Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
arkadaşlar biraz daha açayım sorunu dedim... Bu şekilde rastgele id' ler üretiyor ama sayfayı çok yenilediğim zaman aynı id'nin tekrar gelmemesini istiyorum...
önce rastgele sayıyı üretsen. ÇEreze yazsan ( cookie) ve daha sonraki ratgele sayı üretilceğinde cerezden okutup farklı bi random sayıo üretmesini sağlasan olabilir mi?
haa ben bunu yapmadım ama düşündüm en mantıklısı bu. veritabanında tutamazsın(pardon onuda yaparsın kullanıcının ip si ile üreilen sayıyı yazdırırsın sonra yeni sayı üretilceğinde oradan farklı bi sayı üretilmesini sağlarsın)
gelen id noları Session olarakta tutabilirsin ve bunu bir if döngüsüyle birdahaki seçimde karşılaştırabilir, aynı olduğu takdirde bir sonraki kayıta gönderebilir(movenext yaparak) yada tekrardan random yaptırabilirsin..
gelen id noları Session olarakta tutabilirsin ve bunu bir if döngüsüyle birdahaki seçimde karşılaştırabilir, aynı olduğu takdirde bir sonraki kayıta gönderebilir(movenext yaparak) yada tekrardan random yaptırabilirsin..