Artırılmış Gerçeklik Uyg. örneklerimiz,Canlanan Posterler

Kodla Büyü

grandmasterb

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Fatih tabletleri veya diğer tablet/akıllı cihazlarla Artırılmış gerçeklik(AR) uygulamaları yapabiliriz.Okulda kendi dersim olan BİT dersine ,ayrıca Kimya ve Müzik dersinde proje çalışması yaptık.Proje sürecinde gerek ara ürün,gerek ana ürün olarak öğrencilerin konuları çerçevesinde posterler oluşturmalarını gerekiyordu.Ama istediğimiz fatih tabletlerini de sürece katmaktı.Sonuçta öğrencilerimiz ,tableti üzerine tutunca daha fazla bilgi veren posterler oluşturdu.Allttaki linkden daha fazla bilgi ve video ya ulaşabilirsiniz.
(normalde fatih tableti kullanıyoruz ama fatih tabletinin sadece önde kamerası olmasından dolayı öğrenciler tableti okutmak için şekilden şekile giriyor.Daha şık olması için tanıtım videosunda öğrenciler posterleri okutmak için normal tabletler ve akıllı telefon kullanıyorlar.)

http://www.egitimdeteknoloji.com/arttirilmis-gerceklik-augmented-reality-okul-uygulama-ornekleri/

Okul: 80.Yıl İstanbul Nuh Çimento A.L /Öğrenciler 10.Sınıf Öğrencileri

Hocam birçok ios/android uygulaması var ama en kullanışlı Aurasma geldi bana ve öğrencilere.Aurasma uygulamasını kullanıyoruz.
pc den yapmak isterseniz studio.aurasma.com dan yapabilrisiniz.Türkçe kaynak pek yoktu.bize brüksel de anlattılar.Öğrenciler de youtube daki Aurasma Tutorial larında öğrendiler.Onlara bakabilirsiniz.

Gerçekten güzel olmuş, ders kitaplarına uygulandığında harika olur :+1:

hocam denedim ama studio.aurasma.com ile yaptığım android uygulamasında göremiyorum ve aynı durum tam tersi içinde geçerli. Bu konuda bir bilginiz var mı? iki tarafta da görünmesi için ne yapmamız gerekiyor.

Uye olup o channel'i takip etmelisiniz.mesela studio.aurasma ile bir aura yarattiniz(ki yaratirken bir kanala kaydetemeniz lazim.mesela biz kimya ile ilgiliyse kimya kanali yaratmak gibi...) o kanali takip etmeniz lazim.arama kisminia kullanici adi yada kanal adini yazarsaniz cikacaktir.cikan kanali takip ederseniz auralar canlanacaktir hocam.

İyi günler Hocam
İnternette araştırma yaparken rastladım Aurasma terimine ve açıkçası çok ilgimi çekti. Siz "bize Brüksel'de anlattılar" demişsiniz. Eğitim Teknolojileri Uzmanı Sertifika Programı'nın (ETUSP)'na mı katıldınız acaba? Siteye kaydoldum ama yabancı terimlerle dolu. Üzerinde araştırmaya devam edeceğim.

Şu sitenin en sevdiğim yanı da bu. Orijinal bir fikirle gelip şurada paylaşım yapıyorsunuz ya sizler cansınız. :alkis: :++: :alkis:

Biz de şu sıralar uğraşıyoruz güzel şeyler çıkacak gibi
Yalnız Aurasma sitesi biraz sıkıntılı
Başka bu tarz siteler var mı yapabileceğimiz?
Layar diye bişey buldum ama yine Aurasma ondan iyi gibi
:wink:

Quiver deneyebilirsiniz. Ama şu an için kendi içeriklerinizi oluşturabileceğiniz en iyi uygulama aurasma bence :)

Daha profesyonel işler için unity3d nin vuforia eklentisini kullanabilirsiniz.

Ama ciddi manada modelleme ve unity3d bilmeniz gerekiyor.

Yapılmayacak iş mi? Tabiki hayır :)

Bu seneki TÜBİTAK bilim fuarı için AR(augmented reality) ve VR (Virtual reality) için örnekler yapacağız biz de.

AR de gerçekliğin üzerine eklemeler yapılıyor. Örneğin kamerayı sokağa tuttuğunuzda tetikleyiciler sayesinde örneğin otellerin konumları, boş, dolu durumlarının gösterilmesi gibi.

VR de ise gerçeklik sanal olarak oluşturuluyor. Google cardboard ı incelerseniz daha iyi anlaşılır :)

cumhurtorun' Alıntı:
Quiver deneyebilirsiniz. Ama şu an için kendi içeriklerinizi oluşturabileceğiniz en iyi uygulama aurasma bence :)

Quiver eski adiyla ColarMix uygulamasini ilkokul ve okuloncesine uygulayabilirsiniz. Hatta min 3-4 yaslarinda cocugunuz varsa, buna ba yi la cak :) Soyle diyeyim; bana ilk kez Google Play'den bir sey satin aldiracak kadar guzel.. Ucretsiz resimlerin ciktisini alin, cocugunuza boyatin, sonra tabletinize ya da telefonunuza quiver uygulamasini yukleyin ve uygulama acikken kamerayi resme tutun.. http://www.egitimbilisim.net/artrlm351- ... 304k1.html

tqwert' Alıntı:
cumhurtorun' Alıntı:

Quiver eski adiyla ColarMix uygulamasini ilkokul ve okuloncesine uygulayabilirsiniz. Hatta min 3-4 yaslarinda cocugunuz varsa, buna ba yi la cak :) Soyle diyeyim; bana ilk kez Google Play'den bir sey satin aldiracak kadar guzel.. Ucretsiz resimlerin ciktisini alin, cocugunuza boyatin, sonra tabletinize ya da telefonunuza quiver uygulamasini yukleyin ve uygulama acikken kamerayi resme tutun.. http://www.egitimbilisim.net/artrlm351- ... 304k1.html

hocam onu yaptık da biz kendimiz yapabilir miyiz onu denemek istiyorum
Yani quiver da hazır olanları kullanmak dışında bizim üretebileceğimiz bişey var mı ki ?
cumhurtorun hocam unity3d ve modelleme olayı şu an için aşar beni :?

Aurasma açılmıyor şu an hp nin sayfasına yönlendiriyor :shock:
sizde de mi aynı ?

BBNET
Geri