Arkadaşlar sizce bu dönemde topraktan ev almak mantıklı mı?

Kodla Büyü

afsinli310

Site Gezgini
Artık ev almayı düşünüyoruz, kiramız şu an için büyükşehirin birinde 11.000 Tl . Çıkarılamamız gibi bir durum yok şükür.Sizce bu dönemde topraktan ev almak mantıklı mıdır? Ya da evin yarı parası oranında kredi kullanarak hazır tapulu ev. evin değeri yaklaşık 6 milyon.

Son düzenleme:
Ben ev, arsa almak her zaman mantıklıdır diye düşünüyorum. Çünkü gün geçtikçe fiyatlar artıyor. Alacağınız sisteme bağlı. Emin evim, fuzul ev gibi sistemlerde ev almak şu dönemde biraz mantıksız geliyor bana. Ben de 2013 'te emin evimden aldım. O zaman sıkıntı çekmemiştim çünkü bir yıl sonra ne olursa olsun teslim alacaktım ama normal sistemde şu şartlarda1- 2 yıl sonra girdiğiniz meblağa ev alma şansınız düşüyor.

Sistemin iyiliği kötülüğünden bahsetmiyorum enflasyondan kaynaklı sıkıntı oluyor.

Trink para varsa mantıklı ama kredi çekilerek alınıyorsa mantıksız. bence mutahit araştırılıp alınabilir kredisiz alıyorsanız ama kredi çekilerek şuan ev almak çok mantıklı durmuyor.

topraktan ev alma konusunda hep kortmuşumdur. ortada ev yok dünyanın parasını yatırıyorsun ya bitmezse ya mütahit bırakıp kaçarsa diye korktuğumdan alamıyorum.
güvendiğiniz tanıdığınız varsa bence alınır hocam. faizler düştüğünde ev fiyatları artar. evi kiraya verirsiniz pasif geliriniz olur. bu sistemde hepimiz emekliliğimizde ek gelire ihtiyacımız olacak sanırım. ilerde rahat edersiniz.
ben şöyle düşünüyorum, eski 20 25 yıllık güzel konumlu, kat sayısı az, arsa payı çok olan ev alıp ilerde kentsel dönüşümden faydalanmak.

Son düzenleme:
En kısası isterse 2+1 olsun toki olsun.Yeni evler çok pahalı, depreme çok da dayanıklı değil.Topraktan almak çok kafa ağrıtır.
Bizde karı koca ogretmen tüm varlığını böyle bir yere gömdü.Adam bir gecede kaçtı yurtdisina 15 sene oldu yakalayamadı ve tüm servetleri boşa gitti.
Ama acelem yok, param var dersin arsa alınabilir.Eniste zamanında bir arsa aldı şimdi bir kısmına toki yapılacak.2 çocuğun da hayatı kurtuldu.

Son düzenleme:
Alacağınız firma sağlam mı , yaptığı bitirdiği projeler nasıl ? Bunlara bakmak lazım. 11 bin kira bence çok çok iyi bir rakam . eğer ev sahibi sizi çıkarmayacaksa bence oturulabilir . Biraz daha bekleyip bitmeye yakın ya da en azından yarısı bitmiş evlere de bakılabilir. Faiz le ev alınmaz ödemeler yüksek çıkıyor

Hocam 11 bin çok az kira için bence iyi. Ev alırken de topraktan alırsanız dikkat edin çok parası giden oldu. Bana kalırsa bitmiş evi teslim almak daha iyidir.

Bundan 5 yıl önce tanıdığımız, güvendiğimiz bir müteahhitle topraktan bir daireye anlaştık. 1 yılda teslim edeceği evi iki buçuk yıla anca yetiştirdi. Bina bitti binaya giremedik, tesisatların aboneliğini alamadık. Çünkü müteahhitin borcundan dolayı bina ipotekli hale gelmiş. Belediyeden iskan alınmamış. Hazır biten eve giremedik. Zararına bir emlakçıya satmak zorunda kaldık. Şimdi böyle bir işe girer miyim? Çok zor.

Son düzenleme:
Bence, ev fiyatları; çok şişirilmiş ve çok pahalı. 6 Milyon nedir arkadaş...? Sanki boğazda yalı alıyoruz...
Youtube'de Avukat Bilal var. O anlatıyordu. Bir Müteahhit, topraktan emekli bir vatandaşa 1 veya 1,5 Milyona ev satmış, evler bitesiye o evin fiyatı 5-6 Milyon olmuş. Avukata soruyormuş, şimdi ben o arkadaşın parasını geri iade etsem, bir şey olur mu diye...? İyi araştırın derim.

İyi, isim yapmış dediğin firmalar bile hayal ettigini sunamiyor.Ben evi, arsa sahibinden direk almıştım.Bunun arsasını alıp yapan müteahhit bile çok kişiyi dolandırdı.Su anda en iyisi Toki.

İyi, isim yapmış dediğin firmalar bile hayal ettigini sunamiyor.Ben evi, arsa sahibinden direk almıştım.Bunun arsasını alıp yapan müteahhit bile çok kişiyi dolandırdı.Su anda en iyisi Toki.
Sevgili Buzkırıcı, TOKİ'ye ben de niyetlendim ancak komşuların profili bazen sıkıntılı oluyor. Yaşadğım şehirde 3 ayrı etap TOKİ konutları var lakin çoğu bina sıkıntılı tiplerle dolu diye duymuştum.

Hocam bir evimiz vardı kentsel dönüşüme girdi bir nevi toprwktan almak gibi bizimkide 10 sene oldu hala bitirecek. Rezil etti bizi. Size sadece canı yanmış ol biri olarak şunu söyleyeyim sozleşmenizi bir avukata göz gezdirtin verin parayı oraya öyle maddeler koyuyorlarki aklınız durur.

Topraktan almak eskiden iyidi. Ancak artık o iş bitti. İmkanınız varsa o parayı ticarete koyun evden çok daha kârlı çıkarsınız.
Bizim burda köklü (sözde güvenilen) iki firmanın bir kaç inşaatın kabası bitmiş öyle bekleyen kocaman blokları çürümeye terk edildi. Müteahhit daha ev orta yokken ucuza sattı parayla anca kabasını çıkabildi.

Her yerde aynı hocam.Normal bir sitede oturuyorum.2 memur var 37 daire esnaf yada organize çalışanı.Bazilari efendi insanlar bazilari mafya gibi.Yoksa niyetim Eryaman akademisyen ve doktorların oturduğu bir site ama 3 milyon bile yetmiyor.

Ben aldım bin pişman oldum. Bi kere imza atinca çantada keklik durumuna düşüyorsun ve verilen sözlerin unutulma hızı karşında şaşıp kalıyorsunuz. Hele hele kooperatiflerden kaçarak uzaklaşmak lazım. Tâbi bundan şehirdeki bilinen kaliteli müteahhitleri istisna tutmak lazim

Bence, ev fiyatları; çok şişirilmiş ve çok pahalı. 6 Milyon nedir arkadaş...? Sanki boğazda yalı alıyoruz...
Youtube'de Avukat Bilal var. O anlatıyordu. Bir Müteahhit, topraktan emekli bir vatandaşa 1 veya 1,5 Milyona ev satmış, evler bitesiye o evin fiyatı 5-6 Milyon olmuş. Avukata soruyormuş, şimdi ben o arkadaşın parasını geri iade etsem, bir şey olur mu diye...? İyi araştırın derim.
Hocam piyasadan haberiniz yok muhtemelen şu anda küçük illerde bile 3+1 standart bir daire en az 5 - 6 milyon TL. Biraz daha iyi muhitte, sitede rahat 10 milyon TL boğaz da daire muhtemelen 50 milyon TL 😀

Bende topraktan almaktan vazgeçtim, daha doğrusu sözleşme imzalamıştım gidip sözleşmeyi iptal ettirip aslını aldım. Dediğiniz gibi belki vadettikleri sürede yapsalar, karlı olabilir ancak elimizdeki tüm parayı verip 2 yıl tabi biterse beklemek akıllıca gelmedi tekrardan

Hocam piyasadan haberiniz yok muhtemelen şu anda küçük illerde bile 3+1 standart bir daire en az 5 - 6 milyon TL. Biraz daha iyi muhitte, sitede rahat 10 milyon TL boğaz da daire muhtemelen 50 milyon TL 😀
ankarada 4+1 evi 5 milyona satarım hocam isterseniz. Hacı Bayram Veli Camiine 7 dk arabayla. :)

akrabamız bile yamuk yaptı. kardeşim topraktan girmişti. deprem sonrası depremi bahane ederek 2 katına çıkardı fiyatı yoksa paranı veririm hakkından vazgeçersin dedi. Vazgeçse parası pul olacaktı mecbur üstünü tamamlayıp evi almak zorunda kaldık teslim alınca sattık.

Uzak durun hocam. Şu haliyle bile sürekli maliyet artışlarına yetişemeyip dedikleri tarihte teslim edemiyorlar.
Uzun süredir döviz kuru baskılanıyor. Hepimiz dolar bazında geçmiş yıllardan iyi maaş alıyoruz ama alım gücü olarak çok daha gerideyiz. Yakın gelecekte Kaçınılmaz son olası bir devalüasyonda verdiğiniz para hepten pul olur. Müteahhit evi uzun süre bitiremez.Kalan ömrünüz mahkeme sürecinde geçse bile bir şey elde edemezsiniz.

Hayırlısı olsun, kiranız uygunmuş kalan maaştan ne biriktirilebiliyorsa bir süre daha beklemenizi öneriyorum

Depremi gördük, ister 1 odada ister 5 milyonluk evde otur bir anda hersey yok oluveriyor.Para biriktirip yaşayacağınız şehirde tek katlı bahçeli ev mantıklı.

Artık ev almayı düşünüyoruz, kiramız şu an için büyükşehirin birinde 11.000 Tl . Çıkarılamamız gibi bir durum yok şükür.Sizce bu dönemde topraktan ev almak mantıklı mıdır? Ya da evin yarı parası oranında kredi kullanarak hazır tapulu ev. evin değeri yaklaşık 6 milyon.
Su zamanda ev almak mantıklı değil. Herkes evini satıyor. İlanlara bakarsan kiralık sayısının 3 kati satılık ilanı olduğunu görürsün. Keza 4 milyonluk evin kirasi 20 bin lira iken getirdiği faiz 140 bin lira. Faiz herkes için haram olmasa gerek ki çok insan evini satıp faize koydu. Diyebilirsiniz ki 4 milyonluk ev de zamanla yükselecek ama ben artık ev fiyatlarının zirveyi gördüğünü düşünüyorum ve çok fazla yükseleceğini sanmıyorum. Yatırım düşünüyorsanız kesinlikle tarla bahçe alın. 5 dönüm üzerinde ise ev de yapabilirsiniz. İmar şartı yok. Bağ evi adı altında 100 metrekare ev yapar yazları orada üretim de yaparsınız. Normal ev bu saatten sonra ölü yatırım. Herkes satıp kurtulma derdinde

2026 sonunu bir görmek gerek.Bakalim onca ekonomik paket, dedikleri gibi ülkede yiyecek, kira fiyatları inecek mi?Benim Dr bankada dolar var ekonomi iyiye gitmezse bozup vadeli mevduata yatıracağım.

Hocam sakın topraktan girme. Çünkü bir çok müteahhit bu süreçte verdiği sözde duramiyor. Veya bitiremiyor. Ama güvenilir bir müteahhit bulursan olabilir.

Ben sıfır evi iskan yok irtifak kurulmamış diye almadım. Gerci kombi dolap vs extra yoktu. Topraktan ev alacağınıza direk arsa alıp kendiniz ev dikin yapabilirseniz hocam. Ya da yazdan sonra faiz indirimi bekleyin krediler düşecek.

BBNET
Geri