Asp de rastgele sayı..

Kodla Büyü

Themis

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar asp de mysql den rastgele ve birbirinden farklı olarak veri çekeceğim....Gelen veri bir daha gelmeyecek... Bunu nasıl yapabilirim..[/quote]

<%

Set baglan= Server.CreateObject("adodb.connection" )

baglan.Open = "driver={mysql odbc 3.51 driver}; server=localhost; UID=root; pwd=*******; db=vertabani;"

set rs=server.createobject("adodb.recordset")

rs.open "soru order by RAND() ",baglan,1,3

%>

<%=rs("id")%>

arkadaşlar biraz daha açayım sorunu dedim... Bu şekilde rastgele id' ler üretiyor ama sayfayı çok yenilediğim zaman aynı id'nin tekrar gelmemesini istiyorum...

önce rastgele sayıyı üretsen. ÇEreze yazsan ( cookie) ve daha sonraki ratgele sayı üretilceğinde cerezden okutup farklı bi random sayıo üretmesini sağlasan olabilir mi?

haa ben bunu yapmadım ama düşündüm en mantıklısı bu. veritabanında tutamazsın(pardon onuda yaparsın kullanıcının ip si ile üreilen sayıyı yazdırırsın sonra yeni sayı üretilceğinde oradan farklı bi sayı üretilmesini sağlarsın)

Olur mu bilmiyorum. Olursa yaz buraya

gelen id noları Session olarakta tutabilirsin ve bunu bir if döngüsüyle birdahaki seçimde karşılaştırabilir, aynı olduğu takdirde bir sonraki kayıta gönderebilir(movenext yaparak) yada tekrardan random yaptırabilirsin..

bote01' Alıntı:
gelen id noları Session olarakta tutabilirsin ve bunu bir if döngüsüyle birdahaki seçimde karşılaştırabilir, aynı olduğu takdirde bir sonraki kayıta gönderebilir(movenext yaparak) yada tekrardan random yaptırabilirsin..

Hocam bu sefer de ilk iki rastegele sayıyı karşılaştırdıktan sonra üçüncü sayının birinci üretilen rastgele sayı olma olasılığı da var..

BBNET
Geri