Arkadaşlar lastiklerde TOYO mu HANKOOK mu?

Kodla Büyü
Hankook bildiğim kadarıyla kavuçuk oranı daha yüksek ve sert bir lastik . Fazla sarsıntıya neden olabiliyor.
Toyo japon malı. Plastik oranı fazla. Uzun ömürlü , sağlam ama performans lastikleri değil. T ile başlayan bir kodları var onları incele

arkadaşım kesinlikle hankok ama bayağı fiyatı artmıştı. Eğer uygunsa fiyatı hankook'u gönül rahatlığıyla kullanabilirisin avrupada üst düzey lastiklerde başı çekmektedir, ama bizde çin malı diyip çinlilerin her malı kötü anlayışı var.

5 yıldır toyo kullanıyorum ve çok memnunum. Yumusak lastik asfaltta ses yapmayan konforlu bir lastik tavsiye ederim.

Hocam nasıl ki kendimize ayakkabı bakıp rahat edeni arıyorsak
tavsiyem araba gibi önemli bir şey için ucuz lastik alma

alman lastik test siteleri var hocam. oradan inceleyebilirsin. ingilizce dil seçenekleri de mevcut. ben kış lastiği araştırmıştım. onca marka içinden continental en iyi sonucu almıştı, şaşırmıştım.

Hocam bende focus var 4 lastiğimde toyo 3 yıldır üzerinde ankara da şehir içinde kullanıyorum gayet memnunum. ama stabilize yollarda kullanacaksan pek dayanamayabilir, çünkü yumuşak lastik , haa yağmurlu havalarda da kaydırıyor biraz bendeki lastikler.

3 yıl kadar toyo kullandım. aracı aldığımda takılıydı. bende aynı lastiklerle sattım aracı. yaklaşık 30.000 km yaptım. aldığımda nasılsa sattığımdada lastiğin durumu aynıydı. yumuşak, yol tutuşu iyi, uzun ömürlü bir lastik. bir zamanlar toyotanın lastik tedarikçisiymiş. tavsiye ederim.

biz babamın aracına lastik bayisi arkadaşının dükkanından (her çeşit lastik mevcut dükkanda) tavsiye üzerine toyo lastik aldık. köyde kullanılan bir araba 40.000 km yaptık ve lastikler hala kullanılıyor. Ayrıca kar tipi lastikti taktıklarımız.

Arkadaşlar yeni kasa honda city var bende,üzerinde bridgestone var, bu lastikerin tanesi 350 tl,bunu almaktansa daha uygun bir lastik arayışındayım.

ucuz lastik alacaksam petlas alırım pahalı alacaksam bridgstone t001 ...
ki öyle yaptım 1 ay önce tanesi 125 den petlas aldım 15 60 195 ebatlarında..

otoban testi gayet başarılı , 2 toyota 1 benim araba aynı anda 200 ile viraja girdik ankara otobanda eryaman bağlantısında .. toyotalar hıznı 160a düşürdü ben 180 ile devam ettim, birinde kumho diğerinde michelin vardı bende petlas.. sonuç ise arkadaki kardeşim telefon ediyor sen ne yaptın abi, korktuk dedi, bense öndeki iki araç nedeniyle 180 deydim..

tavsiye ederim.. bridgstone kadar değil ama mahçupta etmedi..

En mantıklısı bulunduğun yerdeki araçlara bakman. Çünkü sana buradan lastik öneren kişilerle senin bulunduğun yerin hava şartları muhtemelen aynı değil. Şöyle örnek vereyim. Erzurum yolunda buzda 90'la kaymadan gidilen lastik biraz kar yağdığında yani yumuşak karda arabanı park yerinden çıkaramamana sebep olabiliyor. Lastik var buzda iyi gider, lastik var karda iyi gider. Bulunduğun yerin şartlarına göre lastik seçersin. Arkadaş tavsiyesiyle olacak iş değil bence. Veya bulunduğun ili-ilçeyi söyleyin hava şartlarına göre daha iyi tahlil etsin insanlar. Sonuçta lastik bu özellikle kış şartlarında arabada en çok önem arz eden parça...

hakanarya' Alıntı:
En mantıklısı bulunduğun yerdeki araçlara bakman. Çünkü sana buradan lastik öneren kişilerle senin bulunduğun yerin hava şartları muhtemelen aynı değil. Şöyle örnek vereyim. Erzurum yolunda buzda 90'la kaymadan gidilen lastik biraz kar yağdığında yani yumuşak karda arabanı park yerinden çıkaramamana sebep olabiliyor. Lastik var buzda iyi gider, lastik var karda iyi gider. Bulunduğun yerin şartlarına göre lastik seçersin. Arkadaş tavsiyesiyle olacak iş değil bence. Veya bulunduğun ili-ilçeyi söyleyin hava şartlarına göre daha iyi tahlil etsin insanlar. Sonuçta lastik bu özellikle kış şartlarında arabada en çok önem arz eden parça...

buzda kaymaman = frene basmaman..

satıcının tavsiyesi yerine arkadaş tavsiyesine önem veririrm.. örneğin ben petlası ilk bu sitede gördüm ve kafama yattı.

kışlık lastik başka yazlık lastik başka, mevsimlik lastik hikaye.. amma yumuşak lastik takarsan kışında kullanırsın böyle bir mantıkda var, peki bunların yumuşaklık testi varmı ? bilmiyorum,

bence hakan en önemli soru kaç paran var olmalı :cry: :lol:

hocam hankook'un ve lassa'nın kışlık lastiğini Erzurum'da kullandım ve hankook lassadan çok daha iyi idi, hankook tan memnun idim, bu yüzden kışlık lastik için hankook' u tavsiye ederim.

ghost' Alıntı:
buzda kaymaman = frene basmaman..

satıcının tavsiyesi yerine arkadaş tavsiyesine önem veririrm.. örneğin ben petlası ilk bu sitede gördüm ve kafama yattı.

kışlık lastik başka yazlık lastik başka, mevsimlik lastik hikaye.. amma yumuşak lastik takarsan kışında kullanırsın böyle bir mantıkda var, peki bunların yumuşaklık testi varmı ? bilmiyorum,

bence hakan en önemli soru kaç paran var olmalı :cry: :lol:

Söylediğin eşitlik biraz basit anlatım olmuş. Biraz dikkatli okusan ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirdin sanırım. Her kış lastiğiyle 80-90 yapamazsın...

Burada lassa kullananlar hiç memnun değil. Petlas'ı michelin alpin'e bile tercih ediyorlar. Bana göre michelin alpin, lassa gereksiz. Petlas ucuz ve fazlasıyla işini görür. Ama bu demek değil ki onlar kötü lastik. Arkadaşın tavsiye verecekse bulunduğun yerin hava şartlarını bilmesi gerek...

BBNET
Geri