi..ayrıca kod hatası yok galiba..windows xp pro kullanıyorum

hocam yaptığım işlemleri adım adım yazayım sen kontrol et bakalım atladığın bir şey var mı?
1- ISS kurulumu
2- c:\inetpub\wwwroot içerisine bir klasör oluştuyoruz.
3- daha sonra oluşturduğumuz bu klasöru sag tıklayıp Paylaşım ve güvenlik komutunu tıklıyoruz.
4- gelen penceredeki web paylaşım sekmesini tıklayıp bu klasörü paylaş deyip ekle butonuna basıp soldan ikinci yazma onay kutusu olan yazma iznini veriyoruz. gelen oyarıyı onaylayıp kapatıyoruz.
asp dosyalarımızı ve veri tabanımızı bu klasör veya bu klasörde oluşturacağımız alt klasörlere yerleştiriyoruz.
yukardaki işlemleri de sorun yoksa sıra geldi connection string e
ister denetim masası\yönetimsel araçlar\Veri Kaynakları (ODBC) den Sistem DNS ten veri tabanının yolunu gösteriyorsun. ve asp sayfana aşağıdaki gibi
Dim MM_mn_STRING
Dim gfh
Dim gfh_cmd
Dim gfh_numRows

MM_mn_STRING = "dsn=ilsis;"
Set gfh_cmd = Server.CreateObject ("ADODB.Command")
gfh_cmd.ActiveConnection = MM_mn_STRING
gfh_cmd.CommandText = "SELECT * FROM okullar"

yok ben bu işi manuel yapmak istiyorum dersen
Dim MM_mn_STRING
Dim gfh
Dim gfh_cmd
Dim gfh_numRows

MM_mn_STRING = "DRIVER={Microsoft Access Dirver (*.mbd)}; DBQ=c:\inetpub\wwwroot\deneme\db\deneme.mbd"
Set gfh_cmd = Server.CreateObject ("ADODB.Command")
gfh_cmd.ActiveConnection = MM_mn_STRING
gfh_cmd.CommandText = "SELECT * FROM okullar"
daha ayrıntılı bilgi için http://www.bilgisayarbilisim.net/_video ... 12528.html yüklediğim video sana yardımcı olur.

hocam sen dosyaları ve yapacağın işi gönder bir bakalım olmazsa özelden veya mail olarakgönder.

Hocam denetim masasından yönetimsel araçlara gidip orada Internet Information Services (IIS) i açın.... Varsayılan Web Sitesi ne sağ tıkla özelliklerine gir...daha sonra Dizin güvenliği sekmesi anaonim erişim başlığı altındaki Düzenle komutuna gir...IIS parolayı denetleyebilsin seçeneğini işaretle... ve en altta Tümleşik Windows Kimlik uygulaması seçeneği de aktif olsun... Şifre sormadan girebilirisin locale artık...

osayrac' Alıntı:
Hocam denetim masasından yönetimsel araçlara gidip orada Internet Information Services (IIS) i açın.... Varsayılan Web Sitesi ne sağ tıkla özelliklerine gir...daha sonra Dizin güvenliği sekmesi anaonim erişim başlığı altındaki Düzenle komutuna gir...IIS parolayı denetleyebilsin seçeneğini işaretle... ve en altta Tümleşik Windows Kimlik uygulaması seçeneği de aktif olsun... Şifre sormadan girebilirisin locale artık...

evet olduuuuuuuu...çalıştı veri tabanım ...hocalarım çok saolun ...öğrenecemşu asp yi sizlerin sayesinde :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

BBNET
Geri