ASP İLE ASP.NET ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Kodla Büyü

memo41

Aktif Üye
arkadaşlar asp ile asp.net arasındaki fark nedir..asp komutu ile asp.net komutunu nasıl ayırt ederiz....

.NET ortak bir platform oluşturmak için üretildi. .NET te sadece visual Basic kodlarına bağımlı değilsiniz web sayfanızı isterseniz c, c++ veya c# dillerinde hazırlayabilirsiniz. .NET ile beraber gelen araçlar sayesinde veritabanı bağlantıları sorgular üyelik sistemleri bir tıkla görsel olarak yapılabiliyor.
bunun yanısıra .NET ile hazırladığınız web sayfalarını derleyebiliyorsunuz yani kodlarınıza kimse açıp bakamaz daha doğrusu açsada bişi anlamaz.b
benim anlatabileceklerim bu kadar ama şunu söyleyeyim eğer bir e-ticaret sitesi hazırlayacaksanız .NET le hazırlamanızı öneririm

formator5555' Alıntı:
.net farkı :)
biri üç harfli diğeri nokta ile beraber 7 karakter

hocam umarım kızmamışsındır :)[hocam sabah sabah gerçekten çekilmiyor...şurda asp çalışalım diyoruz..yokmu arasındaki farkı anlatacak..yada asp ile asp.net arasındaki farkı nasıl anlarım

hocam .net daha esnek birden fazla dille çalışabiliyorsun.
ayrıca ajax gibi teknolojiler sayesinde sayfalarının daha hızlı çalışmasını sağlayabiliyorsun
asp de session gibi oturum nesneleriyle çalışırken .net de bir masaüstü program yapar gibi çalışıyorsun
olay temelli kod yazma daha basit
componenet desteği açısından daha iyi
kısaca .net çok çok daha iyi hocam.

hocalarım webhocam diye bir sitede asp anlatımı var..acaba burdaki anlatım asp mi yoksa asp.net mi ben bunun nasıl anlarım

buradaki asp hocam
.net için iss ikurmaya gerek yok framework ile çalışır.
visual studio kurduysan zaten kendisi çalışması için gereken bileşenleri kuracaktır.

atalar hocam güzel özetlemiş
karşılaştırmak doğru olmaz birbirinden oldukça farklı
ama başlayacaksan hocam .netden başla eğer birde daha önce programlama dillerinden biriyle editör üzerinden çalıştıysan daha kolay anlaşırsın

ama hocam o siteyi inceledim video falan yok ..ayrıca ben asp.nete sıfırdan başlıyorym...videolu anlatımı olan site varmı

Abi bunlar çok zevkli ama oturup sadaketle öğrenmek lazım. Gerçi şuanda yapılan profesyonel sitler hep php ile yapılıyor. ama onuda öğrenmek biraz zor.

Hocam Asp.net Ve C# anlatan 3 Cdlik görsel eğitim seti var google'da arama yaparsan pekala bulabilirsin tavsiye ederi.Ayrıca Bilge adam'ın pdf formatında Asp.net ve Csharp anlatan ders notları var ayrıca bu sitede daha önce benim upload ettiğim bir asp.net dökümanı var yaklaşık 110 sayfalık arama yaparsan onuda bulabilirsin.sana kolay gelsin ama asp.net'i öğrenmeye başlamadan önce Csharp veya visual basic.net öğrenmeni tavsiye ederim.Ayrıca birde visual studio.net'i bilgisayarına indir ve kur çünkü uygulama geliştirme açısından son derece önemli kolay gelsin....

BBNET
Geri