Bilgisayar-Bilişim Teknolojileri
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
24 Saat
Bilişim Teknolojileri - Formatör - Bilgisayar Öğretmeni Kayıt
Kayıt Olun
iletişim
iletişim
Detaylı Arama
Arama
Yeni Konu Aç
Yeni Konu Aç

asp de rastgele değişen resim siteme nasıl eklerim

Konu, 'ASP - ASP.NET' kısmında zeynelabidin21 tarafından paylaşıldı.


  1. zeynelabidin21

    zeynelabidin21 Site Gezgini

    Kayıt:
    30 Eylül 2009
    Mesajlar:
    75
    Beğeni:
    21
    Merhaba arkdaşlar ben hazırladığım siteye veritabanından rastgele resim çekmek istiyorum nasıl yaparım
     
  2. arslan_1905

    arslan_1905 Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    31 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.191
    Beğeni:
    9
    veritabanından değilde dosyadan çekmek isterseniz adrotatoru kullanabilirsiniz
     
  3. azizerkut

    azizerkut Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    18 Eylül 2007
    Mesajlar:
    578
    Beğeni:
    84
    rnd komutu ile rastgele sayı üretip o sayıyı veri tabanından kayıtlara id vererek id araması yaptırabiliriniz.
     
  4. azizerkut

    azizerkut Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    18 Eylül 2007
    Mesajlar:
    578
    Beğeni:
    84
    rasgele_id=rnd() * 25
    strSQL = "SELECT * FROM tblresim WHERE resim_id = 'rastgele_id'"

    şeklinde olabilir ama ben olsam bir klasöre resimleri atar ve numara verirdim 0.jpg,1.jpg,2.jpg.... şeklinde daha sonda resmi <%resim_adi=rnd() * 2 %><img src="resimler/<%=resim_adi%>.jpg"> şeklinde kullanırdım.
     
  5. zeynelabidin21

    zeynelabidin21 Site Gezgini

    Kayıt:
    30 Eylül 2009
    Mesajlar:
    75
    Beğeni:
    21
    adrotatoru biliyorum dedim tönetim paneli ile veri tabanına istenildiği zman resim eklensin ve direk ordan alsın dosya olarak atılmasın site köküne
     
  6. muren

    muren Aktif Üye

    Kayıt:
    3 Kasım 2009
    Mesajlar:
    154
    Beğeni:
    3
    SELECT top 1 * FROM [resim] Order By Rnd(-[resimID]*time()) sorgusu ile sayfa her yüklendiğinde resim tablosundan bir kayıt çekilir rastgele. Kendim kullandım sitemde galeriden bir kare bölümü yaptım. Umarım işinize yarar.
     
  7. mosar

    mosar Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    13 Eylül 2011
    Mesajlar:
    331
    Beğeni:
    46
    +1
    yukarıda bir arkadaş daha anlatmış ama orada şöşle küçük bir problem var resim_id değerini siz ayarlayacaksınız her seferinde eğer otomatik artan bir değer yaparsanız aradan bir kayıt sildiğinizde id de silinecek olası o değerin üreritiminde sql kayıt bulamayacak ve hata verecek.
     
  8. zeynelabidin21

    zeynelabidin21 Site Gezgini

    Kayıt:
    30 Eylül 2009
    Mesajlar:
    75
    Beğeni:
    21
    adrotatoru kullandım kodlar çalıştı fakat ekrande küçük bir imleç görünüyor resimler gelmiyor nedeni ne olabilr
     
  9. s_kajmeran

    s_kajmeran Hiperaktif Üye Hiperaktif

    Kayıt:
    24 Şubat 2010
    Mesajlar:
    3.836
    Beğeni:
    130
    klasör adını/dizinini resimden önce belirtin...

    <img src="resimler/<%=resim_adi%>.jpg">
     
  10. zeynelabidin21

    zeynelabidin21 Site Gezgini

    Kayıt:
    30 Eylül 2009
    Mesajlar:
    75
    Beğeni:
    21
    <imageurl>reklam/02.jpg</imageurl> bu şekilde olması lazım yapıyorum sadece küçük bir simge geliyor
     
  11. böte2013

    böte2013 Üye

    Kayıt:
    4 Şubat 2012
    Mesajlar:
    13
    Beğeni:
    0
    Adrotator ile yapabilirsin. Xml yardımıyla resimin değişme aralığını, resim yolunu vs. bilgilerini adrotatora aktarabilirsin. örnek kod:
    <Advertisements>
    <Ad>
    <ImageUrl>Styles\Images\REKLAM.jpg</ImageUrl>
    <NavigateUrl>http://www.google.com</NavigateUrl>
    <AlternateText>Reklam1</AlternateText>
    <Keyword>Genel reklamlar</Keyword>
    <impressions>60</impressions>
    </Ad>
    </Advertisements>

    Adrotator'un Datasoruce'una bu xml dosyasını ekle olacaktır. ne kadar çok resim eklemek istiyorsan o kadar <Ad> tagı koymalısın.
     

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal