Arkadaşlar bu ürün nasıldır sizce?

Kodla Büyü
Takması daha zahmetli olan zincire göre tercih edilebilir...
Fiyatı da önemli...

Hocam 130 lira toplam fiyatı. Zaten pratik diye tercih ettim. Sistemi plastik kelepçeler gibi. Çekip sabitliyosun. Zincir gibi lastiğin arkasına uzanıp üstü başı kirletme derdi yok. 10 tane geliyo 5er 5er takıyosun. Benim jantta da 5 göz var zaten.

Sıraların araları çok açık. Durduğunuz zaman teker iki sıranın arasında kalırsa fayda sağlamayabilir.

Güzel bir şeye benziyor zincirden de ucuz. Yalnız kışlık lastik öncelikli olmalı.

Sayın hocalarım kışlık lastikler var ama bazen kışlık lastiğin faydasız kaldığı zamanlar oluyo buzlu yollarda. Kışlık lastiğin bile kaydığı yol şartları olabiliyo. Çeşitli videolar koymuşlar ama yol durumunu bilmiyorum tabii. Karlı yolda kış lastiklerinde sorun yok da buza çektiğinde ekstra çekişi artıracak pratik bişeyler lazım. Neyse ben sipariş ettim. İşe yarayıp yaramadığını burdan bildiririm. Saygılar.

Arkadaşlar kışlık lastikler karda tutunmayı sağlamayabilir. Buzlu yolda ya da az karlı yolda işe yarar. Zincir ya da paletin kaçınılmaz olduğu yollar da vardır. Bence doğru fikir ama saçma ürün :) Bu mantıkla çalışan kaliteli kar paletleri var günümüzde...

yasinz' Alıntı:
Arkadaşlar kışlık lastikler karda tutunmayı sağlamayabilir. Buzlu yolda ya da az karlı yolda işe yarar. Zincir ya da paletin kaçınılmaz olduğu yollar da vardır. Bence doğru fikir ama saçma ürün :) Bu mantıkla çalışan kaliteli kar paletleri var günümüzde...
Valla hocam sipariş ettim. Fizik kanunlarına göre sürtünmeyi normalden biraz daha artıracağı bi kesin. Neyse dediğim gibi sonuçta aldım deneyeceğim ve sonuçları buraya yazacağım :D

Valla hocm nerde bulunuyorsun bilmiyorum ama o fiyata 2 çift alacağına her gün taksi tut karlı günlerde daha ucuza geliyo :)

yasinz' Alıntı:
Valla hocm nerde bulunuyorsun bilmiyorum ama o fiyata 2 çift alacağına her gün taksi tut karlı günlerde daha ucuza geliyo :)
Yok hocam ya her seferinde taksici 10 TL ücret alsa 13 günde 130 TLyi bulur.

Duygusal bakalım arkadaşlar biraz. Taksici de para kazanması lazım :) Dediğim gibi hocam karda kullanmak için alıyorsan al. Buzda bişey bekleme. Karda da palet araları mesafeleri çok fazla çok verimli iş görmez ama hiç yoktan iyidir :) Sarı sarı gezersin :D

Peki jant delikleri çok küçük olan araçlar bunu kullanamayacak mı?
Bu arada palet araları mesafe fazla da olsa karda buzda çok iş görür kanaatindeyim. Ama zincirle kıyaslayamam.
Bizim buralarda adamlar koskoca traktörün büyük tekerlerine tek bir yerden ip veya zincir takıyor karda buzda yolda kalmıyorlar.

Takmatik zincirlerle kıyaslandığında takma sökme çok pratik değil gibi sonuçta 10 adet paleti teker teker tekerin ardından takmak...
Tekere abs ye zarar vermeme konforlu hızlı kullanım hususunda zincirden daha iyi olabilir...
Sağlamlık konusunda yine zincirle kıyaslanabileceğini sanmıyorum...

BBNET
Geri